Epizyotomi Dikislerim :(

yamukpiremses

Akrep Kadını
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
695
469
73
Iyi aksamlar kizlar tam bir hafta önce normal dogum yaptim. Kesi de yapildi bugune kadar dikislerimde bi sorun yoktu, bugun asiri agridan bi bakayim dedim resmen sismis ama dikisler acilmis mi anlayamadim. Bana pansuman yap da demediler sadece kuru tut dediler ben de oyle yapmistim simdi o kadar korkuyorum ki tekrar hastaneye gitmeye daha dogumun acisini unutamadim. Var mi benim gibi bu kadar gun sonra epizyotomi dikisleri sisen ya da agri yapan yani normal bi durum mu bu ne zaman iyilesmesi gerekiyordu?

Pansuman yapılmıyor zaten ama bazı doktorlar batıkon verıyor onunla sılıp teızlıyorsun kuru tutup pedini 4 saatte bır degıstırmen lazımdı sen ilclarını kullanmaya devam et antıbıyotıgını ozellıkle kuru tut temızlıgıne dıkkat et soguk uygulama yapabılırsın gecmezse mutlaka doktora git.

Enfeksiyon olmuş olabilir canım.ilerlemeden git belki sadece antibiyotik yazar iyileşir

Pansuman yapılmıyor zaten ama bazı doktorlar batıkon verıyor onunla sılıp teızlıyorsun kuru tutup pedini 4 saatte bır degıstırmen lazımdı sen ilclarını kullanmaya devam et antıbıyotıgını ozellıkle kuru tut temızlıgıne dıkkat et soguk uygulama yapabılırsın gecmezse mutlaka doktora git.

Evet elimden geldiginde temiz ve kuru tutmaya calistim antibiyotik de kullaniyorum ama dogumdan geldigimden beri hic yatip dinlenemedim emzirmekten misafir agirlamaktan acaba ondan mi zorlama oldu bilmiyorum

Iyi aksamlar kizlar tam bir hafta önce normal dogum yaptim. Kesi de yapildi bugune kadar dikislerimde bi sorun yoktu, bugun asiri agridan bi bakayim dedim resmen sismis ama dikisler acilmis mi anlayamadim. Bana pansuman yap da demediler sadece kuru tut dediler ben de oyle yapmistim simdi o kadar korkuyorum ki tekrar hastaneye gitmeye daha dogumun acisini unutamadim. Var mi benim gibi bu kadar gun sonra epizyotomi dikisleri sisen ya da agri yapan yani normal bi durum mu bu ne zaman iyilesmesi gerekiyordu?
Canım 25 gün oldu hala iyileşmedi dikişlerim. Kanamam azalarak devam etmekte. Doktorun antşbiyotik verdimi. Onu düzenli kullan pedi sık degiştir sıkıntı olmaz. Ama cok rahatsız durumdaysan doktora danış tabiki

Evet elimden geldiginde temiz ve kuru tutmaya calistim antibiyotik de kullaniyorum ama dogumdan geldigimden beri hic yatip dinlenemedim emzirmekten misafir agirlamaktan acaba ondan mi zorlama oldu bilmiyorum
Olabilir ilk günler önemli sonucta

ben de suan dikişliyim
bana normal gelmedi enfeksiyon olmuş olabilir
benim dr um baticonlu su verdi normal temizlikten sonra onu gazlı beze döküp siliyorum
sen de öyle yapsan
antibiyotik te veriyorlar antibakteriel bana verdi ama ben onu içmedim emzirirken kullanmak istemedim
bir de neden kendimi o kadar yordun gelmesin gelenler de bekleyiversinler

Canım 25 gün oldu hala iyileşmedi dikişlerim. Kanamam azalarak devam etmekte. Doktorun antşbiyotik verdimi. Onu düzenli kullan pedi sık degiştir sıkıntı olmaz. Ama cok rahatsız durumdaysan doktora danış tabiki

Antibiyotik de kullandim bitmek uzere hatta. Sende hic sislik oldu mu acaba fazla ayakta kalmaktan olabilir mi?

ben de suan dikişliyim
bana normal gelmedi enfeksiyon olmuş olabilir
benim dr um baticonlu su verdi normal temizlikten sonra onu gazlı beze döküp siliyorum
sen de öyle yapsan
antibiyotik te veriyorlar antibakteriel bana verdi ama ben onu içmedim emzirirken kullanmak istemedim
bir de neden kendimi o kadar yordun gelmesin gelenler de bekleyiversinler

Hic sorma hastaneden ciktim eve adim atar atmaz dolustular eve gelmeyin de diyemedim. Batikona bugun basladim umarim ise yarar da tekrar hastaneye gitmek zorunda kalmam

Hic sorma hastaneden ciktim eve adim atar atmaz dolustular eve gelmeyin de diyemedim. Batikona bugun basladim umarim ise yarar da tekrar hastaneye gitmek zorunda kalmam
keşke yatıp dinlenseydin sen ve bebeğin misafirden daha önemlisin
bir kaç gün gerek olmadıkça kalkma sıcak tut ayaklarını temizliğine kuruluğuna dikkat et
geçmezse mutlaka dr gt ihmale gelmez

Canim öncelikle bebegin hayirli olsun bende 3,5 ay once normal dogum yaptim ayakta kalman dikislerini zorlar olabildigince uzan ben kimseyi kırkım çıkana kadar kabul etmedim dikiş bölgeni tuvalete falan gittikten sonra yıka sac kurutma makinasıyla uzaktan iyice kurut sonra yatagina gec kullanmadigin bir carsafi ser altina batikonu dikislerine boca et sürme direk dök gazli bezle etrafina dagit ben bu sekilde atlattim

Cnm geçmiş olsun batikon ve bactroban krem kulanmıştım ben 10 gün kadar sanırım hiç sorun yaşamadım, kontrole bile gitmedim , bu kremi de kullan bence bi zararı yok dikişlere iyi gelir

bende de kesi yuzunden baya bi dikis vardi.
ben soguk su disinda bisey uygulamadim..doktorum sIk sIk soguk su demisti,baska biseyde onermedi de vermedi de.
kuru tutmaya gelince,orasi zaten surekli nemli kaliyor,cok sIk ve sert silip tahris mi ettiniz acaba?

kuru tutmak mümkün değil ki sürekli akıntı oluyor ?
benim çok geniş dikişim vardı, baticonu spreyli şişeye koydum, her lavabo sonrası mutlaka uyguladım dikişlerime. 3 haftada tamamen iyileşti. yalnız yataktan kalkarken zorlamışım, bir dikişim atmıştı da sorun olmadı.
yani kendini zorladıysan atar dikiş, sendeki enfeksiyon gibi duyuluyor. doğumdan 1 hafta sonra dikiş ve rahim kontrolüne çağırmışlardı beni, doktora görünmelisin sende.
dikiş acısı zor yaa allah yardımcın olsun

Slm canım dikişlerin ne durumda benimde dikislerim de şişlik var senin şişlik geçti mi

Slm canım dikişlerin ne durumda benimde dikislerim de şişlik var senin şişlik geçti mi
Merhaba canim ben konuyu actiktan sonraki gun gittim dikislerim acilmis icerdekiler tekrar dikildi. Ama benim bakinca belli oluyodu acildigi sarkma olmustu sislik normal ilk gunlerinse sonra iniyor. Kac gun oldu senin?

B
Merhaba canim ben konuyu actiktan sonraki gun gittim dikislerim acilmis icerdekiler tekrar dikildi. Ama benim bakinca belli oluyodu acildigi sarkma olmustu sislik normal ilk gunlerinse sonra iniyor. Kac gun oldu senin?
Benim bugün 19 gün oldu doğum yapalı ama hala şişlik dinmedi benim de dikişler açıldı ama gitmedim tekrar dikiş atarlar diye korktum sen dikişlerin için ne kullandin

B

Benim bugün 19 gün oldu doğum yapalı ama hala şişlik dinmedi benim de dikişler açıldı ama gitmedim tekrar dikiş atarlar diye korktum sen dikişlerin için ne kullandin
Aa demek ki ondan inmedi seninkiler. Ben gittigimde dikis atmasak kendisi kapanmaz mi dedim kapanir ama deforme kapanir dedi zorla atti dikisi. Ilk seferde hicbisey kullanmadim sadece kuru tut dediler ikincide dinlemedim doktoru gunde 2-3 kere batikonla pansuman yapip fòn makinesiyle kuruttum. 2gune sis inmisti

Back