- 7 Ocak 2011
- 1.577
- 0
-
- Konu Sahibi xsxekerkxixzcandy
Merhaba,benim kızkardeşimde epilepsi hastası hamile kaldı,doktor kontrolündeydi allaha şükür çok sağlıklı bir bebeğimiz var
merhaba arkadaşlar bende 10 senedir epilepsi hastasıyım depakin crono kullanıyordum benim doktorum düşündüğünde haberim olsun dedi ve öyle yaptık bana lamictal verdi bi sene sonra hamile kaldım ve şu an 12+1 hamileyim nörologum onayladı hamileliğimi devam et ilacına bırakma dedi hamilelik de şuan sorunsuz ama daha çok yeni ama olay şu ki doğum için korkuttular benide tam teşekküllü bi hastaneye git dediler yoksa annenin hayatında tehlike olur dedi bi dr. varmı böle bişey bende bunu merak ediyorum
Bende epilepsi hastasıyım depakin kullanıyorum. depakin kullanıpta hamile kalan var mı?
merhaba sanada geçmiş olsun lamictal sana bir yan etki yaptımı bende şu anda lamictalle başlıyaçağım biraz tedirginim iyi akşamlar..
arkadaşım yazdığın diğer mesajlarıda okudum. bende epilepsi hastasıyım ve senin gibi çok teredütlerim vardı.çok araştırdım..benim ilacımı değiştirdi dr.l..al kullanıyorum artık.ama ilacımı değiştirmem biraz zaman aldı.ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı .şimdiki ise çok şükür sorunsuz gidiyor.13 haftamız bitiyor .. yani çok takılma ..gerçekten hamile kalmadan önce o kadar çok soru işaretim vardı ki ama onu ultrasonda oynarken gördüğümde herşey bitti.Rabbim yardım ediyor inan.içim tarif edilemez huzurla dolu...elbette ki ilacın yan etkileri olablir ama bence pozitif düşünce gücü çok önemli ve elbette dua..bu arada özelden mesaj yazamadım..yada ben bilemedim ...kendine sağlıkla bak.. pozitif düşün canım..
Daha önce hamile olduğunu burda paylaşan epilepsi hastaları eğer bu konuyu okursanız bebekleriniz nasıl acaba yazarmısınız
ben epilepsi hastasıyım hayatımın belli dönemlerinde iyileşip belli dönemlerinde ilaç kullanmak zorunda kalıyorum normal doğum yaptım oğlum şu an 12 yaşında :) kadın doğum ve nöroloji uzmanı ile birlikte hareket edip düzenli kontroller sayesinde e tabiki Allahında izni ile umarım sizde sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsinizbnde epilepsi hastasıyım ve şuan 7+2 haftalık hamileyim. hamile olduğumu öğrendiğimde nöroloji uzmanımla görüşüştüm hemen ilacımnı kademeli olarak azaltmaya başladım şuanda bunun yanında 2 tane farklı ilaç daha verdi isimlerini yazmam doğru olurmu bilmem ama mg ları 25 ve 50 düşük doz da yani. umarım bebeğime bi zararı olmaz dr en az zarar verecek olan bunlardır dedi. normal doğum olayı kafama takıldı. şimdi epilepsi hastaları normal doğum yapamaz mı ?