• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epilepsi hastası olup hamileliğinde benim gibi nöbet geçiren varmı ?? :(((

gamzebak

Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
8
0
6
34
İstanbul
13 senelik epilepsi geçmişim var.10+5 günlük hamileyim 6 gün önce ufak bi nöbet geçirdim.Doktorum böyle birşey beklediğini ilk 4 ayda normal olduğunu söyledi.Ama benim içim içimi yiyor açıkcası çok tedirginim. Benim gibi olan var mı aranızda ?:43:

Kuzenim epilepsi hastasi. Gebeliginin ileri haftalarinda bile nobet gecirdigi oldu. Cok sukur bebegini saglikla aldi kucagina. Simdi 3 yasinda. Onun derdi dogum yapacagi hastaneydi. Noroloji bolumunun de bulundugu bir hastanede yapmasi gerekiyormus. Haydarpasa numunede yapti. Dogumda hicbir sorun yasamadi. Insallah sen de yasamazsin.

Kuzenim epilepsi hastasi. Gebeliginin ileri haftalarinda bile nobet gecirdigi oldu. Cok sukur bebegini saglikla aldi kucagina. Simdi 3 yasinda. Onun derdi dogum yapacagi hastaneydi. Noroloji bolumunun de bulundugu bir hastanede yapmasi gerekiyormus. Haydarpasa numunede yapti. Dogumda hicbir sorun yasamadi. Insallah sen de yasamazsin.

suan benimde tek korkum doğum..normal doğum kesinlikle yasak sezeryan olacak..bakalım neler bekliyo beni ilerleyen günlerde..

bende hamileliğimin 14.haftası gibiydi yaşadım. İlk kez 3 yıl önce olmuştu bisüre ilaç kullanıp bırakmıştım ve 3 yıl bi sıkıntım olmadı. Fakat 14.haftada nöbet geçirdim üstelik aynı gün 2 kez. Daha sonra devlet hast. acile gittiğim dr aldır bile dedi. Ama sonuçta bu risk herzman olabilir dedim. Bi devlet hast. de nöroloji dr ile görüştüm üniversite hast. de doğum yapmalısın dedi üni. hast. yönlendirdi. Orada çok tatlı bi prof. dr la görüştüm. Tetkiklerimi yaptı. Sorun olmayacağını söyledi. Hamilelik nöbetleri tetikler endişelenme dedi. Hatta istediğin yerde istediğin şekilde doğum yapabilirsin dedi. Tabi şartlara ve kadın doğum dr bağlı olarak. İlaç verdi tekrar en düşük 25mg olanından çocuğada zararı olmasın diye.

Sende endişelenme canım. Allah büyük. İnşallah bidaha tekrarlamaz. Allaha emanet edelim bebişlerimizi ve kendimizi. Ve şöyle düşünüyorum risk herzman var. Bizde bu başkasında başka bişey. İnşallah sağlıklıca kucağımıza alırız bebişlerimizi. sadece sık kontrol şartmış :)

Back