Spinal sezeryani merak ediyorum takipteyim
Sadece ilk soruya cevap vereblirim doğumdan çok korkuyorummmdiğerlerni bende merak ediyorum..
İkisinden de korkuyorum.. En çok normal doğumun o sancısını çekip olmazsa ve mecburen sezeryana alınırsam diye korkuyorum..Normal ya da sezaryen her ikisinde de mi korkuyorsunuz :) En çok neler sizi korkutuyor paylaşırsanız çok sevinirim :)
Spinal sezaryen oldum .Hamileyken normal doğumdan çok korkuyordum o açılma düşüncesi beni bitiriyodu. Bebeğimin başının büyük oluşu da normal doğumun daha zor olacağının habercisiydi . Bu yüzden doktorumla sezaryene karar verdik benim de işime geldi zaten korkuyordum . Doğum sürecinde hatırladığım en güzel an bebeğimle dokunduğumuz andı . Doğum sırasında zor ya da kötü diyebileceğim bi anım olmadı . Ameliyathaneyi de hatırlıyorum soğuk serin bir oda ortada bizim yattığımız sedye etrafımda bi çok insan hemşire ebe başımın yukarısı ve yanında çeşitli tıbbi aletler . Bebeğin ölçümleri için tartı onun yakınında bir musluk . Kapının girişinde dijital bir saat . Hatırladıklarım bunlar sevgiler
İkisinden de korkuyorum.. En çok normal doğumun o sancısını çekip olmazsa ve mecburen sezeryana alınırsam diye korkuyorum..Bide normal doğumda da kesi oluyor ya ondanda korkuyorum ya kesi atılırsa diye.. Sezeryanda da sonradan zor oluyormuş toparlanmak ondan korkuyorum
InsallahSağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah :) Sezaryen ile mi doğum yapmayı düşünüyorsunuz?
Insallahevet normal dogumun sancisindan ve normal dogum yapip ozel bolgemde cok bozulma oldu diyenlerden dolayi istemiyorum
31. Haftama girdim 9 haftam kaldı bir aksilik çıkmazsaHamileliğinizin kaçıncı ayındasınız? Umarım siz de sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alır ve istediğiniz gibi bir doğum deneyimi yaşarsınız :) Burada paylaşılan / paylaşılacak deneyimler hepimize yardımcı olacak sanırım. :) Ayrıca cevabınız için de çok teşekkür ediyorum
31. Haftama girdim 9 haftam kaldı bir aksilik çıkmazsaAmiinn amiiinnnn inşaALLAH.. Rabbim inşaALLAH herkese nasip etsin ❤
Anestezi doktoru belimde yapılacak yeri parmağıyla aradı belirledi ve iğneyi yaptıCevabınız için çok teşekkür ederimAcaba yaşadığınız doğum sürecini biraz daha detaylı paylaşabilir misiniz? :)
Biraz uzun olmuş olabilir ama belirttiğim gibi verdiğiniz cevapların her biri benim için çok değerli
- Spinalin yapıldığı aşama nasıl oldu?
- Ameliyat masasında neler yaşadınız, hissettiniz ve düşündünüz?
- Doğum esnasında neler hissettiniz ve düşündünüz?
- Bebeğinizi ilk ne zaman gördünüz?
- İlk kez ne zaman ve nasıl bebeğinize dokundunuz?
- Bebeğiniz ameliyathaneden ne zaman götürüldü?
- Bebeğiniz gittikten sonra ne düşündünüz?
- Doğumda size destek olmak için yanınıza bir yakınınız girdi mi?
- Doğum sürecinde zaman nasıl geçti?
- Dikişler dikilirken neler hissettiniz ve düşündünüz?
- ''Keşke .... olsa daha iyi olurdu'' dediğiniz bir şey oldu mu?
Burada atladığım ancak aklınıza gelen her türlü detay çalışmam için çok önemli :))
Anestezi doktoru belimde yapılacak yeri parmağıyla aradı belirledi ve iğneyi yaptı
Masada tek düşündüğüm bebeğimi göreceğim andı
Karnımdan çıkardıkları anda bebeğimi gösterdiler 1 dakika sonra boynuma verdiler birbirimize dokunduk bakıştık koklaştık
Bebeğimi orada giydirirken benim dikişlerim yapıldı bebeğimle 1-2 dk arayla ameliyathaneden çıktık ben onu bekledim beraber odamıza çıktık hiç ayrı kalmadık yani .
Yakınım yanıma girmedi eşimin girmesini isterdim ama onu da kan tuttuğu için giremedi .
Keşke dediğim bi durum olmadı
Doğumdan 2 gün sonra başlayan ve 5 gün süren baş ağrımı ölsem unutmam. 2.bebeği kesinlikle spinal düşünmüyorum. Tam anestezi. Bebeğin ilk anını görmek güzel evet ama sonra o çektiğim 5 günde nerdeyse bebeğe Bi faydam dokunmadı. Kendimde olamayacak kadar deli bir baş ağrısı çektim. Önermiyorum.
Kızlar selam, ben ''epidural ya da spinal sezaryen ile doğum yapmış kadınların doğum deneyimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi'' üzerine bir doktora çalışması yürütüyorum. Bu nedenle sizlerin yardımına ihtiyacım var.
1) Aranızda bu yöntemle doğum yapan kişiler varsa benimle doğum hikayelerinizi detaylıca paylaşabilir misiniz?
2) Ayrıca ek olarak aşağıdaki konulara da değinirseniz çok memnun olurum:
- Hamileyken doğumla ilgili neler düşünüyordunuz?
- Bu yöntemle doğum yapmaya nasıl karar verdiniz?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en güzel an'ınız neydi?
- Doğum sürecinde hatırladığınız 'en kötü /zor an'ınız neydi?
- Doğum yaptığınız ameliyathane ortamını hatırlıyor musunuz? Hatırladığınız kadarıyla bu ortamı anlatır mısınız?
Bunlar dışında yaşadığınız doğum deneyimine ait aklınıza gelebilecek her türlü bilgi benim için çok kıymetli olacak. Şimdiden değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Ben olmak istemedim doktorum yönlendirdi istemeye istemeye ameliyata girdim. Artıları var eksileri de var en güzel anim her şeyi canlı canlı gorebilmekti sanırım ameliyat anında da.. işinin ehli iyi biri tarafından. Yapılırsa acı vs hiç bir şey yaşamadım belimden iğne yapıldı spinal oldum hiç. Hissetmedim ama sornasinda acılı oldu bnm üç dört ay bel ağrısı çektim yavaş yavasss gecti özelde olmuştum ameliyathane doktorlar hemşireler cokkk ilgiliydi ben nasıl.istersem öyle oldu nazım geçti doktorummm çok iyiydi ama deseler ki ikinciye aslaaaaa... Sezeryan istemiyorum spinal olurum ama normali zorlandım kolayimiza geldi bzm biraz acemilige isteğe bağlı olduk sayilir
. Normal isterdim.. dikiş acısı kalıyor .. dikkat etmek zorundasın tamamen geçtiğini duusnmuyorum.. o kadar iyi bir yerde işinin ehli kişilere olmama rağmen ..bunu soylluyroim etrafımda cokk arkim oldu .. başka yerlerde onlarınki içler acısı .. kişiden ksiiye de değişebiliyor.
Genel anestezi olursan bebeğe de geçme olasılığı yüksek ama spinal keisnlikle geçmiyor.. daha sağlıklı.. genelden sonra daha geç atarsın vucuddundan kusma öğürme şeklinde uzayan bir sürecin olur spinalde böyle bir şey olmuyor ..Paylaşımınız için çok teşekkür ederimsöylediğiniz gibi kişiden kişiye ya da doktordan doktora o kadar değişiyor ki durum.. Peki doktorunuz neden sizi spinale yönlendirdi acaba merak ettim biliyor musunuz?