Epidural sezeryan oldum ve çooookk memnunum :)

uyum25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
91
11
36
39
Sinop
Doğum yapmadan önce bu forumda çok yazı okudum. Hamileliğim boyunca normal mi sezeryan mı, epidural mi, spinal mi vs vs vs bir sürü yazı okudum.. Bana en yakın gelen epidural oldu. Yani belimden iğneyi yaptırdım yaptım doğumumu. Normal doğumdan öcü misali korkuyordum çünkü :))) Doktorum beni ikna etmek için çok uğraştı ama ben ısrarla epidural istedim. İyi ki de istemişim çok memnunum. Ne ağrım oldu kayda değer ne de sızım. Bebeğim şimdi 5,5 aylık oldu. Dünya tatlısı mis kokulum benim...Allah isteyen herekese nasip etsin çok güzel bişey çünkü...Merak edenler için söylüyorum, bilmiyorum doktoruna mı bağlı yok sa kendi bünyenize mi ama epidural sezeryan olmak isteyenler hiç ama hiç korkmayın. Hem bebeğinizin doğum anını görüyorsunuz hem de ağırınız yok çok güzel bi duygu...Hadi kızlar doğuma :)))

hayırlı evlat olsun inşallah bebişiniz.ben ilkinde spinal sezeryan olmuştum ameliyat sırasında ağrım olmadı ama çok hissettim bastırmaları çekmeleri her şayi ve çok ağladım..ameliyat sonrasında da kıpırdadıkça çok ağrım oldu..peki epiduralde nasıl bu kadar da mı ağrı yok.ben yürümeye korkuyordum ilk 4 gün yatağımdan kendim kalkamadım tuvalete..şimdi önümüzdeki ay doğumum var epiduralde müthiş baş ağrısı olabiliyormuş yan etki olarak bundan korkuyorum..ne yapsam bilmiyorummmm sizde olmadı sanırım

Baş ağrısı bende de oldu. Tam 5 gün sürdü. Evet malesef tek kötü yönü bu. Çok fena bi baş ağrısı. Ameliyat doğum bilmem ne hiçbişey değilmiş onun yanında. Ama iyileşince unutuyosun tabi. Çevreme epidural olanlar var benden başka. Bi arkadaşım oldu benden 15 gün sonra onun hiç baş ağrısı olmadı mesela. Bünyeye de bağlı sanırım biraz. Ama ameliyatın rahatlığı değer bence herşeye. Beni doğumdan 8 -10 saat sonra yürüttüler. İlk basarken çok zorlandım bende. Sanki ameliyat olduğum yerde bi kaya kütlesi asılı gibiydi. Ama ilk 1-2 adımı atınca gerisi geliyor. Benimle beraber doğum yapan başka bi kız vardı alt kattaydı odası. 2 gün hastanede kaldık birbirimizi ziyarete geldik sürekli merdiven inip çıktık. Gaz sorunumu da hallettim ilk geceden tuvaletime de çıktım çok şükür işim rast gitti. Doktorum bile şaşırmıştı hatta niye bukadar çabuk iyileşiyosun diye :) Ameliyat sırasında hiçbişey hissetmedim. Sadece sedye sallanıyor onu hissediyosun okadar. Göğüslerim dahil hiçbişey hissetmiyordum. Doğumdan sonra odama getirdiklerinde beni doktor hemen bebeği emzirmemi söyledi. Hemşireler ve annemin yardımıyla emzirdim ama göğsümü hissetmeden :) yani neticede operösyon olarak epidural daha iyi. Genel anestezi olanlarda var çevremde uyanırken çok ağrı çektiklerini söylüyorlar. Bunda uyanık olduğun için beyin kabulleniyor ve ağrı hissetmiyosun. Zaten doğumdan sonra sürekli ağrı kesici iğne yapıyorlar ağrı hissetmene izin vermiyorlar. İkinciyi gene aynı yaptırırım şu an hamile olsam ama baş ağrısı bi beni korkutan. Ona da yapcak bişey yok sonuçta ameliyat ağrısı çekmekten iyidir. Eve geldiğimde doğru dürüst yatmadım bile ben. Tabiki dikiş olduğu için dikkat etmek gerekiyo annem bi iş yaptırmadı bi hafta on gün. Merak etme korkulan gibi bişey yok. Tamam sağlıklı belki ama normal doğuma beş çeker :)))

Sezeryani kendinizmi istediniz yoksa oylemi gerekti...

Gobek olayi ne durumda,sezeryan ile dogum yapanda gobek kaliyor diyorlar nekadar dogru bilemem ama?

Merak ettigim icin soruyorum, yoksa bir aksilik olmadik surece normal dogumdan yanayim herzaman....

Son düzenleme:

Sezeryanı kendim istedim evet. Çünkü normal doğumdan aşırı derecede korkuyordum. Sanırım 7 sene boyunca çocuk tedavisi sürecinde yaşadığım olaylardan dolayı. Çok yordu beni bu süreç çünkü. Bian önce olsun bitsin istedim. Göbek olayına gelince birazı duruyo evet. Yani göbek kaldığı yönünde söylenenler doğru :) Hele yemek yiyince çok fena şişiyo. İkinciye mi hamilesin diyenler oluyo. Ama aç karnına sabah dümdüz. Ben çok zayıftım hamilelikten önce. Tam 22 kilo aldım. sanırım ondan bukadar değişime uğruyor. Beh hep söylüyorum normal doğum yapanları takdir ediyorum. O cesareti gösterebilmeyi çok isterdim ama olmadı. Sonuç olarak sezeryandan da çok memnunum ama. Nasipte ne varsa o oluyor hayırlısı olsun herkes için...Her halükarda netice çoook güzel

benımde dogumum normalı cok ıstememe ragmen rahımde acılma olmayınca epıdural sezeryan ıle oldu suan oglum 7 aylık bende cok memnun kaldım epıduralden sakın korkmayın en temız dogum sanırım bu ayılma derdı vsde yokayrıca onemlı olan bebısın ve sızın saglgınız elbette normal dogum cok saglıklı ama ondada bır suru kompıkasyonlar olablıyor ayrıca gobek olayına gelınce bendede kaldı ama kılo fazlamda var benım 5 kg fazlalık var oda gıttımı ayva gobek kalır dıye dusunuyorum ayrıca olsun okadarda ana olmusuz genc kız degılızkı ır farkımız olsun yanı

kizlar nasil memnun kaldiniz sezeryandan, ben dogum sirasinda superdim gulerek dogum yaptim resmen. annemde yanimdaydi gulduk eglendik. spinal almisdim.hic bisey hissetmedim hafiften bastrmalar felan onlarda normal koca bebis cikiyo icimizden. ama dogumdan sonra o uyusma gecince cehennemdeydim resmen.
hele o ilk yatakdan ayaga kalkis (1gün sonra) ölüyorum sandim.aglayan sizlayan biri degilimdir. felaket agrim olsa bile sesim cikmazdi benim oyle bi insandim. ama bu agri bambaskaymis aglamakdan öldüm.
5gun oldu dogum yapali. hala uyumadim cunku yatamiyorum.yuruyemiyorum fazla. oturarakda uyunmuyo
tabi herkezde baska etki eder, benimkide boyle sancili geciyor. onemli olan bebislerin sagligi tabi

Ayyy cok gecmis olsun bebeginizide gule,gule buyutun...

Canım öncelikle geçmiş olsun. Güle güle sağlıkla büyüt bebeğini. Senin bu söylediklerin olmadı bende. Ya sonuçta ameliyat bu tabiki az da olsa ağrın sancın olacak ama senin dediğin gibi yatıp oturamayacak kadar değil. Bunun kişiye göre değiştiği bir gerçek çünkü benim çevremde de sen gibi şikayet eden çok oluyor. 20 gün ayağa kalkamaynlar var. Benhastaneden eve geldiğimde yorgan döşek yatmadım hiç. Herkes hayret etti hatta maşallah çok çabuk kalktın diye. Tek derdim o 5 günlük baş ağrısıydı. Ondan başka memnunum sezeryanın herşeyinden. Bak birazda psikolojik ama. Çünkü sezeryanı kendin istediğim için iyileşiceksin çabuk toparlanıcaksın dedim hep kendime. Sonuçtan memnunum.

evet canim zaten yazmisdim herkezde baska etki eder,ama benimki sancili gecior diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…