Epidural olanlar

sonperdetiyatro

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2023
62
25
27
Arkadaşlar merhaba Ekim sonu Kasım başı doğumun var inşallah . Sezeryan olmak zorundayım bebeğimin plesentasi rahime kapamış neredeyse. Sezeryandan deli gibi korkuyorum. Sebebi de epidural. Olan var mı? Rahat mi, acılı mi. Ya da sesler korkutuyor mu doğum sirasinda?

Benden de belden aşağı olcak muhtemelen ya iste tecrübe her şey oluyo bı yerde artik Amin amin inşallah
Aynen çünkü bebeğe o anestezi vermiyor doktorlar bencede verilmesin yani daha küçük Minoslarimiza yazık tabikide ağrı olcak hiçbir doğum kolay değil zaten ama korkmayin inşallah çok rahat bir şekilde atlatırız hepimiz e

Epiduralle 2 normal dogum yaptim. Takarken asla hissetmedim. Sezaryen olan tanidiklarim genel anesteziden uyanmanin cok zor oldugunu epidural/spinal in cok konforlu oldugunu soyluyolar.

Korkuyorsanız riske atmayın bence o esnada korkudan buz gibi tirtir titreyeceginize direkt uyutun kendinizi. Epidural sezaryanı iyi anlatan da çok travmatik bir hikaye olarak da...

Allah im inşallah benim de kolay olur
Korkmayın bence epdurial olun çünkü minik yawrunza anestezi verilmesin siz belden aşağıda olsa doğum anı acı olmiycak komple uydugunuzda da ağrı olmiycak ama uyandıktan sonra her iki şekilde de ağrınız olur oyuzden söylüyorum aynı mantık sadece uyanık oluyor sun bebeğin doğumuna kadar ben olsam anestezi komple tercih etmem yinede sizin tercihiniz

Öyleyse iyi o zaman bu durum daha iyi sonrasında görmemek

Epiduralle 2 normal dogum yaptim. Takarken asla hissetmedim. Sezaryen olan tanidiklarim genel anesteziden uyanmanin cok zor oldugunu epidural/spinal in cok konforlu oldugunu soyluyolar.
Zor bence de genel anestezi sonrasında kısa süreliğine uyutabilirler ama dikme seslerini duymak biraz korkutucu

En azından çocuğumu görmüş olurum evet komple olamam ben zaten istemiyorum epidural de korkutuyordu işte ama demekki bişey olmuyo insanları ne biçim korkutuyilar ya

Ya bence de genel anestezi ağır bişey ama o kadar çok olumsuz şey konusuyorlarki komplikasyon komplikasyon artık gına geldi korku oldu

Korkuyorsanız riske atmayın bence o esnada korkudan buz gibi tirtir titreyeceginize direkt uyutun kendinizi. Epidural sezaryanı iyi anlatan da çok travmatik bir hikaye olarak da...
Ya sonrasında dikis için uyutuyor dediler ben genel anestezi yapmak istemiyorum çocuğumu da görmek istiyorum keşke bel hariç başka yerden yapılabilse ne güzel olurdu

Allah im inşallah benim de kolay olur
İnşallah canım benim rabim hepimize kolay ağrısız doğumlar
Öyleyse iyi o zaman bu durum daha iyi sonrasında görmemek

En azından çocuğumu görmüş olurum evet komple olamam ben zaten istemiyorum epidural de korkutuyordu işte ama demekki bişey olmuyo insanları ne biçim korkutuyilar ya
Korkucak birşey yok dediğim gibi en iyisi belden aşağı olanı her türlü doğumda acı olucak rabim en ağrısızından en kolayı dan versin boşuna demiyorlar cennet annelerin ayağı altındadır sizde hiç korkmayın kimaeyde boşuna sormayın ben 2. Olucaken okdar şey duydum gördüm ki insanın üstünde çok korku veriyorlar korkmayın bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza

Amin amin inşallah evet plesenta previa için bile kesin olursun falan diyen var.soylerken de aşırı rahatlar masallah

Siz şu iğneden mi korkuyor sunuz tam anlamadım
Hem işlemden hem iğneden genel olarak sezeryandan kokruyorum. Sesleri duymak o ortamda bulunma düşüncesi. Acaba düşündüğüm gibi mi oluyor kolay mı rahat mı nasıldı diye sordum o yuzden

Siz şu iğneden mi korkuyor sunuz tam anlamadım
Aslında beni rahatlatacak cümlelere sohbete ihtiyacım vardı. İlk doğum ilk gebelikte sorunlu olunca bı de üstüne plesenta previa gelince . Hem epidural korkum zaten vardı eskiden beri biraz dedim yaşamış kadinlar olumlu geçen doğumlarıni anlatırsa en azından içime su serpilir evet ya yaparım derim dedim. Biz kadınların birbirine desteği gerçekten önemli . Teşekkür ederim

Ya sonrasında dikis için uyutuyor dediler ben genel anestezi yapmak istemiyorum çocuğumu da görmek istiyorum keşke bel hariç başka yerden yapılabilse ne güzel olurdu
Maalesef. Belden yapılması niye korkutuyor ki sizi? Ben o anki atmosferden korkuyorsunuz sandım. Anlık bir şeymiş zaten, iyi bir anestesi uzmanına yaptırdıktan sonra bir sıkıntı yaşayacağınızi sanmıyorum. Sırf epiduraldan korktuğunuz için komplr uyutturmayın zaten kendinizi yazık olur

Hem işlemden hem iğneden genel olarak sezeryandan kokruyorum. Sesleri duymak o ortamda bulunma düşüncesi. Acaba düşündüğüm gibi mi oluyor kolay mı rahat mı nasıldı diye sordum o yuzden
Yapı meselesi bence bu. Tavandan (yansımadan) kendimi izledim, her anı gördüm, bebegimin cikarildigi ana sahit oldum cok iyiydi diyen bile var. Uyusturmalarına ragmen o kesilirken fln doktorlarin ve hemsilerin uyguladigi baskıyı acı olarak algılayıp beni uyusturmadıniz, ben hissediyorum diye travmatik anlar yasayanlar da var. Bir arkadasim beni uyusturmadiniz diye bagirinca o esnada uyutmak zorunda kalmislar. Ama kac tane doktora sorduysam hepsi de yok öylr bir şey baskıyı acı zannediyorlar ondan bagiriryorlar dediler.

O ortami kabullenerek giderseniz (Ortamin o soguklugunu, yapilacak olan islemleri vs) bir sikinti yasamazsınız diye düşünüyorum. Aci hissetmezsiniz ama bebegi fln cikarirlarken saga sola sarsmalar olabiliyormuş ki bunlar gayette normal şeyler.

Aşırı soğuk kanlı anlattınız inşallah öyle olurum. Genelde panik anlarımda bana bı kal gelir. O kal gelirse süreç hızlı biter diye umut ediyorum

Aşırı soğuk kanlı anlattınız inşallah öyle olurum. Genelde panik anlarımda bana bı kal gelir. O kal gelirse süreç hızlı biter diye umut ediyorum
Sakat kalırsın yürümeyen var çişini bı daha tutamayan var. Bir sürü laf söylediler bir suru atmosferde sadece ameliyati hissetmek korkutuyor beni kendimi kaybetmekten gözümün kararmasindan vs böyle şeylerden korkuyorum. Bı de Alti kat kesiyorlar dediler. Herşeyi bilmek de benim için iyi değil ay uyutturmicamnartik mecbur çaresizliği kabullenicem rahat geçenleri okuyup iyi hissedince daha güçlü oluyorum gibi gelyo

Şöyle söyleyeyim zaten dediğim gibi iğne çok basit bir olay sadece kendinizi kasmamanız gerekiyor ediğim gibi ben ilkinde ne olduğunu bilmediğim için önce masaya yatırıldım sonra oturur şeklinde sırtın alt kısmına iğne yapılır kendini kasmamak çok önemli çünkü o girişi bulmaları lazım sen kasınca kendini onlar da bulamıyorlar ses dediğinizde herhangi bir ses yok yani bir ses duymuyorsunuz o yüzden korkmayın korkacak bir şey yok çevrenizde olumsuz konuşanları pek yani kafanıza takmayın derim bence çünkü bende ilk olacağım zaman araştırdım bazıları çok değişik şeyler söylediler hiçte dedikleri gibi olmadı herhangi bir ses de yok yani zaten kadın doğum doktorlau ebeler ayrıca başınızda biri de sürekli sizinle konuşuyor olumsuz bı anda hemen yardımcı oluyor

Illa Kötü de yazan olacaktır, siz iyi hikayelere odaklanın. Kolay bir şekilde atlatmanız dileğimle

Çişini tutamamayı ilk defa duydum, insanlar hep olumsuza odaklanıyolar nedense! normal doğumda daha çok ihtimal o. Hatta benim doğum sonrası bi iki tutamayıp işemişliğim var Allahtan bi daha olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…