• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural normal doğumla ilgili bir sorum var

kardelencicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
208
2
96
43
İstanbul
merhaba
bu epidural doğumda 4 cm açıklık olması gerekiyormuş
peki doğum olması için geri kalan açıklığı doktormu kesiyorlar 10-12 cm açıklık gerekiyor o kadar kesiyorlarmı ve epidural yaptıran iki arkadaşımın doğumdan sonra bel ağrısı hiç geçmemiş hala devam ediyormuş herkesde oluyormu bu

evli değilim ama nacizane bilgim var bu konuda:)
epiduralde 4 cm açıklık olana kadar sen sancını çekiyorsun sonrasında epdural yapılıyor ve sancının gelişine göre doktor sana ıkınmanı söylüyor bu sürede açılmanda oluyor yani normal doğumdaki gibi müdehalesiz (tabi yeteri kadar açılmazsa neşter kullanılabilir ki normal dopumda da yapılabiliyor bu) doğuruyorsun tek fark sancının geldiğini sen anlamıyorsun doktor sana söylüyor. bel ağrısını bilemem hiç duymadım henüz de doğurmadım:)

o açıklıklar zaten kendiliğinden oluro. rahşm kendini açılarak doğuma hazırlıyor. doktorun yaptığı kesi çok küçük bebek çıkarken vajine parçalanmasın diye.. ben de epidural taktırmıştım. Evet bel ağrım oldu bayaa bir süre.. ama korkunç boyutlarda değil..

sağolun kızlar bende epidural düşünüyorum inşallah kolay olur

canım bende epidural istiyorum ama ne yazıkki genelde dr bunu pek tavsiye etmiyor anladığım kadarıyla sen kartal maltepe civarındasın ben umuta gidiyorum ve drum epidural yapmaya pek yanaşmıyor çünkü sancıyı hissetmeyince yeterince ıkınmıyorsunuz buda bebeği sıkıntıya sokuyor ve doğum süresi uzuyor dedi o yüzen hevesim kursağımda kaldı mesela medipole giden bir arkadasımında dr yapmıyacagını sölemiş inş senin dr gönlüne göre olur:CüvCüv:

canım bende epidural istiyorum ama ne yazıkki genelde dr bunu pek tavsiye etmiyor anladığım kadarıyla sen kartal maltepe civarındasın ben umuta gidiyorum ve drum epidural yapmaya pek yanaşmıyor çünkü sancıyı hissetmeyince yeterince ıkınmıyorsunuz buda bebeği sıkıntıya sokuyor ve doğum süresi uzuyor dedi o yüzen hevesim kursağımda kaldı mesela medipole giden bir arkadasımında dr yapmıyacagını sölemiş inş senin dr gönlüne göre olur:CüvCüv:

merhaba cnm umutda hangi doktora gidiyorsun bende umuta gitmeyi düşünüyorum ama epidural normal doğum istiyorum

Back