epidural normal doğum yapmayı düşünene varmı?

tahamm

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.174
0
arkadaşlar son dr kontrolünde drum epidural normal doğumu anlattı kafam çok karıştı. sizlerdende epiduralli doğumu düşünen varsa fikirlerini paylaşabilirmi?? CADIARZU

demin fikrimi soylemistim ama yine soyleyeyim canim...ben eger sartlar uygun olursa bebek donerse aciklik sorunu olmazsa kesinlikle epidural anestezili normal dogum istiyorum...ama kismet tabi sezaryanda olabilir ....ama benim tercihim epidural normal dogum agrisiz sizisiz ne guzel....

hic artislik yapamam valla o ani yasamak istiyorum sanciyla dogurmak istiyorum diye..yasamayan kolay konusuyor o an gelince insan biri beni bu agridan kurtarsin diye yalvariyor valla...o yuzden epidural cok iyi...zaten yeterince agri cekiyorsun aciklik normal boyuta gelene kadar o agri yeterde artar bence...

hic artislik yapamam valla o ani yasamak istiyorum sanciyla dogurmak istiyorum diye..yasamayan kolay konusuyor o an gelince insan biri beni bu agridan kurtarsin diye yalvariyor valla...o yuzden epidural cok iyi...zaten yeterince agri cekiyorsun aciklik normal boyuta gelene kadar o agri yeterde artar bence...

haklısın açıklık normal boyuta gelene kadar çektiğin ağrı bi yanda bide tedbir amaçlı tam açıklık olana kadar nst ye bağlı kalıyosun sancın yetmediği gibi bide nst ye bağlı kalıp kalkamamak çok kötü

taham ve mehay ...arkadaslar epidural normal de son ana kadar ağrı sancı cekılıyor doğum esnasında belden omurilikten vurulan bir iğneyle ağrısız oluyor bn öle duydum ölemi :KK70: henüz doktorumla konusmadım bu konuyu sanırım sız konusmussunuz azcık aydınlatırmısınız?kafamçokkarıştı

taham ve mehay ...arkadaslar epidural normal de son ana kadar ağrı sancı cekılıyor doğum esnasında belden omurilikten vurulan bir iğneyle ağrısız oluyor bn öle duydum ölemi :KK70: henüz doktorumla konusmadım bu konuyu sanırım sız konusmussunuz azcık aydınlatırmısınız?kafamçokkarıştı

evet oyle oluyor dogum anina kadar sanci cekiyorsun acikligi kontrol ediyor doktorlar ve uygun seviyey geldigi an igne yapiliyor ondan sonrasini hic hissetmiyorsun zaten...

evet nazcım aynen öyle sancıların daha doğrusu kasılmalar başladığı zaman muhtemelen açıklık 3-4 cm e varınca anestezi uzmanı tarafından omurilikte bulunan epidural aralığa yapılan uyuşturma işlemiymiş dr artık hiçbir yan etkisi olmadığını anlattı daha açık bilgi için;
Ağrısız doğum - [ hamileyiz.biz® ]
umarım benim gibi kararsız kalan anneler bir an önce karar verebilirler.:Saruboceq:

sagolun arkadaslar ben epidural anestezi sadece sezeryanda uygulaniyor saniyordum.
benim yasadigim yerde tip cok fazla gelismis sayilmaz. acikcasi kendimi riske atmak istemem. sanci cekmeye raziyim. tecrubeli bir anestezi uzmanin yapmasi gerekiyormus.burdakilere guvenemiyorum valla.benneyaptımki

sagolun arkadaslar ben epidural anestezi sadece sezeryanda uygulaniyor saniyordum.
benim yasadigim yerde tip cok fazla gelismis sayilmaz. acikcasi kendimi riske atmak istemem. sanci cekmeye raziyim. tecrubeli bir anestezi uzmanin yapmasi gerekiyormus.burdakilere guvenemiyorum valla.benneyaptımki

canım sen b. arap emirliklerinin neresindensin? orada güvenebileceğin kaliteli bi hastane yokmu :1shok:

ajmandayim ben. ben yeni ogrendim bunu o yuzdende doktoruma hic sormadim. gelecek konrtolumde sorcam ama sanmiyorum. gecenlerde bi arkadasim anlatti. yeni dogan bir bebek bobrek gelisimini tamamlamamis.diyaliz makinasi olmadigindan bebegi yasatamamislar.dusun yani.. her yerde her imkani bulamiyorsun.
buyuk ihtimal buranin en buyuk ozel hastahanesiinde dogum yapicam ama genede oranin bile nekadar donanimli oldugunu bilmiyorum.

ajmandayim ben. ben yeni ogrendim bunu o yuzdende doktoruma hic sormadim. gelecek konrtolumde sorcam ama sanmiyorum. gecenlerde bi arkadasim anlatti. yeni dogan bir bebek bobrek gelisimini tamamlamamis.diyaliz makinasi olmadigindan bebegi yasatamamislar.dusun yani.. her yerde her imkani bulamiyorsun.
buyuk ihtimal buranin en buyuk ozel hastahanesiinde dogum yapicam ama genede oranin bile nekadar donanimli oldugunu bilmiyorum.

allah yardımcın olsun canım :Saruboceq: inş. kolay ve sorunsuz bi doğum yaparsınhihoyyyt

amin canim insallah.
ALLAH HERKESE BEBEGINI SAGLIKLA KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN.

Bende epiduralli normal doğum istiyorum fakat tek korkum bacaklarım uyuştuğunda onları hissedememek, felçli gibi olmak...

yok canim yaa onun korkulacak biseyi yok zaten dogumdan sonra anestezinin etkisi gecince hissedeceksin bisey olmaz korkma..burda herkese yapiliyor kimseye bisey olmadi bu zamana kadar..

Ben de eger bir problem olmassa epidural normal dusunuyorum.Burda herkes epidural oluyor ve cok memnun.Sezeryana gerek kalmaz insallah.

bendce kesinlikle epidural normal doğum düşünüyorum arkadaşlar. fakat tabi bi terslik olmazda sezeryan olmazsa. ve doğumu uygun olan herkese tavsiye ederim ben bu konuda çok araştırma yaptım. oldukça güvenli korkacak bişey yok yani .

kızlar slm ben yaşamış biri olarak anlatıım 2008 ekim annesiyim epidural normal doğumla aldım bebeğimi kucağıma.yaklaşık 2-3 saat sancı çektim ve rahim yeterli açıklığa ulaşınca iğneyi vuruolar daha sonra gelen sancıları gaz sancısı gibi hissediosunuz.bacaklar tabş komple uyuşuk yani felçli gibi ama doğumdan sonra yarım saat içinde geçio o uyuşukluk sadece ıkınma sorun oluo hissiz olduunuz için ıkınamıosunuz doktorun ıkın demesiyle ne kadar olabilirse işte ve doğum anında ister istemez bastırma oluo biraz ama çok memnun kaldım bi dahkine yine anestezşi olurum anlıycağınız.daha sonrasındada ağrı sızı vs.bişey olmadı bende...

X