• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidüral normal doğum yapanlar?

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
arkadaşlar benım ılk dogumum olacak (inşallah) 1 ay kaldı.
epidüral dogum yaptıranlardan yorum beklıyorum memnunmusunuz
gercekten acı hıssı en aza ınıyormu cok merak edıyorum.
cevremdekı herkes sezeryan oldugu ıcın kımseye soramadım :)
nasıldı doğum ve dogumdan ne kadar sonra anestezının etkısı gecti?

geçen eylül ayında yaptım doğumumu canım epidural.çok memnun kaldım günüm geçmişti suni sancı aldım 3. günde sancıılarım başladı açıklığıma bakılmaksızın epiduralim takıldı sonra 1 santim açıklığım vardı 9 saatin içinde doğum yaptım son saatlerde bi tarafım agrıyı hiç hissetmiyordu diğer tarafım hissediyordu bu kişiden kişiye değişiyomuş anestezş
i drum dedi hissettiğin agrıda emin ol 10 da 1 demişti.en son doğuma girerken bi doz daha yaptılar ondan sonra hiç bişey hissetmedim bacaklarımıda hissetmedim tek korkum ıkınamamaktı ama onunla ilgisi yokmuş anladım.15 dkkadada dogurdum oğluşumu.her anında kendimdeydim zamanlada bacaklarımı hissetmeye başladım bi kaç saat sonra odada gezebiliyodum.tekrar hamile kalsam yine bu yöntemi seçerim.sanada tavsiye ederim hayırlı doğumlarr canım.bi güzel yanıda alttan açıklığa bakılırkrn bişey hissetmiyosun:))

Yaklaşık 6-7 saat sancı çektim,4 cm açılma olunca belden iğne yapıldı.Yarım saat kadar sonra da yavaş yavaş sancıların şiddetini az hissetmeye başladım.Normal doğurdum ,herhangi bir sıkıntı,yan etki yaşamadım.Şimdi ikinci bebeğimi bekliyorum c.tesiye kadar gelmezse hafta içine gün verip suni sancıyla doğumu başlatacak doktorum.İlk bebeğimde 40+6 da gelmeyince suni sancıyla başlatıldı doğum.
Bu kez tamamen normal olsun istiyorum fakat bebeğin ağırlığı 4 kilo üstünde dedi dr,normal doğum zorlu geçecekmiş falan filan.
Biraz tedirgin oldum tabi,bakalım hayırlsı.
Sana da hayırlı doğumlar günü gelince sağlıkla bebeğini al kucağına inşallah.

Back