• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

epidural normal doğum yapan arkadaşlar

ben de epidural istiyordum cok rahat diye ama benim de kafam karisti duyduklarimdan...

buble gum canim sancilari hisediyorsunki sadece siddetli degil
ve ayrica hic hissetmeyenler icinde suni sanciya bagliyorlar canim yani hisetmiyor degilsin
agryi hissetigin anda ikiniyorsun zaten

Evet batuhanım dediğin gibi bugün doktor kontrolüm vardı epidural hakkında duyduklarımı sordum doktora. İlacın veriliş zamanı da önemliymiş. 4 cm açıklıktan sonra ilacı veriyorlarmış ağrıları acı değil de basınç şeklinde hissediyormuşsun ve doktor ıkın dediğinde ıkınıyormuşsun. Hatta epidural, doğumu da hızlandırıyormuş acı olmadığı için.
anestezi uzmanıyla da konuştuk o da doğumu kolaylaştırdığını onayladı ve riskin çok çok az olduğunu söyledi. Omurilik bitiminde yumuşak sıvı dolu bir bölge varmış o bölgeye takıyorlarmış kateteri sinirler kenarlarda kaldığı için sinirlere gelmesi çok zormuş. Vakum uygulamak zorunda kalmamış doktorum şimdiye kadar. sadece bir kez kullanmış o da epiduralsiz doğumda olmuş sanırım. Bel ağrısını da sordum , bel ağrısı olabilir demiyorlar önceden bel ağrısı varsa doğumda fazlalaşıp epiduralden zannedebilirler dedi anestezi uzmanı. doktorumda her doğumdan sonra bel ağrısı olur diyor. Şu anda benim oğlum daha ters duruyor eğer dönmezse sezeryan olucam ama normal olursa epidurali yaptırırım sanırım. Allah hepimize sağlıklı, hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin inşallah.

ben epidurelli normal dogum yaptım hiç bişe alamadım kesınlıkle tavsıye ediyorum

Canım ya Allah askına nasıl bır dogum oldu hıcbırsey hıssetmedım demıssın nasıldı anlatırmısın lutfen..
benımkı tamamen bır husrandı epiduralım.. saf bır normal dogum oldu katkısız :))
yıne cok memnunum bıraz zordu ama gecıyr sonucta.. ıkıncı olursa yıne normal dusunuyorum..
lutfen anlatırmısın.. yalnız bırıncıyı doguralı 2 hafta oldu bende bı alemım.. kaydirigubbakcemile3

Evet batuhanım dediğin gibi bugün doktor kontrolüm vardı epidural hakkında duyduklarımı sordum doktora. İlacın veriliş zamanı da önemliymiş. 4 cm açıklıktan sonra ilacı veriyorlarmış ağrıları acı değil de basınç şeklinde hissediyormuşsun ve doktor ıkın dediğinde ıkınıyormuşsun. Hatta epidural, doğumu da hızlandırıyormuş acı olmadığı için.
anestezi uzmanıyla da konuştuk o da doğumu kolaylaştırdığını onayladı ve riskin çok çok az olduğunu söyledi. Omurilik bitiminde yumuşak sıvı dolu bir bölge varmış o bölgeye takıyorlarmış kateteri sinirler kenarlarda kaldığı için sinirlere gelmesi çok zormuş. Vakum uygulamak zorunda kalmamış doktorum şimdiye kadar. sadece bir kez kullanmış o da epiduralsiz doğumda olmuş sanırım. Bel ağrısını da sordum , bel ağrısı olabilir demiyorlar önceden bel ağrısı varsa doğumda fazlalaşıp epiduralden zannedebilirler dedi anestezi uzmanı. doktorumda her doğumdan sonra bel ağrısı olur diyor. Şu anda benim oğlum daha ters duruyor eğer dönmezse sezeryan olucam ama normal olursa epidurali yaptırırım sanırım. Allah hepimize sağlıklı, hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin inşallah.

zaten cogu dr bu yontemi oneriyor ve uyguluyor.cunku anne ve bebek icin cok rahat oldugunu soyluyorlar..ben de inaniyorum ama iste boyle kulaktankulaga dolasan soylentiler korkutmuyor da degil yani...ben de yarin dr a gidiyorum bir sorayim biliyorum o da onerecek..ama bakalim ben yapabilecek miyim,aslinda olsa cok iyi olur...ruyamda hep dogurdugumu goruyorum.insallah bazi arkadaslara etki etmedigi gibi bize de olmaz...ben bu yuzden endiseliyim biraz da..yoksa basindan beri epidural istiyorum..hayirlisi olsun...:CüvCüv:

Back