Doğuma Hazırlık Epidural doğum yapanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

biriiicik

вɴ αɴɴeмιɴ,ĸızLarıмdα вeɴιм ĸυjυм❤
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
3.489
12.497
208
30
Istanbul
Ben kizimi epidural yaptim simdi Allah nasip ederse ikinci bebegimide epidural yapmayi dusunuyorum ama felç kalirsin, bel agrilarin cogalir, basin agrir bebege bakamazsin falan filan bircok laf isittim
Kizimdan sonra evet bel agrim oldu ve gecmedi devam yani epiduraldenmiymis şok oldum
Sormak istedigim siz nasil yaptiniz sikayetleriniz varmi benim bir tek bel agrim var ikinci kez epidural yapan varmi ???

Epidural sezeryanmi

Ben az daha ölüyordum epidural yüzünden ..hem de kaç kez tekrarladilar anesteziyi. .olmayınca genel anestezi aldım bide üstüne ..genel anesteziden önce ,bir sürü doktor koştu geldi ,felç olacak falan bir sürü konuşmalar ..hepsini duyuyorum ..hemen uyuttular ..çıktıktan sonra uyanamamisim hemen ..uyandığımda hemen bir kriz ..direkt yoğun bakıma ..kısa zaman sonra da bebeğimi kaybettim ..bel ağrısı baş ağrısı herşey mevcut ..

Epidural yapan çok arkadaşım var ..onlar benim gibi olmadı .sadece bel ağrıları var ..yine de kimseye tavsiye etmiyorum..tabiki doktor da çok önemli ..

Bende yaptim bel agrim var ama arastirmamistim simdi arastirinca felc falan duydum ikinci cocugumu da epidural yapmayi dusundugum icin konu actm

Bende yaptim bel agrim var ama arastirmamistim simdi arastirinca felc falan duydum ikinci cocugumu da epidural yapmayi dusundugum icin konu actm
Epidural anestezi yerine spinal anestezi denesen ? Bununla ilgili doktorundan bilgi al , icine sinerse ve doktorun da tavsiye ederse bide böyle dene .. çevremdeki herkes çok memnun bu anestezi şeklinden ..baş ağrısı oluyormuş ,onu da ameliyattan sonra kahve içerek cozuyorlarmis. Hiç baş ağrısı yaşayan yok çevremden ..

Hic duymadim arastirmam lazim normal dogum gibimi merak ettim hemen bakayim

Epidral le ayni gibi ama uyusukluk daha kisa suruyormus bana iki kere vermislerdi ilaci hissetmemem icin ikisi ayni gibi yani

Epiduralden farki kisa surmesiymis uyusuklulugun ?
Bide defalarca anestezi uygulanmaması. .spinalde tek anestezi yetiyor ,epiduralde gerekirse defalarca tekrarlanabiliyor. .bide çevreden olumlu şeyler duyunca söyleyeyim dedim .

Kısa sürüyor derken ,ameliyat süresi boyunca yetecek bir anestezi ve tekrarlanmiyor. Etkisi kısa süren epidural çünkü gerekirse tekrar tekrar ilaç veriliyor ..

Bide defalarca anestezi uygulanmaması. .spinalde tek anestezi yetiyor ,epiduralde gerekirse defalarca tekrarlanabiliyor. .bide çevreden olumlu şeyler duyunca söyleyeyim dedim .
Bana kalsa sezeryan yaparim korkuyorum cunku ne kadarda olsa zor anestezi falan kolay deil

Epiduraldeki felç riski çok düşük bir ihtimal omuriliğinin sonu farklı bir omurgada bitiyorsa var. Anatomik bir varyasyon. Yani yapısal bir farklılık. Bir kere epidural olduysan ve felç kalmadıysan sende böyle bir risk olmaz. Anestezi için kan tahlilleri isterler bir sıkıntı görürlerse yapmazlar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…