Saç Uzatma Yöntemleri Entele Saçlari Uzatan Bitki (Arsiv)

süzülüyo mu peki geriye kalanlar ?kesin alıyorum ya ben bunu..

arkadaşlar çam terebentinin gördüğünüz faydalarını ve entelenin yapılışını anlatır mısınız..???

cam terebentını 1 2 ay kadar kullandım ,sampuanıma kattım. ama cam terebentın benım saclarıma sertlık verdı. sıse bıtınce bıraktım bıdaha almadım. saclarımda bı uzama gurlesme yada yumusama olmadı. sonra enteleye basladım.3 haftadır falan kullanıyorum.bunda da bariz bi degısım yok. gercı saclarım fazla yıpranmıstı.
ben enteleyı klasık tarıfle yapıyorum.2 bardak elma sırkesı 2 bardak su 10 gr enteleyı kaynatıp su yarıya ınınce kapatıyorum. suzuyorum. 1 gece bekletıp suruyorum.
ben bır sac maskesı daha denıyorum. daha once yıne bu sıtede methini fazlaca duydugum ve zor bela pıyasada buldugum elıdor bakım yagını haftada 2 kez uyguluyorum.
yanı bu sıteden adı gecen her bakım urunu ve tarıfını test etmıs sayılırım:bbo:

aynen çamterebentin de benim saçları çok kötü yaptı sertleşti daha da dökülmeye başladı uçlardan aldırıp enteleye başladım sirkeli tarif saçımı çoook uzattı ayda 4,5 cm kadar yani ama bepantheneli tarifi denedim bu ay hiç bi deişiklik göremedim sadece fön falan çekiyorum onun etkilenirine karşı koruo ssettim onarıo sadece yane

e ben bioxcin kullanıyorum saç dökülmesine karşı hem serum hem şampuan. ama uzamasını daha çok istiyorum. size napiyim kızlar?bioxcin ve entele ağırmı gelir ki saçıma?çokta kötü değiller.kaş yapayım derken göz mü çıkarmış olurum ki?

kızlar enteleyle ilgili ilk 28 sayfayı okudum ve kız kardeşimle alıp denedik. daha ilk kullanımda kız kardeşimin saçı 1cm uzadı. kullanmadan onun saçını ölçmüştük. benimkinde henüz bi değişiklik yok. sirkeli tarifi uyguladık. 1 ay kadar kullanmayı düşünüyoruz. çam terebentinine kullandım ama saçlarım tam anlamıyla kazık gibi oldu buna ramen 2-3 ay kadar bi süre kullandım ve kazık gibi olması haricinde hiç bi değişim olmadı saçımda.

Arkadaslar bu cam terebentını dedıgınız yagı nasıl uyguluyorsunuz dırek saca mı suruluyor yoksa bunuda su veya sırke ıle mı karıstırp suruyoruz.Ben 750 ml lık sac kremı ve sampuan karısık olan bı sampuan kullanıyorum bunun ıcıne ekleyebılırmıyım. eklersem mıktarı ne kadar olmalı :çok üzgünüm:

detaylı bıtkıye ıhtıyacım var.cam terebentını kullanıp menmun kalan var mı oda var.bazıları sacımı kazık gıbı ettı dıye yorum yazmıslar ama.yararlımı degılmı anlamadım

yardımlar ıcın tesekkurleryerimseniben

of kızlar of ben bıraktım valla her bişeyi...aktara gidecem hazırlasın yağmı yapar ne yapar bilmiyorum artık...onu sürecem, kafayı yedim valla ya aylardır...uzatım diye....

cnaım ben badem yaıyla çamterebentini karıştırıp d,irek saç diplerime uyguladım bide şampuana kattım 1 kapak ama saçalrım benimde kazık gibi oldu avuç dolusu kremle anca yumuşattım elim girmedi saçıma ya ve o zaman çokta koparak dokuldu saçım sonra hemen bıraktım yararının anlayamadım ama zararını gördüm ama dediğin gibi kullanıpta çok iyi geldiğini soyleyenler de var a.s

arkadaşlar entele kullananlara sesleniyorum.sonuç nedir yani .hep tarif yazıyosunuz birde sonuçları alsak.kimse bişi yazmıyor.

arkadaşlar entele kullananlara sesleniyorum.sonuç nedir yani .hep tarif yazıyosunuz birde sonuçları alsak.kimse bişi yazmıyor.

Selam. Diğer bölümde yazmıştım sonucu. Buraya kopyalıyorum.

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar ben entele kullanmaya 9 Ağustosta başladım. Şu ana kadar enteleyi 4 kez kullandım. Kullanmaya başlamadan önce saçlarım omuzumdan birazcık aşağıdaydı. Şimdi koltukaltımı baya geçmiş durumda. Aslında ben saçlarımı 3 senedir kestirmediğim halde nerdeyse hiç uzamıyordu. Uçları çok cansız ve ince telli. Kullanmaya devam edersem 3 ay içinde belime ulaşır inşallah.

bende hemen sonuçları aktarayım. ben pazar günü aktara gidip üçüncü kez bu otu uygulamak üzere satın aldım.. bana her aldığım 10gr entele bir ay gidiyor. yani henüz iki ay bitti. saçlarım omuz hizamdaydı.. hani şu avatarimdeki resmimden ancak bir senede omuzlarıma gelmişti.. şuan 4 parmak kalınlığında uzadı. artık cm farkını bilemem. ben ölçüyorum devamlı. ve gürleşti. tabi ben durmuyorum ki hiç iki günde bir entele. hafta bir susam yağı yapıyorum. haftada birde aktardan aldığım saç bakım yağını süreceğim. (daha bi kez sürdüm bunu) hemen her günüm doldu :)
birde yeni kaynattığım entelenin içine soğuttuktan sonra iki kapak badem ve susam yağı kattım ama daha kullanmaya başladığm bugün deneyeceğim. he birde şampuanımın içine badem yağı kattım iki kapak. yenisine de hem badem hem susam kattım :) yaw bu saçlarım uzasın diye bir takla atmıyorum diyebilirim. iki ay sonra son halini fotoğraf gösteririm artık :) ama şunu söyleyim.. işyerinde ki arkadaşlarım saçına ne yapıyorsan parasını verelim bizede getir illa diyorlar.. ilk siparişi hazırladım. dün yeni bir sipariş çıktı :) çaktırmadan bizim şoför arkadaşta kendi memleketinde sormuş fiyatını araştırmış kendine :) yaw artık kimseyle paylaşmayacğaım hee :)
uzadığını gördükçe daha bir azim yapıyorum :)

bu ara enteleyi bulamayan arkadaşlar farkettim ki bazı internet alışveriş sitelerinde 15ytl ile satışta.. hani bilginiz olsun isterseniz araştırın. sevgiler.

Arkadaşlar bu enteleyi ben de kullanıyorum. Yanlış anlamayın ama yine de internette yaptığım bir araştırma sonunda bulduğum aşağıdaki bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.

Sabadilla, Sabadille, Sabadilla officinalis
Bitotu
Papazotu
Bitzambağı
Gözsoğanı
Familyası: Zambakgillerden, Liliengewaechse, Liliaceae
Drugları: Sabadillatohumu: Sabadillae semen
Saabdillanın tohumları natürel ilaç ve tentür yapımında kulanılır, fakat çayı içilmez zira zehirlidir.
Giriş: İlk defa İspanyol doktor Monardes 16. yüzyılda Meksikada kulanılmaya başlanmış sonrada 1726 yılından ihtibaren Fransızlar tarafından sabadilla tohumlarından eldeedilen tozla bitlere karşı tedavi denemesine başanmıştır.
Sabadilla İspanylca arap anlamına gelir, çünkü bitkinin tohumları Arpaya benzemektedir. Türkiyede mevzekotu ve sabadilla bitotu diyede anılmaktadır, fakat iki bitkinin hem botanik yapıları, hemde kulanılış şekilleri oldukca farklıdır.
Botanik: Sabadillanın vatanı orta ve kuzey Aarikanın güneyi olup, günümüzdede bu ülkelerdede yetiştirilmekte ve ayrıca bazı ülkelerdede süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Sabadilla çok yıllık bir bitki olup, 1-2 metre boyunda ve kökleri soğan şeklindeki yan köklerden oluşur.
Yaprakları oldukca uzun şerit şeklinde ucuna doğru sivrice, ortadan uzun bir sap üzerinde boyu 30-50 cm’i bulan başak çiçek demeti bulunur. Çiçekleri başak üzerine dizilmiş sarımsı bayaz renkte 50-100 adet’ten meydana gelir. Olğunlaşan meyve kapsüllerinin içinde üç gözlü bir kapsül bulunur ve her kapsülde siyah renkli bir tohum bulunur.
Yetiştirilmesi: Türkiyenin Ege ve Akdeniz bölgelerinde problemsiz yetişebilir.
Hasat zamanı: Agustos ve Eylül aylarında olğunlaşan tohumları kurutularak tentür ve natürel ilaç yapımında kulanılır.
Tesirşekli:...
Birleşiminde:...
Kulanılması: a-) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Sabadilla yerine daha etkili olan başka bitkiler kulanılmalıdır. Örneğin sinirsel rahatszlıklara karşı Kediotkökü-, Kılıçotu-, Yulaf preparatları veya Gökçek İksiri daha etkildir.
b-) Homeopatide: Homeopatide merkez ve çevre sinir sistemi rahatsızlıkları, korku, iç huzursuzluk, dermansızlık, histeri, uyuşma, gündüzleri çok uyuma, nevroz, nevralji, migren, başdönmesi, kramplar ve eltitremesi gibi rahatsızlıklara karşı kulanılır.
Yantesiri: Zehirli olması nedeniyle çayı içilmez ve ancak tentür veya natürel ilaç yapımında kulanılır. Tarife uyulmaz ve fazla alınırsa felç, kramplar, sinirsel heycanlanma, terleme mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir.

arkadaşlar dün geceden beri okuyorum
bütün sayfaları okudum ve kullanmaya karar verdim
saçlarım kıvırcığa yakın dalgalı

başta kırıkları aldırcam sora uygulucam daha çok etki etsin diye?
sizce kırıklarını aldırıyım mı
işe yarar mı?
bi de enteleyle uzamazsa kestirdiğimle kalır mıyım? senağlama

bi de şu zeytinyağı ve sirkeli olan tarifi tam olarak verebilir misiniz?

yardımcı olursanız çok sevinirim a.s.

sevgili gizemm, saçlarında ki kırıkları aldırmanın saçının daha sağlıklı uzaması için gerekli olduğu kaanatindeyim. ama tabi kırık alacağım diye makası kaptırıp tüm saçı çim gibi kısaltanlar var.. benimde başıma gelmiştir. bu yüzden her kırıklarını aldırmak için gidişimde adam ne kadar kesiyor diye bakar, o koltuktan kalkana dek sürekli ikaz ederim. zaten zar zor uzuyor kalan saçıda orada bırakmayalım dimi :)
sen aldır sonra güzel bir bakım kürüne başla.. inşallah dilediğin güzellikte saçlara kavuşursun. zeytinyağı tarifini bir yerlerde bende okumuştum ama tekrar edilirse bende sevinirim. onu da katarız ne olacak :smiley-cool: sevgiler..

arkadaşlar verdiğiniz bilgileri dün baya bi okudum ve aktara gittim aktar bana zehirli olduğunu ve satmadıklarını ve zehirli olduğunu söyledi kafamı karıştırdılar çok mu zehirli bu öldürüyomu ne oluyo merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…