Ense kalinligi

hatice-6048

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
8
8
1
33
Ben hamileligimde bu siteye hep iyi bisey okurmuyum acaba diye bakar dururdum.simdi benim gbi bakan olur diye yazmak istedim.benim hamileligimde bebegimde 3,5ense kalinligi vardi.down sendromundan suphelenildi hatta ayrintili ultrasonda bobrek genislemesi ve beyninde kororoid kisti goruldu bu da riski arttiriyordu.son haftalarda da doktor bacak boyu kisa biraz demisti.okadar zor bi donemdiki yasayan anliyo.simdi bebegim dogdu ve bir haftalik olduk ve rabbime binlerce sukur oyle bisey cikmadi.oyle bile olsa rabbimden gelene raziydik.

Birşey sormak istiyorum ben 17. Haftada 3lü test yaptırdım benim de down riskim çıktı tam sınırda dedi doktor sadece yüksek risk ya da düşük risk diyemeyiz amniyosentez yaptir öğrenmek istiyorsan dedi ben de amniyosenteze karşıyım Rabbim ne verirse hayirlisidir ben de o dusuncedeyim .sorum da size şu: 3 lu test yaptırmış mıydınız ve değer aklinizda mi benim down değeri 1/299 :( Yani 299da 1 görülme riski var demekmiş..

Bize sizde zaten ense kalinligi var uclu test ikili test zaten yuksek cikcak oyuzden direk cvs testi veya amnyosentez yaptirin dediler biz de hicbirini yaptrmadik

Ben hamileligimde bu siteye hep iyi bisey okurmuyum acaba diye bakar dururdum.simdi benim gbi bakan olur diye yazmak istedim.benim hamileligimde bebegimde 3,5ense kalinligi vardi.down sendromundan suphelenildi hatta ayrintili ultrasonda bobrek genislemesi ve beyninde kororoid kisti goruldu bu da riski arttiriyordu.son haftalarda da doktor bacak boyu kisa biraz demisti.okadar zor bi donemdiki yasayan anliyo.simdi bebegim dogdu ve bir haftalik olduk ve rabbime binlerce sukur oyle bisey cikmadi.oyle bile olsa rabbimden gelene raziydik.
Ayrıntılı ultrasonda ise radyolog bakti ve böbrekler gelişim gayet normal sağlıklı bebekler gibi dedi gecen hafta..bacak uzunluğu filan iyi dedi ama sağlıklı görünüp de sağlıklı da diyemeyiz gibi bir cümle kurdu canim sıkıldı biraz..ve bende gebelik tiroidi var ama ilaç kullanıyorum bunun için her sabah düzenli 5 aydır tiroid sevigen iyi çok şükür...bu doktorların kafa karıştırıcı olması şu dönemde hic iyi olmuyor:(

Bize sizde zaten ense kalinligi var uclu test ikili test zaten yuksek cikcak oyuzden direk cvs testi veya amnyosentez yaptirin dediler biz de hicbirini yaptrmadik
Evet ense kalınlığına bakıldı onda da birşey çıkmadı iyi dedi ve test yanlış da çıkmış olabilir dedi çünkü ben 17. Haftadaydim test yapıldığında sat a göre düzenli hesapluyorum ultrason 18. Hafta gibi göstermiş bu haftaların yanlış girilmesi bile testte doğru sonuç vermez dedi doktor tekrar yaptı dedi ben de yaptırmadım..sadece çok çelişkili konuşuyorlar bir netlik yok sağlıklı görünüyor ama oyle doğacak diyemem ne demek

Bana da oyle diyolardi hep kesin bisey var diyemem yok da diyemem ama birden fazla sey oldugu icin risk yuksek diyodu sonrada gerci hicbisey olmadigi halde bile olabiliyo diyolardi ama cok sukur ayrintilida bisey cikmamis bak sende ins hicbiseyi yoktur dua et hep

InsaAllah sen böyle yazınca rahatladım aslında bebeğinin sağlıklı doğması çok iyi tabi ki de bir anne için ..:anne:hayırlısıyla bekliyorum ben de

Gecmis olsun. İnsallah benimde öyle olur. Bebegim klinefer cıktı. Kis görüldü beyinde kan testi yapıldı. Down sendromundan süphelenildi ama öyle cıkmadı. Sonuc klinefer. Kabulumuz oyle olsada. Sükür Allah bir bebis verdi bize doyurmama az kaldı bakalm.

Onemli olan boyle dusunmen neyle imtihan olcamzi bilmyozki veya yarin iyiyz dedgimize ne olcani bilmyozki rabbim yaninizda olsun

Canım benim seni en iyi ben anlarım. Hamileliğimde bebeğimin ense kalınlığı 3.7 idi. Burun kemiği çok küçük denildi. Down sendromundan şüpelendiler ve 2li test yapmadılar. İstanbulda gidip göstermediğim hastane kalmadı. Tüm dr cvs önerdi. Korkunç operayonu hiç anlatmıyorum bile. Bende Direk cvs oldum. Hayatımın en zor günleriydi. Çok şükür cvs sonuçları temiz çıkmıştı. Down riski yoktu. Ancak detaylı ultrasonda burun kemiğinin hala çok küçük olduğunu ense kalınlığının dvm ettiğini söylediler. Tam kabus bitti geçti demişken karnım burnumdayken bide aminosentez oldum. Başka genetik hastalıklardan şüphelendiler. bebeğimin tekmelerini hissederken aminosentez oldum. Ona odalar kıyafetler bakarken genetik doktorları bana kürtaj bilgileri verdi. 7 özel 3 devlet hastanesi ve sayısız muaynane gezdik. Hepsi aynı riskten söz ettiler. Yaşadığım hamilelik süresİnce hep yüreğim ağzımdaydı. Her gece ağlayarak dua ederk uykuya dalardım.
Neyseki bu yaz doğum yaptım ve Rabbime binlerce şükürler olsun çok sağlıklı bir erkek evlat dünyaya getirdim. Hiçbir problemi yok hatta yeni doğan birçok bebeğe göre iştahlı, hareketli, dikkatle dinleyen, sanki konuştuklarımızı anlarmışcasına bakan zehir gibi bi çocuk. O yüzden yaşayan bilir. Şimdi ikinci ayımız bitti yanımda mışıl mışıl uyuyor. Rabbim senin yavrunada sağlıklı uzun yıllar nasib etsin. Yaşadığın korkuyu kalpten hissettim emin ol kardeşim.

Yasdklarmz nekadar cok benzyo allahim evladini sana bagislasin gerckten doktor doktr gezmek cok zor guzel birsey duyim diye agizlarina bakiyosun ama zor bi tane doktor bana ben kontrollerini yapmicam artik gelme belli iste bebeginde bisey oldugu belirti veriyo demisti insanin cok agrina gidiyo

Sakın ama sakın moralinizi bozmayın. Bu ikili ve üçlü testlerin yanılma oranları %35. ! Bazen down sendrombriski taşıyor denen bebekler gayet sağlıklı doğabiliyor. Tam tersi sağlıklı olanlar downsendromlu da doğabiliyor. Yani tam manasıyla bunu tespit edemiyorlar. Benim bu hafta kontrolüm var . Ve tam ikili test zamanı. Doktora bu testi yaptırmak istemediğimi soylicem. Ve en azından beynim psikolojim 6 ay boyunca çok rahat olacak. Rabbimin mucizesini her halükarda sürpriz bir şekilde görücez insaAllah.. en iyisi hiç yaptırmamak...

Yasdklarmz nekadar cok benzyo allahim evladini sana bagislasin gerckten doktor doktr gezmek cok zor guzel birsey duyim diye agizlarina bakiyosun ama zor bi tane doktor bana ben kontrollerini yapmicam artik gelme belli iste bebeginde bisey oldugu belirti veriyo demisti insanin cok agrina gidiyo
Amin. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Banada aminosentez yaptırmadan önce bir doktor korkma bişey çılarsa alırız. Türkiyede 9. Ay bile olsa bebek engelliyse kürtaj olaniliyorsun demişti. Sanki çok kolaymış gibi hiç önemi yokmuş gibi benim duygularımı düşğnmeden canice konuşmuştu. Yanarım yanarım kendime zehir ettiğim o güzelim hamilelik günlerimin tadını çıkaramadığıma yanarım! Çok şükür bu günlerimize binlerce kere şükür.

Benim kızımin da ense kalinligi 3 kusurdu ikili testim riskli cikmisti. Doktor amniyisentez onermisti yaptirmadim. Detaylı ultrasonumuz temizdi. Hep korktum cok sukur saglikla dogdu ve su an 16 aylik olduk bile hicbi sorununuz yok. Allah saglikli dogumlar nasip etsin herkese

Arkadaşlar öncelikle merhaba sadece sizlere bilgi vermek icin yaziyorum bende ense kalinligi ile ilgili sorun yasadim 2li taramada birsey cikmamisti ama organ taramasinda bebegimin ensesi 8milim cikmisti 6 olmasi lazimken dr amniyosentez onerdi tabi yikildik o anda sonra esimle karar verdik ve yaptiralim dedik 23.haftadaydik cocugu aldirmak gibi zaten bi niyetimiz yoktu down sendrumlu olsa bile ama en azindan dogunda nasil biseyle karsilacagimizi bilelim ona gore hareket edelim anlaminda yaptirdik tabi sonuc 1hafta sora cikacak dediler o 1haftahayatimizin en zor zamaniydi 2.sonucta 2hafta sonra cikacak dediler tabi dualar adaklar Allaha sigindik artik ne verirse Allahtan dedik. Sonra tarama sonucu cikti dediler giderken elimiz ayagimiz titriyordu sonra sonuc iyi cikti 46xy yaziyordu down sendrumlu cocuklarda 47 cikiyormus 2.sonucta sorun cikarmi dedik zaten 2. Sonuc 1.sonucu dogruluyor dediler sorun olmaz dediler ve cok sukur oda iyi cikti yani size bebegniz down sendrumli riski var deyince cok az ihtimalle var demek oluyo dr kesin sonuc alin diye o testi oneriyorlar. Cogu kisininde sonucu iyi geliyor nadiren downsendrumu oluyor hatta oranda yuzde 95 iyi cikiyor yani icinizi ferah tutun ne gelirse Allahtan dua edin ve sonuc emin olun iyi gelir insallah.

Back
X