• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

English topic!!Let's come here!!!!

i will listen tomorrow:16::16:
When you listen it,Tell us their thoughts:24::24:
Have a good night:80::80:

:16:hoşgeldinnnzz inşallah çok faydalı olacak buna eminim sizlerin sayesinde:66:[/QUOTE
thank you.....:)
İnşallah faydalı olur çünkü hepimiz yıllardır ingilizce eğitimi almış olmamıza rağmen söyleyebildiğimiz tek şey sanırım what is your name:1::1:
Bize okul zamanında (ki hala buna devam ediyoruz ünversitede)kendimizi ifade etmek ingilizce konuşmak yada yazmak hakkında pek bir şey öğretmediler sadece gramer yüklediler yıllarca...

Bizde yarım yamalakda olsa artık biryerden başlamaya karar verdik birbirimizin hatalarını düzelte düzelte ilerleyeceğiz en azından iki gün sonra ingilizce için bir sınava gireceğimiz zaman juri karşısında 2 çift laf edelim ve işimiz konusunda bize yardımcı olsun diye ümit ediyoruz:34::34:

I am wait you honey,have a good night:)

Thank you:)Our english is not very good but we try to develop it together:70:

If you help us,we will be glad:)because we must need our english.

you can improve it by just doing practice..l think your english is not bad. the most important thing for you is vocabulary, you need to enhance it.

Son düzenleme:
you can improve it by just doing practice..l think your english is not bad. the most important thing for you is vocabulary, you need to enhance it.

Yes I agree with you,can i develop my vocabulary??
when i learn some word,i forget easily so I haven't developed.

And my problem is technical article,I haven't translated
what do i?
how am i developing?

türkçe anlatmam daha iyi olacak sanırım.

gramer de önemli tabi ama özellikle konuşma dili için kelime ve pratik önemlidir.
kelimeleri unutmamak için akılda kalıcı şekilde öğrenebilirsin ezberleyince unutuluyor çünkü. mesela cümle içinde kullanarak evet biraz külfetli ama emin ol hiç unutmuyorsun ben lise de hep bu yöntemi uygulardım. mesela logical mantıklı demek. çok deli dolu saçma düşünceleri olan bi arkadaşın vardır ayşe isn't a logicl girl diye kullanırsan akılda kalıcı olur....

türkçe anlatmam daha iyi olacak sanırım.

gramer de önemli tabi ama özellikle konuşma dili için kelime ve pratik önemlidir.
kelimeleri unutmamak için akılda kalıcı şekilde öğrenebilirsin ezberleyince unutuluyor çünkü. mesela cümle içinde kullanarak evet biraz külfetli ama emin ol hiç unutmuyorsun ben lise de hep bu yöntemi uygulardım. mesela logical mantıklı demek. çok deli dolu saçma düşünceleri olan bi arkadaşın vardır ayşe isn't a logicl girl diye kullanırsan akılda kalıcı olur....

anladım peki bir şey daha soracağım mesela Türkçe'de bazı terimler vardır İngilizceye çevirmen mantıksız anlamsız olur...Ya şöyle desem daha açık olur sanırım ingilizlerin deyimlerini ve atasözlerini what's up men falan gibi cümlelerini barındıran kitaplar bulabilirmiyiz??

bulabilirsin nette aratsan bile çıkar. bazı kelimeler birebir türkçeye çeviriliyor malesef bu yüzden şarkı dinlemek ingilizce film izlemek falan kulak dolgunluğu açısından çok iyi olur.

[B]Love is blind: Aşk kördür.
Love makes all hearts gentle: aşk bütün kalpleri yumuşatır.
Money Talks: Para insanı konuşturur.
Money breads money: Para Parayı çeker
One swallow does not make a summer: Bir çiçekle yaz bitmez
He who laughs last,laughs best: Son gülen iyi güler
He that travels knows much: Çok gezen çok bilir.
Two heads are better than one: Akıl akıldan üstündür.
So help me god: Allah yardımcın olsun
A matter of life an death: Ölüm kalım meselesi
Many hands make light works: Bir elin nesi var iki elin sesi var.
You can not teach an old dog new tricks: ağaç yaş iken eğilir
You can not make water flow up hill: Suyu yokuş yukarı akıtamazsınız
May i count on you: Size güvenebilirmiyim
Between the devil and deep sea: Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
The devil take the hindmast: Altta kalanın canı çıksın
Health is better tahn wealth: Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi
An hour of pain is as long as a day of pleasure: Bir saatlik acı bir günlük zevke bedeldir.
It is never too late to mend: Zararın neresinden dönersen kardır.
When poverty comes in at the door, love flies out at the windows: Yokluk kapıdan girince aşk pencereden uçar
Where there is life there is hope: Çıkmadık candan ümit kesilmez.
Once thief, always a thief: alışmış kudurmuştan beterdir.
Out of sight out of mind: Gözden uzak gönülden uzak olur.
Prevention is better than cure: Tedbir tedaviden daha iyidir.
Set a thief to catch a thief: Çivi çiviyi söker
A rolling stone gathers no moss: işleyen demir ışıldar
There is no smoke without fire: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz
They that live longest see most: Çok yaşayan çok bilir
Time is money: Vakit nakittir.
Two heads are better than one: el elden üstündür.
Walls have ears: Yerin kulağı vardır.
A word to the wise is enough :anlayana
sivrisinek saz anlamayana davul zurna az [/B]

bu tarz şeyler dimi sorduğun?

bulabilirsin nette aratsan bile çıkar. bazı kelimeler birebir türkçeye çeviriliyor malesef bu yüzden şarkı dinlemek ingilizce film izlemek falan kulak dolgunluğu açısından çok iyi olur.

Yardımların fikirlerin için teşekkür ederim inşallah güzel bir ingilizceye sahip olacağız arkadaşlarımızla...
Buradan birbirimize destekçi olacağız.Zamanını ayırıp o değerli fikirlerinizi bir öğretmen olarak bizden esirgemediğiniz için tekrar teşekkür ederim iyi akşamlar:80::80:

ahahaha :27: so much exaggeration :66: but nevertheless thank u :40:

Hayce I think it is time to sleep.I will wake up early in tomorrow and I will meet my friends

Son düzenleme:
Yardımların fikirlerin için teşekkür ederim inşallah güzel bir ingilizceye sahip olacağız arkadaşlarımızla...
Buradan birbirimize destekçi olacağız.Zamanını ayırıp o değerli fikirlerinizi bir öğretmen olarak bizden esirgemediğiniz için tekrar teşekkür ederim iyi akşamlar:80::80:

rica ederim.........

to monarosa_22=

evet merak ettiğim ve öğrenmek istediğim bu tarz şeyler:1::1:

Son düzenleme:
rica ederim cnm ne demek. ustelik bu yazdigim kurallar hepinizin cok iyi bildigi seyler. sadece farkindalik eksikligi var. otomatiklesmemis kullanimlari. burda bunlara dikkat cekerek kafanizda yerlesmesini saglamaniz lazim. bu topigin en buyuk faydasi bu olur sizin icin.
ben yine ugrarim. ya da olmadi siz beni durtersiniz mesajla fln...

ayrica!!! erasmus yapma imkani olan arkadaslar; lutfen sevgiliniz vs icin boyle bir firsati tepmeyin. erasmus yapmamis bir universite ogrencisi hayatinin firsatini kacirmis demektir. hem dil acisindan hem de deneyim. ben hayatimin en guzel bir yilini erasmus surecinde yasadim. hala da ozlerim. bana kattiklarini saymakla bitiremem. kizlar genellikle sevgililerini geride birakmamak icin basvurmuyorlar bile. size diyecegim; eger erasmusa gideceginiz yil sevgilinizle evlenme ihtimaliniz yoksa hic arkaniza bile bakmadan gidin. iliskiniz kuvvetliyse dondugunuzde kaldiginiz yerden devam edersiniz. degilse zaten kuvvetli olmayan bir iliski icin erasmustan vazgecilmez. inanin bu firsat kacirilmamali. elimden gelse her yil erasmus olurdum baska bir ulkede. o kadar yani...:43:

Erasmus hakkında bilgi verebilir misiniz,ltf.Hem genel olarak hemde kendi deneyimlerinizden.

Ayrıca buradaki yardımlarınız için teşekkürler benimde ingilizcemi acilen ilerletmem gerekiyor fakat çok vaktim de yok nasıl başlayacağımı bilemiyorum.Bize bu konuda nasıl ilerleyebileceğimiz hakkında tavsiyelerde bulunabilirseniz çok seviniriz. :49:

Hayce I think it is time to sleep.I will wake up early in tomorrow and I will meet my friends

okayy :34: goodnight :3:

Back