• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

English topic!!Let's come here!!!!

Gökte ararken yerde bulduk seni:DD:Keşku bu topiği sen açsaymışın daha yararlı olurdu bizim için:65::65:neyse buradan inşallah yardım edersin bize:65::65:şimdiden teşekkür ettim cnm bnm:70::70::70:

bende sandım ki ingilizce bilmiyorsunuz öğretecek birisini arıyorsunuz:77:
bende too dedim utanmadan:9:

I need to practice English------------- need TO do sth
practice sth (not for sth)

Note that in British English "practice" is the noun while "practise" is the verb. However in American English "practice" is used both as a noun and a verb. So to be on the safe side, you might want to use "practice" ..

"I must speak English fluently " is the common use.

to be interested in sth:
I am not interested in football
to be interested in doing sth : I am not interested in working abroad.

the indefinite article "a" has to be used before professions. eg. I am a doctor, a biomedical engineer.

I want to go to abroad to work. burdaki to + V1 infinitive of purpose diye bilinir. aslinda uzun hali "in order to +V1" dir. (I want to go to the US in order to work) bu sebeple amac belirten fiilleri to +V1 ile baglamak daha dogrudur.

canim nasil yerlesirse oyle gider, bir sure sonra kulaginiz da eliniz de alisir. duzeltmesi zor olur. o yuzden herkes yazarken aklina geldigi gibi yazsin ama birbirleriniz cumlelerini muhakkak elestirel gozle okuyup kontrol edin. ben de vakit buldukca girer yazarim.

Canım çoook teşekkür ederim emeğine sağlık o kadar uğraşmısın burada hepimiz önerilerini dikkate alıp birbirimize yardım edeceğiz çokk teşekkür ederim tekrardan:70::70::70::70:

Canım çoook teşekkür ederim emeğine sağlık o kadar uğraşmısın burada hepimiz önerilerini dikkate alıp birbirimize yardım edeceğiz çokk teşekkür ederim tekrardan:70::70::70::70:

rica ederim cnm ne demek. ustelik bu yazdigim kurallar hepinizin cok iyi bildigi seyler. sadece farkindalik eksikligi var. otomatiklesmemis kullanimlari. burda bunlara dikkat cekerek kafanizda yerlesmesini saglamaniz lazim. bu topigin en buyuk faydasi bu olur sizin icin.
ben yine ugrarim. ya da olmadi siz beni durtersiniz mesajla fln...

ayrica!!! erasmus yapma imkani olan arkadaslar; lutfen sevgiliniz vs icin boyle bir firsati tepmeyin. erasmus yapmamis bir universite ogrencisi hayatinin firsatini kacirmis demektir. hem dil acisindan hem de deneyim. ben hayatimin en guzel bir yilini erasmus surecinde yasadim. hala da ozlerim. bana kattiklarini saymakla bitiremem. kizlar genellikle sevgililerini geride birakmamak icin basvurmuyorlar bile. size diyecegim; eger erasmusa gideceginiz yil sevgilinizle evlenme ihtimaliniz yoksa hic arkaniza bile bakmadan gidin. iliskiniz kuvvetliyse dondugunuzde kaldiginiz yerden devam edersiniz. degilse zaten kuvvetli olmayan bir iliski icin erasmustan vazgecilmez. inanin bu firsat kacirilmamali. elimden gelse her yil erasmus olurdum baska bir ulkede. o kadar yani...:43:

Son düzenleme:
rica ederim cnm ne demek. ben yine ugrarim. ya da olmadi siz beni durtersiniz mesajla fln...

ayrica!!! erasmus yapma imkani olan arkadaslar; lutfen sevgiliniz vs icin boyle bir firsati tepmeyin. erasmus yapmamis bir universite ogrencisi hayatinin firsatini kacirmis demektir. hem dil acisindan hem de deneyim. ben hayatimin en guzel bir yilini erasmus surecinde yasadim. hala da ozlerim. bana kattiklarini saymakla bitiremem. kizlar genellikle sevgililerini geride birakmamak icin basvurmuyorlar bile. size diyecegim; eger erasmusa gideceginiz yil sevgilinizle evlenme ihtimaliniz yoksa hic arkaniza bile bakmadan gidin. iliskiniz kuvvetliyse dondugunuzde kaldiginiz yerden devam edersiniz. degilse zaten kuvvetli olmayan bir iliski icin erasmustan vazgecilmez. inanin bu firsat kacirilmamali. elimden gelse her yil erasmus olurdum baska bir ulkede. o kadar yani...:43:

canım erasmus diyince hemen atladım ya ben erasmus yapmak istiyorum ama alttan ders çok kalırmı diye düşünüyorum çnkü erasmus yapanların çoğu 1 dönem uzatıyor diye duydum.birde çok zorlandın mı sen orada ilk başta??

Buarada yardımların için tekrar tekrar teşekkür ederim sana:65::65:

my bf is very very very sweet and i love him... he's my first love... also he love me :61: but i miss him very much because he is sailor and he is too far... call out to my darling "i am waiting u and I'll wait forever..." :109:

canım erasmus diyince hemen atladım ya ben erasmus yapmak istiyorum ama alttan ders çok kalırmı diye düşünüyorum çnkü erasmus yapanların çoğu 1 dönem uzatıyor diye duydum.birde çok zorlandın mı sen orada ilk başta??

Buarada yardımların için tekrar tekrar teşekkür ederim sana:65::65:

canim anlasmanizin oldugu bolumden esdegerligi olan derslerin sayisi onemli. ornegin ben Amerikan kulturu ve edebiyati bolumunden ceviri bolumune erasmus olarak gittim. haliyle bir kisim derslerimin esdegerligi yoktu. o yuzden bir donem uzadi okulum. ama onun sebebi de son sinifta gidisim oldu. eger 3. sinifta gitmis olsaydim vaktinde bitirirdim alttan alarak. ama hic pisman degilim yani. bir donem uzattigima degdi. bir de soyle birsey var. gittigin ulkedeki diger univlerden de ders alabiliyorsun. ornegin yasadigin sehirde senin erasmus ogrencisi olarak gittigin okul haricinde baska bir okul varsa ve es degerligi olan dersler sunuyorsa o okuldan da alabilirsin normalde. tabi sormalisin. ben hic zorlanmadim cnm. zaten cabuk uyum saglarim her kosula. gittigim yer de cok guzeldi. hatta bak trye donup mezun oldum tekrar erasmus yaptigim yere geri dondum. masterimi yaptim, simdi de buranin dilini ogreniyorum ki is bulabileyim. o kadar mutluyum yani burda.

senin hangi ulkelere gitme ihtimalin var? anlasmalarinin kimlerle?

my bf is very very very sweet and i love him... he's my first love... also he love me :61: but i miss him very much because he is sailor and he is too far... call out to my darling "i am waiting u and I'll wait forever..." :109:

:68:conguratulations:65:

To siim :are you go to school
Yes I am a student in university.

This is very big love :nazar:
You love each other with passion:nazar::nazar:
I congratulate you:65::65:

buarada biomedical engineering ise bolumun belcika gent univesitesiyle anlasmaniz olabilir belki de.. bu univ bu alanlarda cok unlu ve basarili..
ayrica anlasmaniz yoksa bile sen veya mumkunse erasmus koordinatorunuz anlasma yapmayi teklif edebilirsiniz bu okula. cok iyidir yani. ve harika bir erasmus sistemi ve network u vardir. tavsiye ederim...

canim anlasmanizin oldugu bolumden esdegerligi olan derslerin sayisi onemli. ornegin ben Amerikan kulturu ve edebiyati bolumunden ceviri bolumune erasmus olarak gittim. haliyle bir kisim derslerimin esdegerligi yoktu. o yuzden bir donem uzadi okulum. ama onun sebebi de son sinifta gidisim oldu. eger 3. sinifta gitmis olsaydim vaktinde bitirirdim alttan alarak. ama hic pisman degilim yani. bir donem uzattigima degdi. bir de soyle birsey var. gittigin ulkedeki diger univlerden de ders alabiliyorsun. ornegin yasadigin sehirde senin erasmus ogrencisi olarak gittigin okul haricinde baska bir okul varsa ve es degerligi olan dersler sunuyorsa o okuldan da alabilirsin normalde. tabi sormalisin. ben hic zorlanmadim cnm. zaten cabuk uyum saglarim her kosula. gittigim yer de cok guzeldi. hatta bak trye donup mezun oldum tekrar erasmus yaptigim yere geri dondum. masterimi yaptim, simdi de buranin dilini ogreniyorum ki is bulabileyim. o kadar mutluyum yani burda.

senin hangi ulkelere gitme ihtimalin var? anlasmalarinin kimlerle?
Bizim bölümün lisans olarak erasmus imkanı yok çünkü eramusta kontenjanımız yok ben masterı Amerikada düşünüyorum ingilterede olabilir.bu iki ülkede master mümkün:1::1:

hmm ı don't know her...to me your english is not bad ;)) ı think it is ok ;))

ya canım ingilizcem çok yetersiz özellikle ingilizce çeviri konusunda,,ingilizceden geçen yıl kaldım:(:(

Son düzenleme:
Back