Engelli raporu..

birinin parmağından tutsam koşabilirim demişsiniz yani birine tutunmadan yürüdüğünüzde düşmektenmi korkuyorsunuz. bu aşılabilir aslında zamanla ama tabi bilmiyorum insan başına gelmeyince anlamaz karşısındakini ben olsam bu tedavi olunabilecek bir rahtsızlıksa eğer rapordan çok bu hastalığı yenmeye çalışırım ve engelli raporu alarak engelliliği kendime yakıştırmam. eskiden rapor almak kolaydı başın ağrısa gidip rapor alıyordun devlet işine giriyordun. insanlar çok fazla suistimal ettiği için artık çok rahat verilmiyo benim bi arkadaşım işe girmişti bi ayağında engel vardı ayağını sürükleyerek yürüyordu 100 metrelik mesafeyi gitmesi 20 dakikasını alıyordu. ona %30 dan fazla vermediler ve işten çıkarıldı engelli olmadığı için

Zannederim psikolojik rahatsızlığınız patolojik olmuş artık..

Ama anlayamadığım, epeydir psikolojik olduğunun farkındaymışsınız, bu kadar ileri bir durum söz konusuysa yatmanız gerekir hastanede..Orada rahatsızlığınızla ilgili bir dünya test ve buna uygun tedaviler uygulanacak..

Yaşamınızı bu kadar kalitesizleştiren bir rahatsızlığınızla ilgili neden hastaneye yatmadığınızı merak ettim ben de..
Merhaba yorumunuz için teşekkürler ama ben doktor değilim doktor yatırmadıkça yatamam ki ama

Coc
Ben kalkanları gördüm ama. Siz bana yükleniyorsunuz ama ben bazen tek başıma tuvalete gidemiyorum, yerde süründüğüm oluyor illa söyletiyorsunuz bunu. Zaten annem bana tekerlekli sandalye almak istediğinde öğrendik psikolojik olduğunu. O zaman bile başvurmadık 23 yaşıma kadar. Bu sene tedavi oluyorum ve o adamın söylediğinden sonra bi umut başvurdum. Eğer verirlerse kendime göre iş bulacağım inşallah kimseye aman demeden. Zaten raporum var adam biliyor durumumu diyeceğim ve çalışacağım güvenle.
Cocuķlugumdan beri yürümek için dua ettim, sadece bu sene bakkala gidebildim yalnız demişsin, ama sevgililer le nasıl buluşuyordün yanlış anlama yargilamiyorum sadece Mrk ettim soruyorum çok kötü şeyler yaşamıştır allah yardimci olsun ama bence bir silkelen kendine gel ben yapabilirim de bak psikoloğa bile gerek kalmiyacak.

Merhaba yorumunuz için teşekkürler ama ben doktor değilim doktor yatırmadıkça yatamam ki ama
Keşke bana sorsaydınız bu yargılara varmadan. 1 yıldır tedavi görüyorum ilerleyebildiğim noktada henüz tek başıma dışarı çıkamıyorum. Her neyse psikoloğum çalışmam gerektiğini söyledi ben de İşkur'a başvurdum. Oradaki beyefendi bana 'engelli raporu al sana düzgün işler bulayım' dedi. Ben de başvurdum. Ben verecekleri üç kuruş maaşta değilim ya da engelli raporunun sağlayacağı ayrıcalıklarda değilim. Ben İYİLEŞMEK için ÇALIŞMAK istiyorum. Millet babamın oğlu değil kalkamama laf etmesin, bana konfor sağlayacak değillet ki üstelik onlar da kazançlı çıkmaz en azından engelli çalıştırma zorunluluğundan iş verirler. Ya anlamıyorum sizi ben çocukluğumdan beri tek başıma adım atmamışım hiç başvurmamışım sadece psikoloğum dedi ve diğer beyefendinin önerisiyle başvurdum. Herkes engelli adayı, öyle konuşmayın yakıştıramamak falan. Ben psikolojik hastalıktan değil YÜRÜYEMEDİĞİMDEN başvuruyorum.

Coc

Cocuķlugumdan beri yürümek için dua ettim, sadece bu sene bakkala gidebildim yalnız demişsin, ama sevgililer le nasıl buluşuyordün yanlış anlama yargilamiyorum sadece Mrk ettim soruyorum çok kötü şeyler yaşamıştır allah yardimci olsun ama bence bir silkelen kendine gel ben yapabilirim de bak psikoloğa bile gerek kalmiyacak.
Sevgilimin koluna girebiliyordum değil mi? El ele tutuşmak falan? Kuzenim de var hem yardımcı oluyordu. Her neyse istediğinizi yargılayın ama Rabbim vermesin yine de kimseye

Yanlış anlama yazdım canım ya sadece hani erkek arkadaşının haberi varmı diyecektim ama anladım biliyordu durumu yani sana tavsiyem kendine kız ben napıyo rum kimseye muhtaç değilim hayatımı yanlız da yaşayabilirim de ve kendine gel bunu sadece sen yapabilirsin Dr sadece ilaç verir sen beynine komut ver,zorla .evet allah bir tek psikolojik dert vermesin cok kotu bisi.bnde okb hastasıyım ama çok şükür şimdi azalttım Dr gitmedim üstelik, defalarca ocak kontrolü ve saatlerce gusul abdest te banyoda kalmak doğumdan sonra oldu ilk 2 sene berbattı hatta ölmek istiyordum intihar bile ama 6 aylık oğlum vardı şimdi 4 yaşında şükür, ama yeni atlattim gibi bu derdi,evden çıkarken 15 dk ocağı bakınca , eşim bir gün şakasına oğlum demir gibi kardeşiniz var anneniniz yakinda tüp de bizle gezdirecek dedi ,o şakadan yapsada çok üzüldüm, ben ne yapıyorum dedim ve artık Dr un bile çözüm bulamadığı okb yi kendimce enaza indirdim.artık çok şükür eşime bak vanayı kapat demiyorum o dediği bende yer etti beni hasta olarak görmesini istemiyorum dedim ve bir kere bakıp aklım oyun oynuyor izin vericem diyip gidiyordum ama artık bunuda söylemiyorum kontrol ediyorum ve çıkıyorum çok şükür , okb kadar adı bi hastalık yok, ben yaptım sende yapabilirsin insalah rabbim şifamizi versin insalah, zemzem suyu bul iç bol dua ile ben onuda yaptım çok şükür baya fark oldu takıntılar im bitti sayılır insalah tekrar başlamaz tek isteğim,.
Sevgilimin koluna girebiliyordum değil mi? El ele tutuşmak falan? Kuzenim de var hem yardımcı oluyordu. Her neyse istediğinizi yargılayın ama Rabbim vermesin yine de kimseye

Yanlış anlama yazdım canım ya sadece hani erkek arkadaşının haberi varmı diyecektim ama anladım biliyordu durumu yani sana tavsiyem kendine kız ben napıyo rum kimseye muhtaç değilim hayatımı yanlız da yaşayabilirim de ve kendine gel bunu sadece sen yapabilirsin Dr sadece ilaç verir sen beynine komut ver,zorla .evet allah bir tek psikolojik dert vermesin cok kotu bisi.bnde okb hastasıyım ama çok şükür şimdi azalttım Dr gitmedim üstelik, defalarca ocak kontrolü ve saatlerce gusul abdest te banyoda kalmak doğumdan sonra oldu ilk 2 sene berbattı hatta ölmek istiyordum intihar bile ama 6 aylık oğlum vardı şimdi 4 yaşında şükür, ama yeni atlattim gibi bu derdi,evden çıkarken 15 dk ocağı bakınca , eşim bir gün şakasına oğlum demir gibi kardeşiniz var anneniniz yakinda tüp de bizle gezdirecek dedi ,o şakadan yapsada çok üzüldüm, ben ne yapıyorum dedim ve artık Dr un bile çözüm bulamadığı okb yi kendimce enaza indirdim.artık çok şükür eşime bak vanayı kapat demiyorum o dediği bende yer etti beni hasta olarak görmesini istemiyorum dedim ve bir kere bakıp aklım oyun oynuyor izin vericem diyip gidiyordum ama artık bunuda söylemiyorum kontrol ediyorum ve çıkıyorum çok şükür , okb kadar adı bi hastalık yok, ben yaptım sende yapabilirsin insalah rabbim şifamizi versin insalah, zemzem suyu bul iç bol dua ile ben onuda yaptım çok şükür baya fark oldu takıntılar im bitti sayılır insalah tekrar başlamaz tek isteğim,.
Bakın sizin 2 sene sürmüş ama beniö 10 yıldan fazladır ve ben psikolojik olduğunu bilmiyordum yani takıntı falan değil doktor okb teşhisi koydu ve hiçbir ilaç içmeden kurtuldum ama yürümek öyle değil işte 10 yıldır yürüyemedim öyle haydi kalk yürü iyileş değil bacaklarım zayıf yürümeye alışık değilim evde 1 saat ayağa kalkıyordum koca gün o da tuvalet vesaire şeyler için. Düşünün o bacakların halini. Burada kimseye anlatamam kendimi kimse de zerre anlamaz beni anca psikolojik olaral göremeyen, duyamayan vesaire kişiler anlar. Ben yürüme yetimi kaybettim ve fizik tedavi gibi tedavi oluyorum. Öyle ilaçsız doktorsuz olacak iş değil işte. Önce küçük adımlar atıyorum, kısa mesafelere gidiyorum alıştıkça daha fazla olacak ama bir de dediğiniz gibi kaygı yönü var. Onu da kendi kendime halletmeye çalışıyorum. Ben kendimi yıllarca 'sakat' sanarken tekerlekli sandalye için hastaneye gitmişken psikolojik olduğunu öğrendim eğer baştan bilseydim öyle ortaokulda falan atlatırdım çok çabuk. Neyse teşekkür ederim yorumunuz için, Allah şifa versin mutlu olun yuvanızda

Yok ciddi ciddi gerçekten
Güzel kızım, umarım istediğin raporu alabilirsin. Ama olmazsa umutsuzluğa kapılma.

Senin tedavin çok ihmal edilmiş gibi geldi bana. Yürüyemeyen bir insanın fiziksel bir sorunu yoksa neden yürüyemediği nasıl olur da anlaşılmaz ve bu kadar yıl yardıma muhtaç yaşar? Sorunun psikolojik olduğu anlaşılınca zayıflayan bacakların kuvvetlenmesi için neden düzenli bir fizik tedavi programı uygulanmaz? Senin günde beş defa tuvalete gitmenle o bacakların kuvvetlenmez. Özel hareketler ve masaj gerekir.

Sorunun piikolojikse sen artık iyileştin mi? Bacakların sorunun hala devam ettiği için mi tutmuyor yoksa kasların zayıfladığı için mi? Doktorlar senin hayatına sağlıklı olarak devam edebilmen için hemen şimdi nasıl bir tedavi öneriyor? Senin acil sorunun iş bulamamak değil. Bulsan psikolojine iyi gelecektir ama altında yatan daha büyük sorunları halletmen lazım.

Nasıl yani? Tanıdık mı olması lazım engelli raporu almak için? Bu kadar alan insanın tanıdığı mı var? Ha hak edilmeyen derecede rapor alınacaksa o başka ama hangi hastaneye gidersen git mutlaka dikkate alırlar bu konuda.

Güzel kızım, umarım istediğin raporu alabilirsin. Ama olmazsa umutsuzluğa kapılma.

Senin tedavin çok ihmal edilmiş gibi geldi bana. Yürüyemeyen bir insanın fiziksel bir sorunu yoksa neden yürüyemediği nasıl olur da anlaşılmaz ve bu kadar yıl yardıma muhtaç yaşar? Sorunun psikolojik olduğu anlaşılınca zayıflayan bacakların kuvvetlenmesi için neden düzenli bir fizik tedavi programı uygulanmaz? Senin günde beş defa tuvalete gitmenle o bacakların kuvvetlenmez. Özel hareketler ve masaj gerekir.

Sorunun piikolojikse sen artık iyileştin mi? Bacakların sorunun hala devam ettiği için mi tutmuyor yoksa kasların zayıfladığı için mi? Doktorlar senin hayatına sağlıklı olarak devam edebilmen için hemen şimdi nasıl bir tedavi öneriyor? Senin acil sorunun iş bulamamak değil. Bulsan psikolojine iyi gelecektir ama altında yatan daha büyük sorunları halletmen lazım.
Ailem ne kadar kendilerini mükemmel görse de bu konuda çok ihmalkarlar. Onla bunla yürütüp geçiştirdiler olayı, kendileri getirip götürdü, bir de kola girdiğimde yürüyorum diye kola tutuna tutuna zaman geçti. Lise bitti üniversiteye gitmem diye tutturdum sınava girdim kazandım ama çekmem o insanları bir daha dedim. Sonra da doktora götürdülee psikolojik dediler. A

Bana yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim ama diğer arkadaşlara diyeceklerim var.
Ben yürüyemiyorum evet bu herkesin başına gelen bir şey belki Rabbim sizden çok bana güvendiği için bu derdi bana verdi, iyi ki vermiş bir diyeceğim yok.
Ama ben birine bağımlı yürüyorum ya keşke bir cansız varlığa muhtaç kalsaydım. İnsanların en kötü hallerini, iğrençliklerini ona muhtaç olduğunda görüyorsunuz.
Her neyse şimdi anneme bağımlıyım ama ölümlü dünya anneme bir şey olsa ne yapacağım ben?
Senelerce içime kapanık yaşadım, daha da büyüdü hastalığım. Tedavi olmak istedim bu sene silkelendim kendime geldim. İyileşmek istiyorum ben iyileşemesem de çalışmak, okumak istiyorum. Babamın oğlu değil millet kabullenip alsın beni işine? Öyle çok konuşuyorsunuz da o zaman siz alın beni işe ya da aldırın da milletin 'hakkını' yemeyim. Engelli etiketi vurmayayım kendime.
Başvurdum ki çalışayım kendi paramı kazanayıp tedavi masrafları kazanayım, kendime güvenip ayaklarım yere bassın kimseye muhtaç olmadığımı anlayayım.
Doktorun odasına girdim sorular sordu. Evet tek başına evde durarak iyileşemezsin, bir şey içinde olmalısın dedi. Test uyguladı çıktım.
Tedavi görüyorum ama geçmişi silemiyorum ben o yüzden hayata da atılamıyorum. Beni bu hayata bağlayan bir şeyler olmalı. Ve bu fırsatı da değerlendireyim dedim.
Kendinizi bilmeden konuştunuz umarım Rabbim çıkarmaz sizden çünkü çok üzüldüm. Bunları da ağlayarak yazıyorum. Rabbim korusun ama çocuklarınızın başına gelse ne yapacaksınız? Allah yazdıysa da bozsun ama siz asıl benim hakkıma girdiniz. Canımı yaktınız. Bipolar hastasıyım da ama asla bunun için başvurmam niye başvurayım? Çalışıp, gezip tozup, arkadaş edinip de doğru ilaçla hemen iyileşirim. Ama ya birine muhtaçken? Rahat alışveriş yapamazsınız, arkadaşlarınız sizden rahatsız ikide bir kollarıyla ilgili bir şeyler 'üf çok sıcak ya ay lullaby kolum da terlemiş biraz çıksana kolumdan' derler de kalakalırsınız yerinizde. Rabbim görüyor her şeyi siz görmeseniz kaç yazar? Atıp tutun anca. Yok hak yiyor yok engelliyi yakıştırmazdım kendime. Çok meraklıyım engelli olmaya. Hatta tövbe haşa Allah'a ben dedim bu derdi ver bana diye.
Ben artık bu siteden gitmek istiyorum. Üyeliğimin iptalini istiyorum, iyileştiğimde gelirim yine çünkü çok hassasım o zaman geldiğimde sizi umursamamayı gösteririm size. Konumun kapatılmasını istiyorum

bence siz acilen psikoloğunuzu değiştirin.. Time Traveler Time Traveler 'a katılıyorum.. sizin çalışmaktan önce aşmanız gereken şeyler var.. kaslarınız, özgüveniniz.. henüz dışarıda tek başına gezmeye başlamadıkça çalışma hayatının yorucu ve kaos dolu ortamına atmayın kendinizi.. kasiyerlik ya da call center da çalışmak çok yıpratıcıdır.. istediğiniz kadar raporunuz olsun, gelen müşteriye istediği muameleyi göstermezseniz azarlanırsınız, zaten hassas olan sinirleriniz daha da yıpranır.. ülke olarak zaten gerginiz, şu an için çalışmak sizi daha da yıpratır.. bunu doktorunuz size neden söylememiş anlamadım..

Sevgili lullaby1 durumunuza inanın çok üzüldüm.Umarım o raporu alırsınız.(Ayrıca ben sizin çalışıp,sosyalleşip,psikoloğada giderseniz iyileşeceğinize inanıyorum)İyileşirsenizde raporu iptal ettirirsiniz.Ayrıca burada siz engellimiziniz v.b ,sizinki psikolojik para için yapıyorsunuza getiren ifadeleride kınıyorum; bu kız çocukluktan beri yürüyememiş sebebi her ne olursa olsun.Lulaby1 raporu alamasanda başaracaksın, unutma.Hep mutlu olursun umarım.

bence siz acilen psikoloğunuzu değiştirin.. Time Traveler Time Traveler 'a katılıyorum.. sizin çalışmaktan önce aşmanız gereken şeyler var.. kaslarınız, özgüveniniz.. henüz dışarıda tek başına gezmeye başlamadıkça çalışma hayatının yorucu ve kaos dolu ortamına atmayın kendinizi.. kasiyerlik ya da call center da çalışmak çok yıpratıcıdır.. istediğiniz kadar raporunuz olsun, gelen müşteriye istediği muameleyi göstermezseniz azarlanırsınız, zaten hassas olan sinirleriniz daha da yıpranır.. ülke olarak zaten gerginiz, şu an için çalışmak sizi daha da yıpratır.. bunu doktorunuz size neden söylememiş anlamadım..
Bakın psikoloğumun önerisiyle çalıştım 1 2 ay ve hayatım boyunca yapmayı hayal ettiğim şeyleri parça parça yaptım. Kendimi yetersiz görüyordum ama değilmişim. Adam arada otur sen diyordu, kimse benden bir şey beklemiyordu ama ben yapıyordum. Onlar bir şey demeden kendi kendime yaparsın sen diyordum ki para almıyordum. Ama böyle olursa düzgün bir maaş alacağım daha çok motive olacağım. Bir de ben evdeyken köreliyorum 4 5 aydır bir şey yapamıyorum, depresif karamsarım. Ha zorlukla karşılacağım da sağlıklı insanlar bile işte sorun yaşıyor, azarlanıyor, babasının yanında çalışan bile dünya azar işitiyor ben de zorluklarla mücadele edeceğim ve bünyem buna alışacak artık kendini salmayacak, hayata bağlanacak. Her an arayabileceğim maillerime dönmediği zamanların açıklamasını yapan bir psikoloğa sahibim. Seviyorum yani.
Ama çok teşekkür ederim yorumunuz için beni mutlu ettiniz :)

Sevgili lullaby1 durumunuza inanın çok üzüldüm.Umarım o raporu alırsınız.(Ayrıca ben sizin çalışıp,sosyalleşip,psikoloğada giderseniz iyileşeceğinize inanıyorum)İyileşirsenizde raporu iptal ettirirsiniz.Ayrıca burada siz engellimiziniz v.b ,sizinki psikolojik para için yapıyorsunuza getiren ifadeleride kınıyorum; bu kız çocukluktan beri yürüyememiş sebebi her ne olursa olsun.Lulaby1 raporu alamasanda başaracaksın, unutma.Hep mutlu olursun umarım.
Oh beni anlayan biri çıktı gerçekten. Zaten hastanede de iyileştiğim an iptal edeceğim raporu dedim başvururken. Dualarınız için Allah razı olsun meleklet de size dua etsin inşallah, çok teşekkür ederim bana moral verdiniz sabahtan beri sinirliydim de. Çok çok teşekkür ederim :)

X