engelli bebek

çocuga iyi bakamayacklarsa vermeleri daha mantikli deilmi?
INSALLAH devlet en iyi sekilde bakar o yavruacaga

tabbi ki mantıklı ama iyi bakamayacakları için değil engelli olduğu için verdiklerini düşününce işte bi duruyo insan.

Geçen gün haberde çıktı. Annesi bebiği donw sendromlu diye bebeği istememiş terketmiş kocasını. Kocası şimdi tek başına bakıyor bebeğe. Bebeğe bakmak için yardım kampanyası düzenlemiş. 500.000 dolar bağış toplanmış bebek için. Şimdi annesi kesin geri döner.
Sırf hasta diye şu bebeğe kıyabilir mi insan hele de senin DNA'nı taşıyan bir bebek.

Kimse anne ve babasini secemiyor iste bu hayatta Allah Hidayet versin merhamet versin insallah bu insanlara !!!

tabbi ki mantıklı ama iyi bakamayacakları için değil engelli olduğu için verdiklerini düşününce işte bi duruyo insan.
tamam iste engelliye bakamayacakalr demekki ..
haberide gormedim bebegin engeli ne acaba
yani engelli diye verdiklerine gore ,kalsaydi o çocuk onlarin elinde ne halde olurdu dusunsenize
istenmeyen her gun itilip kakilan bi çocuk, genç ,eriskin : (

o bebeğe sahip olmaya çalışan binlerce insan varken bunların sırf engelli diye atmaları ne kadar lüks bir şey.
Herkes öyle anne baba olmayi hak etmiyor gerçekten.
Rabbim Bunlar gibilere evlat vermesin.

Cocuguna duskun bir annenin onu esarpla bogabilecegine inanmiyorum. Hadi cok bozuktur psikolojisi, cinnet gecirip anlik bir buhranla yuksek doz igne yapar ne bileyim silahla vurur falan. Ama koridorda dusunup tasarlayip tuvalete goturup bogmak (bir kadinin bir cocugu bogarak oldurmesi dakikalar surer) sadece nefret kokenli olabilir. Insan nasil gozune baka baka dakikalarca bogabilir duskun oldugu cocugunu... kesinlikle inandirici bulmadim, uyduruyor.

İnanmıyorum ya inanmıyorum adi pislik kadın çok sinirlendim.
Şerefsiz ya bu insansa ben insan olmak istemiyorum içim yandı kıyamam nasıl acı çekti yavrum kimbilir.

Allah islah etsin bu ne ya Allahim dunyanin sonu geldi bu nsl hastalik ne bu yaaa sinirlendim bide Anne yazmislar bu Anne dgl kopek bile olamaz hayvanlardan merhametlik ogrensin.

Bu olayin medyaya yansimasinin nedeni ailenin dna testi yaptiriyor olmasi aslinda.
Yeni dogan yogun bakim unitelerinde tanidigi olanlar bilirler, oyle cok yasaniyor ki bu tip olaylar, insanlar sagliksiz dogan bebeklerini hastanelerde terkedip gidiyorlar.
Nasil olsa yenisini!!! Yaparlar dimi...

Her insan engelli adayıdır.. Keşke biri bunu bu aileye anlatabilse...çünkü bu yavrunun vebalini ömür boyu üstlerinde taşıyacaklar.. Kendilerinin ya da diğer çocuklarının şu an için sağlıklı olmasına çok güvenmesinler..

Ayyyyyyy.....

Bir aile evlatlik cocuk almak icin basvuruyorlar.aliyorlar cocugugeliyorlar ki down sendromluu...geri goturuyorlar...sonra dayanamayip gidip geri aliyorlar..simdi kocaman kiz olmus...aile o bizim her seyimiz diyor...insan degilse ne anne nede baba olunur.

Haberleri sunan spikerin sözleri bu haber sonrası muhteşemdi tabiki anliyana aynen sunu dedi...

Bu haberi izledikten sonra eminim bir çok kişi birşeyler söylemek istedi haklisiniz insanin vicdani engelli olmaya görsün... Dedi

Doğru dedi vicdan yoksa her yerin tam ne önemi var

Evet tam ben diyecektim. Bir anne baba olarak ilk basta sok olman, durumu kabullenememen, hatta biraz yas tutmayi bile anlayabilirim fakat yurda yerlestirmek? Ben kendi sahsime konusursam, ben mesela hamileligin basinda down sendromlu bebegim olacagini bilirsem aldiririm, fakat bebek dogduktan sonra sirf engelli diye yurda asla vermezdim. O noktadan sonra artik hücreden itibaren birsey degil ki, tamamen bir bebek o, ve benim bebegim olur. Engeller ile beraber yasamayi ögrenirdim bir sekil.

haberi ben de izledim çok üzüldüm aileye de bebeğe de.. ne kadar üzüldükleri belliydi ama o sorumluluğu alıp o yavrunun günahına girmek istemediler belli ki. aile hamilelik sürecinde gerekli olan tüm testleri yaptırıyor ama hastane her şey normal diyor aile ise bilseydik aldırırdık diyor. hastanenin hatası kesinlikle ve hasta bi çocuğunun sorumluluğu maddi manevi çok büyük kim elinden tutacaktı o ailenin? Allah kimseye vermesin o acıyı.

Bu durumu ancak engelli bir bebeği olan anne anlar onun psikolojisiyle düşünmediğinizden bebeğiniz sağlıklı olduğundan böyle düşünüyorsunuz şuan benimde 4 aylık engelli bir oğlum var görmüyor konuşmayacak ve yürümeyecekmiş beyni oksijensiz kaldı doğumda onu çok seviyorum ama şu an kendimi ölmüş gibi hissediyorum hiç iş yapamıyorum diğer oğlumun psikolojisi bozuldu onun da hayatı mahvoldu eşimin de benimde benim de içimden yurda vermek geliyor ama vicdanım el vermiyor bu psikolojiy le ona da bakamıyorum annem bakıyor anlatılmaz yaşanır bir durum...

sağlıklı doğan bi bebeğin 3 gün sonra engelli olmayacagı ne malum hem bunu söylerim benim sağlıklı bi bebeği dogdu ama allah korusun hersey olabılır. bızler ıcınde oyle bugun saglıklıyız ya yarın? nasıl vicdan anlamıyorum allahım verdiğin herseye şükürler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…