- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.942
-
- Konu Sahibi ince bilek
çocuga iyi bakamayacklarsa vermeleri daha mantikli deilmi?
INSALLAH devlet en iyi sekilde bakar o yavruacaga
tamam iste engelliye bakamayacakalr demekki ..tabbi ki mantıklı ama iyi bakamayacakları için değil engelli olduğu için verdiklerini düşününce işte bi duruyo insan.
Ama o haberin detayın başka bi yerde okudum ve uzmanlarından dediği şey şu yönde sanırım bu anne çocuğuna çok düşkün ve çocuk okulda arkadaşları tarafından kulakları yüzünden alay konusu olmuş ve çocuk sürekli bu yüzden ağlıyormus annesinin de anladigim kadariyla psikolojisi bozulmuş oğlu üzülüyor diye ameliyattan sonra doğal olarak kafası şişiyor çocuğun ve anneye daha çirkin görünüyo ve oda panik oluyo oğlum böyle kalacak ve herkes yine onunla alay edecek diye kendince ona iyilik yapmak için onu öldürüyor bu dediklerimi anneyi tabiki haklı çıkarmaz ama okudugumu paylaşayım dedim
İnanmıyorum ya inanmıyorum adi pislik kadın çok sinirlendim.Dun kepce kulak ameliyati guzel olmadi diye 10 yasindaki oğlunu hastanenin tuvaletinde esarbiyla bogarak öldüren ve cok cirkindi, ameliyattan sonra daha da cirkin oldu diyen anneyi okuduktan sonra hicbir seye sasirmam artik...
http://www.milliyet.com.tr/oglunu-kulaklari-yuzunden-oldurdu-gundem-2011198/
Dun kepce kulak ameliyati guzel olmadi diye 10 yasindaki oğlunu hastanenin tuvaletinde esarbiyla bogarak öldüren ve cok cirkindi, ameliyattan sonra daha da cirkin oldu diyen anneyi okuduktan sonra hicbir seye sasirmam artik...
http://www.milliyet.com.tr/oglunu-kulaklari-yuzunden-oldurdu-gundem-2011198/
Ayyyyyyy.....Dert değilde içime dert oldu. Az önce haberlerde izledim. Bebekleri engelli doğdu diye yurda vermişler. Dna testi istemişler. Çocuk bizim çıksa bile yine vereceğiz istemiyoruz diyorlar. Bu nasıl vicdan. Çok kötü oldum. Ağlayacağım neredeyse. Annelik duygusunu tattım bende Rabbime şükürler olsun. Prensesimden nasıl vazgeçerim. Aklım almıyor engelli bile olsa insan evladını eliyle yurda verirmi. Düşünüyorum evladım sağlıklı diye benmi anlamıyorum acaba ama yok yok yok. Anne baba olmayı haketmiyor iste herkes. Bazı bebekler şanssız doğuyor.
engelli çocuğu olan ve onları hakkıyla yetiştiren anne babalar cennetle müjdelenmiştir diye bir hadis vardı sanırım.o çouklar melek,daha ötesi var mı.
çocuk yaparken güzel ama çocuk engelli çıkınca yurda veriliyor,insafsızlar.
özel çocukların ailelerinin yaşadığı şoku,travmayı kabullenememe duygusunu en iy bileinlerden biriyim belki de çünkü velilerimin hepsi hergün bu psikolojiyi yaşıyor.ancak bu nasıl anne-babalıktır ki en çok ihtiyacı olan bir bebeği yurda vermişler.
bir velim var çocuğu olmamış evlatlık bir bebek almış bebek büyüdükçe engellli olduğu anlaşılmış kadın diyor ki öyle olduğunu öğrenince daha da bağlandım yavruma daha da sahiplendim onu..ah ah her doğuran kadın anne olamıyor!!
o bebeği bana versinler yemin ederim gül gibi bakarım.
Evet tam ben diyecektim. Bir anne baba olarak ilk basta sok olman, durumu kabullenememen, hatta biraz yas tutmayi bile anlayabilirim fakat yurda yerlestirmek? Ben kendi sahsime konusursam, ben mesela hamileligin basinda down sendromlu bebegim olacagini bilirsem aldiririm, fakat bebek dogduktan sonra sirf engelli diye yurda asla vermezdim. O noktadan sonra artik hücreden itibaren birsey degil ki, tamamen bir bebek o, ve benim bebegim olur. Engeller ile beraber yasamayi ögrenirdim bir sekil.
Dert değilde içime dert oldu. Az önce haberlerde izledim. Bebekleri engelli doğdu diye yurda vermişler. Dna testi istemişler. Çocuk bizim çıksa bile yine vereceğiz istemiyoruz diyorlar. Bu nasıl vicdan. Çok kötü oldum. Ağlayacağım neredeyse. Annelik duygusunu tattım bende Rabbime şükürler olsun. Prensesimden nasıl vazgeçerim. Aklım almıyor engelli bile olsa insan evladını eliyle yurda verirmi. Düşünüyorum evladım sağlıklı diye benmi anlamıyorum acaba ama yok yok yok. Anne baba olmayı haketmiyor iste herkes. Bazı bebekler şanssız doğuyor.