Engeli olmak ve insanların bakışları

nurbenoule

Yok öyle bir dünya
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2025
101
55
13
18
Kızlar merhaba
aslına bunu yazmak hiç istemiyorum kaldıramıyorum bu durumu
Ama anlatmak da isterim çünkü toplum engelli insanlara çok garip bakıyor...

Benim bir gözüm hiç görmüyor bu dışardan da belli ediyor bir gözüm çok küçük biri çok büyük yüzüm ufak ve anlim olduğundan fazla açık insanlar iğrenç bir şekilde bakıyorlar lisede bile bunu çokça hisetim

Ona bakan ailesine yazık , Annesine Allah yardım etsin ben böyle bir çocuk istemezdim , ailesi buna nasıl bakıyor
Nasıl bir yük , evleneceği kocaya yazık kim ister bunu tabi evlenirse

İnsanlar bir şey demeden bile bana bakarken yüzlerinde bir igrenme var ve bu beni çokça kırıyor

Yakın bir akrabam bana sen nasıl dayaniyorsun senin yerinde olsam intihar ederdim dedi.

Ben bunu kendi evimde de hissediyorum annem ile benimle konuşurken çok tuhaf bakıyor yüzüme insan salak olsa anlar da çok ça söyledi annem işte seni sağlam biri istemez kusurların var öyle büyük şeyler bekleme illaki onunda bedeninde kusurları olacak

Artık arkadaşlık yapmıyorum
Liseden de sırf bu yüzden çıkmak istedim
Çok zoruma gidiyor yaşıtlarım çok güzel olması bırakın güzelliği hastalık olmamasını
Bu lafları duymamalari
Her gece düşünüyorum neden imtihanım bu kadar fazla kör olurmuyum ileride her gece korku ile yaşıyorum neden ?
Kendime çokça bakıyorum bu sene bakmama rağmen bu sözler aklımdan çıkmıyor bir kere güzel görüsem aklima duyduklarım geliyor geliyor her okuldan geldiğimde ağlardım bir bunu hatırlıyorum

İnanın bana kimse böyle yaşamak istemez
Derdi kaldirabiliyorum ama insanları kaldıramıyorum...

senin şanssızlığın göz engelinden çok çevrende sana bu umutsuzluk hissini yaşatan insanlar olmuş, annen de dahil. bazen insanlar sana karşı yakınlığından dolayı senin kırılmayacağını düşünüyor ve bilakis sende kalıcı bi hasar bırakıyor maalesef. ben de görme engelliyim üstelik iki gözümde de görme kaybı var. sağ gözümle yaşıyorum resmen. bazen o kadar güceniyorum ki aynı senin dediğin gibi insanlar her şeyi rahat görebiliyorken benim gözüm neden böyle diye. ama sonra elimin ayağımın tutmasına beynimin çalışmasına şükrediyorum. herkesin acıyı yaşayışı ve en önemlisi dayanmak için neyden destek aldığı değişir. sadece şunu biliyorum ki sürekli negatif düşünürsen etrafa da o enerjiyi yaydığın için aynı şekilde düşünülüyorsun. takmazsan kimse de senle birlikte takmıyor. kompleks yaşadığımızın farkındayım eksik olduğumuz konularda ama zaten eksiklerimizle fazlamızla biz oluyoruz. bizim belki gözümüz problemli bir başkasının kalbi, birinin cildi diğerinin parmakları derken herkesin sıkıntı çektiği şeyler var. ya aman boşver de geç o zaman hayattan keyif alırsın. ben de bu kafaya 25li yaşlarda eriştim ve geride bıraktığım onca stres ve estetik kaygı içindeki zamana bakıp acıyorum. mutluluğu kendimize çok görmeyelim arkadaşım

Bazıları gerçekten empati, vicdan, merhamet yoksunu. İnsanlık nedir bilmezler... Ben yoldan geçerken insanlara öyle tuhaf tuhaf bakmam. Kimse kimseyi sözleriyle ve gözleriyle rahatsız etmemeli. Herkesin bir imtihanı var bu hayatta. Senin de imtihanın sağlıkmış kardeşim. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın seni inşallah. Çevrende saçma sapan konuşan insanlara ne söylense boş. Çünkü empati kurmayı bilmiyorlar.

senin şanssızlığın göz engelinden çok çevrende sana bu umutsuzluk hissini yaşatan insanlar olmuş, annen de dahil. bazen insanlar sana karşı yakınlığından dolayı senin kırılmayacağını düşünüyor ve bilakis sende kalıcı bi hasar bırakıyor maalesef. ben de görme engelliyim üstelik iki gözümde de görme kaybı var. sağ gözümle yaşıyorum resmen. bazen o kadar güceniyorum ki aynı senin dediğin gibi insanlar her şeyi rahat görebiliyorken benim gözüm neden böyle diye. ama sonra elimin ayağımın tutmasına beynimin çalışmasına şükrediyorum. herkesin acıyı yaşayışı ve en önemlisi dayanmak için neyden destek aldığı değişir. sadece şunu biliyorum ki sürekli negatif düşünürsen etrafa da o enerjiyi yaydığın için aynı şekilde düşünülüyorsun. takmazsan kimse de senle birlikte takmıyor. kompleks yaşadığımızın farkındayım eksik olduğumuz konularda ama zaten eksiklerimizle fazlamızla biz oluyoruz. bizim belki gözümüz problemli bir başkasının kalbi, birinin cildi diğerinin parmakları derken herkesin sıkıntı çektiği şeyler var. ya aman boşver de geç o zaman hayattan keyif alırsın. ben de bu kafaya 25li yaşlarda eriştim ve geride bıraktığım onca stres ve estetik kaygı içindeki zamana bakıp acıyorum. mutluluğu kendimize çok görmeyelim arkadaşım
Bende takan biri değildim liseye kadar lise hayatımı değiştirdi ben takmasam insanlar suratıma söylüyor annem evdeki en neşeli bir insan olduğumu söylüyor herşeye gülüyorum hiçbir şey olmuyor muş gibi davranıyorum ama öyle değil ablam arada dalga geçer dünya yansa umrunda değil dışarıya verdiğim Hava ve enerji ile ilgisi yok

Nur özel değilse özel gereksinimin nedir ? Çünkü biz tipik gelişim göstermeyen bireyleri gereksinimli diye adlandiririz engelli etiketli kullanılmaz. Daha önceki konuda ailene baktığını evin yükünü işlerini üstlendiğini söylemişsin?

Unutmayın, hepimiz bir engelli adayıyız ve bu yüzden kimse birbirinden üstün değil. Çevrenizi değiştirin diyeceğim ama bu ne derece mümkün bilmiyorum. Çok kötüler ve bunun farkında bile değiller, cahillik desem değil, yaptıkları insanlığa sığmayan bir davranış.

Canım kardeşim çevrendekiler kalpsiz bunu bil önce, annenin ne dediğini de boşver. Halamın kızının da tek gözü ameliyat ile alındı yapay gözü var ve doktor kendisi baya da iyi dalında. Yani herşey güzellik değil. Sen kendini başarınla ispatla.
Özel bir çocuğum var okurken ağlamak istedim neden insanlar böyle anlayışsız oğluma da zorbalık mi yapacaklar.
Üzülme sen olur mu? canım 💙

Bende takan biri değildim liseye kadar lise hayatımı değiştirdi ben takmasam insanlar suratıma söylüyor annem evdeki en neşeli bir insan olduğumu söylüyor herşeye gülüyorum hiçbir şey olmuyor muş gibi davranıyorum ama öyle değil ablam arada dalga geçer dünya yansa umrunda değil dışarıya verdiğim Hava ve enerji ile ilgisi yok
çok çok haklısın inan çok üzgünüm ergenliğim geldi aklıma. ama insanların senin hakkında bu kadar kolay eleştiri yapması ya da yapmaması biraz da senin elinde. hadsiz insanların çok olduğunu biliyorum tabii ki eleştirisine engel olamazsın ama tekrarlamasına engel olabilirsin diye düşünüyorum. yine de herkes yaşadığını daha iyi bilir belki de benim karşıma senin kadar acımasız insanlar çıkmamıştır bilmiyorum gerçekten insanlar adına utanıyorum artık

Sizin dediğiniz tip insanlar sizde o kusuru buluyorlar, başkalarında da farklı kusurlar buluyorlar. Yani o çirkef davranışları sadece size karşı değil, kendi egolarını tatmin etmek için diğerlerini ezmeye çalışıyorlar. Biri kilolu,biri zayıf, bir gözlüklü...uzar gider. Kimsenin düşündüklerine takmayın sakın, hiçbirimiz mükemmel değiliz.

valla tatlım yarın sabaha bizlerin nasıl olacağı belli değil ken boşuna o güzel gönlünü bu iğrenc insanlar için yorma üzmede
İnsanlar kusur görmeye hak sanıyor kendinde hatta öyle bi hale geldik neden gözünün üstünde kaşın var hesabı yapıyor
Hiççç takma kafana hiççç
Yaşa doya doya ben öyle yapıyorum artık kimse umrumda değil senin de olmasın
Hersey gönlünce olur inşallah 🙏🧡

Sorun sende değil sana uzaylıymış gibi bakan yaratıklarda! Ben nasıl bir engeli olan olursa olsun yanımdan geçiyorsa herhangi bir insan geçiyormuş gibi bakıyorum veya çocuk engelli yanında annesi varsa yine aynıdır bakışlarım hatta yanında olan ebeveynlerin çekimser bakışlarını farkediyorum kızıma da aynı şekilde aşılıyorum ve en yakınlarıma da bu yöntemi söylüyorum ülkem insanı gerçekten cahil maalesef kimsenin dediğini kafanıza takmayın size kötü bakanlara siz de gözlerinizi belertip onlara öyle bakın bakın ki korksunlar bir daha öyle bakamasınlar lütfen ürkmeyin çekimser davranmayın sizi yürekten kucaklıyorum🤗

güzel kızım, bu ülkede esmer olana da zorbalık yapılıyor, boyu kısa olana da (özellikle erkekse) bacak boyu kısa olan kadınlar için özel laflarımız bile var.

biz genel olarak dış görünüş, fiziksle konular vs. hakkında acaip takıntılı bir milletiz. ya da bu coğrafya öyle diyelim. köylerimzde tüm lakaplar kel, kör, topal... diye gidiyor. genimizde var.

bunu yaşamak senin için çok zor anlıyorum. ama lise dediğin 18 yaşında isen 1 sene sonra bitiyor zaten. inan akran zorbalığını o kadar çok kişi yaşıyor ki, üzülme diyemem, genceciksin üzülürsün. ama geçeceğini bil. kendine güzel bir hayat inşa etmek için çabala, seni aşağı çekmelerine izin verme.

Canım kardeşim çevrendekiler kalpsiz bunu bil önce, annenin ne dediğini de boşver. Halamın kızının da tek gözü ameliyat ile alındı yapay gözü var ve doktor kendisi baya da iyi dalında. Yani herşey güzellik değil. Sen kendini başarınla ispatla.
Özel bir çocuğum var okurken ağlamak istedim neden insanlar böyle anlayışsız oğluma da zorbalık mi yapacaklar.
Üzülme sen olur mu? canım 💙
Mucize filmini izlemenizi öneririm çok güzel ☺️

Zorbalığı derinden yaşadım diyemem illa ki lisede sorunlarım oldu dışlandığım yalnız kaldığım dönemler yaşadım ancak en çok kardeşimde zorbalamanın ne olduğunu hissettim ve gerçekten hissettiğim acı çok başkaydı. İyi ki liseyi bırakmışsınız önceki konuda bunu açıklamadığınız için herkes basit ergenlik sorunları zannetti ancak ben tebrik ediyorum kendi iyiliğin için bu kararı almak bile zor. Üniversitede böyle bir şey yaşamayacağınızdan eminim herkes daha olgun ve daha aklı başında oluyor. Umudunuzu asla yitirmeyin ve en çok kendiniz için çabalayın.

Annen de dahil çevren en büyük sorun maalesef.
Çalışıyor musun? Alnın için belki bir estetik doktorundan destek alabilirsin. Seni bu kadar etkiliyorsa bence estetiğe olumlu bakabilirsin.

toplum engelli insanlara çok garip bakıyor...
Evet bu konuda sana çok katılıyorum. Bacağımda çıkan tümör nedeniyle belirli bir süreliğine yürüyemiyorum. Bildiğin acır gibi bakanlar oluyor, dik dik bakanlar oluyor. Biri bakıyor sonra kafasını çeviriyor başkası bakıyor. İnsan ana odaklanamaz ki. Yani bir de hepimiz engelli adayıyız. Bu hayatta hiç kimse sağlıklı kalacağının garantisini veremez. Bende hiçbir şey yoktu bir anda tümör çıktı kendiliğinden çıkan bir şey, ya da bir kaza bir düşme sonucu insanlar kemik kırığı ile aylarca hastanede yatıyor. Çoğunluğu empati yapmayı bilmiyorlar farkındalık yok.

Senin özelinde konuşacak olursam çevrendekileri geçtim evde ailen neden o şekilde davranıyor. Bu daha da sıkıntılı bir durum. Hadi dışarıda öyle baktılar ev insanın rahat olduğu alan olması lazım. Ailene bu davranışlarının seni ne kadar kırdığını anlat.

Çevre olarak da yanlış çevredesin sende herhangi bir sıkıntı yok. Dediğim gibi hepimiz hastalık ve engelli adayıyız bu hayatta on dakika sonra bile başımıza ne geleceği belli değil. Umarım karşına bundan sonra empati yoksunu insanlar yerine gerçekten anlayışlı insanlar çıkar.

Nur özel değilse özel gereksinimin nedir ? Çünkü biz tipik gelişim göstermeyen bireyleri gereksinimli diye adlandiririz engelli etiketli kullanılmaz. Daha önceki konuda ailene baktığını evin yükünü işlerini üstlendiğini söylemişsin?
Konuyu okumadınız mı? Özel gereksinim demiyor. Bir gözüm görme engelli diyor.

Hepimiz birer engelli adayıyız .yarın kime ne olacağı ne belli .

Ben bu durumdan çok mutlu olmuştum sana da anlatayım. bi arkadaşım var kimse onunla arkadaşlık yapmaz cunkı Yüzü ve bedenı aynı kurbağaya benziyor gözünde şekillendir . Ben hamileyken herkes uyarırdı dolaşma şu kızla oturup kalkma çocuğun benzer die bende güler geçerdim çocuğu kocamla yaptım başkasına nie benzesin die . Oğlum 13 yaşında çokta yagusuklu sıpam 🥰
Sana umut olacak can alıcı noktayı söyleyim valla bi bakanın bidaha bakacağı yakısıklılıkta selvi boylu biriyle evlendı 2 sene önce çokta mutlular şimdi kocası cennetini bu dünyada alabilen tek kişiyim ben die kendıyle de eşiyle de gurur duyuyor hiç elini bırakmaz her yerde dansa kaldırır gözlerinden gozlerını çekmez . Rabbim ona öyle körkütük gorunmeyen kalbine aşık bi eş nasip etti . çocuk ailesini falan ezdi gectı alcam Allah rızası ıcın o kızı dedi. Allah razı olsun aldı da sözünde durdu

Sen kalbini ferah tut Senın nasibin en güzel haliyle seni bulacak .

Back
X