Enfeksiyondan yogun bakimda

01gmze

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2024
1
1
27
Kızlar merhaba 38 haftalikken doğum yaptım ilk önce nefesi hızlı alıp veriyor diye bebeğimi küveze aldılar sonra yüksek oranda enfeksiyon var diye yoğun bakıma aldılar. Çok korkuyorum başına gelen var mı ne yapmam lazım

Kuzenimin bebişinde yaşadık aynı süreci kuzum. 5-7 gun arası bir süre kalmıştı. Sağlıcakla aldı sonrasında kucağına. Sen hiçbir sey yapma. Süt sağıp götürebilirsin. Onun dışında kendini toparlamaya bak. Allah ın izniyle en yakın zamanda sağlıcakla alırsın kucağına inşallah. Kalıcı bir şey değil çok şükür. Kendin dinlenmene bak. Hayırlı olsun bu arada kuzum

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. 11 Ekim'de 38+1'de doğumumuz oldu. Bebeğim aynı sebeple yoğun bakımda küveze alındı. Hatta enfeksiyon da anneden kaynaklı bir enfeksiyondu. Benim önceden geçirdiğim bir gripten bile kalan bir enfeksiyondan olabilirmiş. 10 gün kaldı. 10 gün boyunca düzenli süt sağıp götürdük. Günde 1 kez de ziyaret hakkimiz vardı. Süreç çok zorlayici. Bebeğinizi solunum cihazlarına bağlı göreceksiniz. Her tarafında cihazlar takılı olacak. Bebeğiniz solunum sıkıntısı yaşadığı için onu bir süre yorgun ve bitkin göreceksiniz. Tedavi süreci 4-3-2-1 diye gidiyor. Bazen 4'den 3'e iniyor. Bebek uyum sağlarsa 2'ye düşüyor, saglamazsa 4'e yeniden çıkıyor. En başta anne sütünü hemen vermiyorlar ama anne sütünü almaya başladıktan sonra daha hızlı toparliyorlar. İnanın ki çok ama çok ağladım. Hele ki hastaneden taburcu olup çıktığımızda elimiz boş çıkmak bize çok zor geldi. Ama süreç illa ki bitecek. Bir süre sonra düşünceniz isterse küvezde daha fazla kalsın ama yeter ki sağlıklı çıksın olacak. Doktorlar antibiyotik tedavisini yarıda kesmek istemedikleri için 10 günü bulabiliyor süreç. Bizim de Önce 5 günlük sonra yeniden 5 günlük tedavi uygulanmisti. Şimdi kirkimiz çıkmak üzere. Küvezde kaldığı için rutin kontrollere gidecegiz. 1 kez gittik. Kardiyoloji, nöroloji gibi, fizik tedavi gibi bölümlere. Çok şükür bir sorunumuz yok. 6 ayda bir kontrol olacak. Sadece biraz geç kavuşmuş olacaksınız bebeginize. Bol bol dua edin. Moralinizi yüksek tutun. Eğer sizi zorluyorsa geçmiş olsun diye arayan tanıdıklarınızin aramalarına bir süre cevap vermeyin. Umarım en kısa sürede saglikla bebeğinizle yan yana olmak nasip olur. Kucağınıza aldığınızda her şeyi unutacaksiniz. Dualarım sizinle. Aklınıza bir şey takıldığında her zaman sorabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…