- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 43
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Şöyle anlatayım. 6 aylık hamileyim. Üç dört gün önce kolum sanki egzersiz yapmışım gibi acıdı. Koltuk altında fındıktan büyük şişlik oluştu. Dün ağrısı geçti, beze de küçüldü. Doktor randevum perşembe günü. Daha önce izin alamam. En çok toksoplazmadan korktum. Hamilelikte geçirmek sıkıntı çünkü. Toksoplazmada lenf bezleri şişebilir diyorgörünür şekilde mi şiş nasıl şiş? dr a gittiniz mi ultrasonda bakıldı mı_
Şöyle anlatayım. 6 aylık hamileyim. Üç dört gün önce kolum sanki egzersiz yapmışım gibi acıdı. Koltuk altında fındıktan büyük şişlik oluştu. Dün ağrısı geçti, beze de küçüldü. Doktor randevum perşembe günü. Daha önce izin alamam. En çok toksoplazmadan korktum. Hamilelikte geçirmek sıkıntı çünkü. Toksoplazmada lenf bezleri şişebilir diyor
İşte asıl sorun orda. Senelerdir baktığım 25 sokak kedim var. Üstelik eve giren bir tane var. Dışkılarını hiç görmüyorum. Sürekli ellerimi yıkıyorum.Günde kaç defa kıyafet değiştiriyorum. 2008 den beri kedilerim var. Ama toksoplazma bulaşmamış hiç. Üstelik hamile değilken bu kadar dikkat etmezdim. Şimdi çok dikkat ediyorum, bulaşmışsa sıkıntıstres yapmayın hiç boyun sandım ben, evinizde kedi mi var? o hastalık o kadar bulaşmıyor ama kedinin dışkısıyla bir şekilde bulaşması lazım diye biliyorum, bir de ev kedisiyse zor. perşembeye kadar stres yapmayın derim muhtemelen lenf bezi değildir sivilcedir belki.
İnşallah önemli bir şey değildirBitanesi de şişebilir. Benim sağ kulağımın altındaki şişmişti.
Toksoplazmayla hiç alakası olmayabilir bisürü enfeksiyon var, hiç kuruntu yapıp canınızı sıkmayın derim
Normalde hiç sıkıntı değil. Hamilelikte özellikle toksoplazmadan dolayı tedirgin oldumEşimin boynunda 6 tane, sağ koltuk altında 1 tane şişmişti. 2 tane kuvvetli antibiyotik kullandı.
stres yapmayın hiç boyun sandım ben, evinizde kedi mi var? o hastalık o kadar bulaşmıyor ama kedinin dışkısıyla bir şekilde bulaşması lazım diye biliyorum, bir de ev kedisiyse zor. perşembeye kadar stres yapmayın derim muhtemelen lenf bezi değildir sivilcedir belki.
Ben yaşamadım komşum yaşadı. Boynunda. Eline şişlikte geliyodu. Doktora gitti epey bi araştırmadan sonra enfeksiyon dendi. İlaç kullandı geçti şimdi.Lütfen gerçekten bilgisi olan cevaplayabilir mi? Enfeksiyon varsa, iki lenf bezi birden mi şişer. Mesela iki koltuk altı birden yada boynun iki tarafı birden. Tek lenf bezi şişliği sebebi nedir?
Bilmiyorum, sırf bu yüzden hamileliğin başından beri yeşillik yemedim.Sadece kediden bulasmaz. Iyi yikanmamis yesillik, islenmis et veya az pismis ettende bulasir ama ozellikle iyi yikanmamis yesillikten bulasir.
Şimdi çok küçük kalmış. Leblebi kadar.Bazen basit bir soguk alginligi bile sismesine sebep olabiliyor. Panik yapmayin
Normalde evet öyle oluyor ama hamilelikte sıkıntıBen yaşamadım komşum yaşadı. Boynunda. Eline şişlikte geliyodu. Doktora gitti epey bi araştırmadan sonra enfeksiyon dendi. İlaç kullandı geçti şimdi.
Koltuk altı temizliğinden sonra banyoda kese yaptıysanız da olabiliyor.Benim başıma geldi her iki tarafta sanki sivilce ucu gibi dikkatli bakınca anlaşılan bir noktacik ve ağrılı şiş oluşmuştu..İnşallah önemli bir şey değildir
Şimdi çok küçük kalmış. Leblebi kadar.