• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Enfeksiyon normal doğuma engel mi

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.379
11.187
248
Merhaba kızlar. Benim geçmek bilmeyen enfeksiyonum var. İlaç kullanıyorum tam geçti diyorum tekrar başlıyor. Hijyene falanda dikkat ediyorum..
Şuan 24 haftalık hamileyim. Daha önce iki normal doğum yaptım enfeksiyon sorunum yoktu o zamanlar. Normal yolla enfeksiyon bebeğe bulaşır mı. Ne gibi sorunlar çıkar. Doktoruma gidince soracam tabi ama önce tecrübeli olanlardan fikir almak istedim. Enfeksiyon olduğu halde normal doğum yapılır mı

Fikri olan yokmu acaba

Arkadaşlar

Cevap bekliyorummmm

ben normal yolla yaptım doğumu enfeksiyon var demedi dr. ama doğum sırasında bebek enfeksiyon kapmış 10 gün küvezde kaldı. 34 haftalık yaptım ama erken gelmek istedi bebişim

ben normal yolla yaptım doğumu enfeksiyon var demedi dr. ama doğum sırasında bebek enfeksiyon kapmış 10 gün küvezde kaldı. 34 haftalık yaptım ama erken gelmek istedi bebişim
Bebekte bi sorun oldu mu peki. Geçmiş olsun bu arada

teşekkür ederim hayır şükür ki şuan hiç bi sorun yok normal bebekler gibi

teşekkür ederim hayır şükür ki şuan hiç bi sorun yok normal bebekler gibi
Enfeksiyonndan dolayımı küvezde kaldı erken doğumdan dolayı mı. Enfeksiyon ne gibi sorunlar çıkardı. Kusura bakmayın çok soruyorum ama 🤦🏻‍♀️😊

doğum kilosu falan iyi dedi dr. ama enfeksiyon olunca emmedi ağlamadı inler gibiydi hep o yüzden hastanede kaldı . enfeksiyon olmasa kalmicaktı

teşekküt edrim size de geçmiş olsun inşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza

Merhaba, enfeksiyon dediğiniz idrar yolu enfeksiyonudur sanırım.
Malesef benim de geçmeyen enfeksiyonun oldu hatta hastanede bile yattım.
Enfeksiyon normal doğuma engel değil çünkü idrar yolu ile bebeğin doğum kanalinin bir ilgisi yok, benim doktorum da bu şekilde açıkladı.

Siz hijyene dikkat estseniz bile bobreginiz kaynaklı bir durum olabilir ,gebelikte bobrege çok baskı oluyor biliyorsunuz.

Öncelikle tahlilden sonra kültür yaptırın ve tabii antibiyogram böylece enfeksiyona sebep olan bakterinin hangi antibiyotik grubuna duyarlı ya da hassas olduğunu öğrenin ,ilacınızı buna göre kullanın. Bazı doktorlar sadece tahlil ile antibiyotik yazıyor belki de o gruba dirençli bir bakteri, o zan iyileşme olmuyor tabii.

Ben duyarlı antibiyotikler kullanmama rağmen doğuma kadar geçmedi ama siz moralinizi bozmayın sizin böyle olmaz umarım.

Nefroloji professorunun bana söylediği şu; bazı durumlarda en ağır antibiyotikler ise yaramazken çok basit tedbirler ise yarabiliyor demişti. Mesela günde 3-4 litre su içmek gibi. Antibiyotik ile geçmeyen bunlarla geçer mi demeyin mutlaka su için.

Eğer mide probleminiz yoksa elma sirkesini sulandirip için, bir de kırmızı meyveler bu konuda çok yararlı. Ben bunları hem kadın dogumcumanhem nefroloji doktoruma sorarak kullandığım için size de tavsiye ettim ama siz yine de kendi doktorlariniza da sorun.

Umarım sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız

Merhaba, enfeksiyon dediğiniz idrar yolu enfeksiyonudur sanırım.
Malesef benim de geçmeyen enfeksiyonun oldu hatta hastanede bile yattım.
Enfeksiyon normal doğuma engel değil çünkü idrar yolu ile bebeğin doğum kanalinin bir ilgisi yok, benim doktorum da bu şekilde açıkladı.

Siz hijyene dikkat estseniz bile bobreginiz kaynaklı bir durum olabilir ,gebelikte bobrege çok baskı oluyor biliyorsunuz.

Öncelikle tahlilden sonra kültür yaptırın ve tabii antibiyogram böylece enfeksiyona sebep olan bakterinin hangi antibiyotik grubuna duyarlı ya da hassas olduğunu öğrenin ,ilacınızı buna göre kullanın. Bazı doktorlar sadece tahlil ile antibiyotik yazıyor belki de o gruba dirençli bir bakteri, o zan iyileşme olmuyor tabii.

Ben duyarlı antibiyotikler kullanmama rağmen doğuma kadar geçmedi ama siz moralinizi bozmayın sizin böyle olmaz umarım.

Nefroloji professorunun bana söylediği şu; bazı durumlarda en ağır antibiyotikler ise yaramazken çok basit tedbirler ise yarabiliyor demişti. Mesela günde 3-4 litre su içmek gibi. Antibiyotik ile geçmeyen bunlarla geçer mi demeyin mutlaka su için.

Eğer mide probleminiz yoksa elma sirkesini sulandirip için, bir de kırmızı meyveler bu konuda çok yararlı. Ben bunları hem kadın dogumcumanhem nefroloji doktoruma sorarak kullandığım için size de tavsiye ettim ama siz yine de kendi doktorlariniza da sorun.

Umarım sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız
Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmş. Sorarım doktoruma yapar herhalde tahlil falan. Teşekkür ederim cevabınız için

Back
X