Merhaba, enfeksiyon dediğiniz idrar yolu enfeksiyonudur sanırım.
Malesef benim de geçmeyen enfeksiyonun oldu hatta hastanede bile yattım.
Enfeksiyon normal doğuma engel değil çünkü idrar yolu ile bebeğin doğum kanalinin bir ilgisi yok, benim doktorum da bu şekilde açıkladı.
Siz hijyene dikkat estseniz bile bobreginiz kaynaklı bir durum olabilir ,gebelikte bobrege çok baskı oluyor biliyorsunuz.
Öncelikle tahlilden sonra kültür yaptırın ve tabii antibiyogram böylece enfeksiyona sebep olan bakterinin hangi antibiyotik grubuna duyarlı ya da hassas olduğunu öğrenin ,ilacınızı buna göre kullanın. Bazı doktorlar sadece tahlil ile antibiyotik yazıyor belki de o gruba dirençli bir bakteri, o zan iyileşme olmuyor tabii.
Ben duyarlı antibiyotikler kullanmama rağmen doğuma kadar geçmedi ama siz moralinizi bozmayın sizin böyle olmaz umarım.
Nefroloji professorunun bana söylediği şu; bazı durumlarda en ağır antibiyotikler ise yaramazken çok basit tedbirler ise yarabiliyor demişti. Mesela günde 3-4 litre su içmek gibi. Antibiyotik ile geçmeyen bunlarla geçer mi demeyin mutlaka su için.
Eğer mide probleminiz yoksa elma sirkesini sulandirip için, bir de kırmızı meyveler bu konuda çok yararlı. Ben bunları hem kadın dogumcumanhem nefroloji doktoruma sorarak kullandığım için size de tavsiye ettim ama siz yine de kendi doktorlariniza da sorun.
Umarım sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız