• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endoskopi !

realifeisgood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
232
215
23
Merhaba hanımlar,
Bir şey kafama takıldı belki size saçma gelecek ama ne yapayım merak ediyorum.

1 senedir nişanlıyım.Covid dolayısıyla düğün süreci uzadı.Nişanlımla 3 senedir beraberiz.Yaklaşık 2.5 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum.Uzun zamandır midemde süre gelen bir rahatsızlık var.Belirtilere göre büyük ihtimalle helicobakteri diye düşünüyorum.Herneyse sorum şu ; Haftaya endoskopi olacağım.Şuan ara dönemdeyim pazartesi hapa tekrar başlayacağım.Endoskopide doğum kontrol hapına dair birşey çıkar mı ? Ya da doktorlar buna dikkat eder mi ? Ailemde yanımda olacak çünkü.Ya da bu ay içmesem mi ? Hormonlara falan bakar mı doktorlar bilemedim.
Ne yapsam sizce ? Soru saçma ama ne yapayım merak ettim.
Teşekkürler şimdiden.

Sürekli kullandığınız ilaç var mı diye sorabilirler belki. Doktorla özel görüşün. Olmadı adet düzensizliği için kullanıyorum deyin ailenizin yanında ama o da niye sakladın sorusunu getirebilir. Baştan böyle deseydiniz sorun olmazdı.

Sürekli kullandığınız ilaç var mı diye sorabilirler belki. Doktorla özel görüşün. Olmadı adet düzensizliği için kullanıyorum deyin ailenizin yanında ama o da niye sakladın sorusunu getirebilir. Baştan böyle deseydiniz sorun olmazdı.
İlaca ara vereceğim mecbur gibi duruyor.

Doktora sorsanız daha net cevap alırdınız aslında. Doğum kontrol hapı adet düzenleyici olarak da kullanılıyor diye biliyorum.(doktor bana bu yüzden kullandırmıştı) Dolayısıyla sanmıyorum ama olurda çıkarsa böyle bişey söyleyebilirsiniz. Size yalan buldum şu an :olamaz: Allahım sen beni affet:dua:

Merhaba hanımlar,

1 senedir nişanlıyım.Covid dolayısıyla düğün süreci uzadı.Nişanlımla 3 senedir beraberiz.Yaklaşık 2.5 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum.Uzun zamandır midemde süre gelen bir rahatsızlık var.Belirtilere göre büyük ihtimalle helicobakteri diye düşünüyorum.Herneyse sorum şu ; Haftaya endoskopi olacağım.Şuan ara dönemdeyim pazartesi hapa tekrar başlayacağım.Endoskopide doğum kontrol hapına dair birşey çıkar mı ? Ya da doktorlar buna dikkat eder mi ? Ailemde yanımda olacak çünkü.Ya da bu ay içmesem mi ? Hormonlara falan bakar mı doktorlar bilemedim.
Teşekkürler şimdiden.
Endoskopi ve hap bağlantısını nasıl kurdunuz? Biri mide biri Yumurtalık yani. Bu haplar sadece kan tahlilinde çıkar. Bazen de Yan etkiler nedeni ile vajinal darlık yapar ama bu bile o hapa hemen yorulmaz. O esnada başka bir ilaç falan vereceklerse o zaman sorarlar ilaç kullanıyor musunuz diye. Böyle de ortaya çıkar.

Canım sen nikah olmadan ilişkiye giriyorsun 😱(haram olarak bakmıyorum olaya) tamam hamile kalmamak içinde hap kullanıyorsun, ama sen bu adama tahlil yaptırdın mı cinsellik yaşamadan?? Bi hastalığı vardır mazallah.
Hiv aids hepatit testi yaptınızmı? 😃
Bulaşıcı hastalığı varmı diye ilişkiden önce bu testler yapılması lazımmış, bende eşimle sevgiliyken nikah olmadan cinsel ilişki yaşadım, neyseki şanslıymışım, bi hastalığı yokmuş🙏.
:KK70:
Ama üye bir arkadaş (doktormuş 😅) bu durumu çok abes buluyor, sevgili nişanlı koca farketmez ilk cinsel ilişki öncesi test yapmamız lazımmış 🤷‍♀️Bu doktor arkadaş bunu şiddetle tavsiye ediyor.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,

Teşekkürler şimdiden.
doktora belirtmeniz gerek söyleyemem diyorsan da kullanma o zaman bir ay birlikte olmayıver nişanlınla kocan değil bir şeyin değil.

Merhaba hanımlar,

Teşekkürler şimdiden.

Sürekli kullandığınız ilaç olup olmadığını sorabilir. Aileniz yanınızda olacaksa ve bundan çekiniyorsanız adet düzensizliği için ilaç alıyorum derseniz doktor oral kontraseptif kullandığınız anlar.

Endoscopide midenin bos olmasi ve onceki gun aksam 6 dan sonra bir sey yenemen 9dan sonra da icmemen gerekiyor diye hatirliyorum. Ben endoskopi yaptirdim. Eger bayiltarak yaptirma opsiyonu varsa onu tercih etmeni oneririm. Yoksa da nefes alip verme kismi biraz zor doktordan izin iste baslamadan once biraz nefes alip vermeyi pratik et. Dolayisiyla midenden parca alacaklar ama hapin etki maddesini orda bulmalari bana kalirsa cok zor. Etki maddesinden de dogum kontrol hapi oldugunu cikaramazlar zaten. Ama doktor degilim tabi benim fikrim.

Endoscopide midenin bos olmasi ve onceki gun aksam 6 dan sonra bir sey yenemen 9dan sonra da icmemen gerekiyor diye hatirliyorum. Ben endoskopi yaptirdim. Eger bayiltarak yaptirma opsiyonu varsa onu tercih etmeni oneririm. Yoksa da nefes alip verme kismi biraz zor doktordan izin iste baslamadan once biraz nefes alip vermeyi pratik et. Dolayisiyla midenden parca alacaklar ama hapin etki maddesini orda bulmalari bana kalirsa cok zor. Etki maddesinden de dogum kontrol hapi oldugunu cikaramazlar zaten. Ama doktor degilim tabi benim fikrim.
Teşekkür ederim bende öyle düşündüm

Canım sen nikah olmadan ilişkiye giriyorsun 😱(haram olarak bakmıyorum olaya) tamam hamile kalmamak içinde hap kullanıyorsun, ama sen bu adama tahlil yaptırdın mı cinsellik yaşamadan?? Bi hastalığı vardır mazallah.
Hiv aids hepatit testi yaptınızmı? 😃
Bulaşıcı hastalığı varmı diye ilişkiden önce bu testler yapılması lazımmış, bende eşimle sevgiliyken nikah olmadan cinsel ilişki yaşadım, neyseki şanslıymışım, bi hastalığı yokmuş🙏.
:KK70:
Ama üye bir arkadaş (doktormuş 😅) bu durumu çok abes buluyor, sevgili nişanlı koca farketmez ilk cinsel ilişki öncesi test yapmamız lazımmış 🤷‍♀️Bu doktor arkadaş bunu şiddetle tavsiye ediyor.
Ya boş yapıyor o ciddiye bile almadım.Her sene düzenli kontrole gidiyorum.😄

Endoskopi ve hap bağlantısını nasıl kurdunuz? Biri mide biri Yumurtalık yani. Bu haplar sadece kan tahlilinde çıkar. Bazen de Yan etkiler nedeni ile vajinal darlık yapar ama bu bile o hapa hemen yorulmaz. O esnada başka bir ilaç falan vereceklerse o zaman sorarlar ilaç kullanıyor musunuz diye. Böyle de ortaya çıkar.
Ya ne bileyim işte tedirgin oldum.Saolun cevap için🙏🏻

Benim eşimin yediği naneler yüzünden genital siğil vardı. Bana bulaşmadan boşandık çok şükür.
Ama genital siğil hemen gözle görülecek dereceye gelmez canım, onun büyümesi bayağı zaman alır, o sigil kan testlerinde sanırım çıkmıyor üroloğa götürmek lazım partnerinizin, "bi bakın bu adama cinsel ilişkiye uygunmu dememiz" lazım😅😅 tabii bu işin esprisi.

Ama sizin bünyeniz sağlammış, vücut direnciniz iyiymişki size bulaşmamış, yoksa gözle görülecek dereceye bile gelmeden bulaşır.

Cinsellik bölümünde tartışılmış ve taraflara polemiğe girmeyin denilen bir konu başka bir topiğe neden taşınıyor?
Sonra yine aynı sebeple aynı kişiler birbirine girip banlanınca, kötü kalpli zalim mune haksızlık yaptı diye itham ediliyorum, bir tartışma yaşamışsanız o tartışma orada kalır, kan davası gibi konudan konuya taşınmaz, kusura bakmayın da bazılarınız tartıştığı kişiyle defalarca tartışıp merhaba nasılsın mesajlarına bile beğenmedim'i basmak için öfkesini taze tutuyor, altı üstü hepimiz birer kullanıcı adından ibaret üyeyiz, sosyal yaşamda birbirimize hiçbir etkimiz yok, tanımadığımız insanlara sürekli öfkeli olmamızın da bir manası yok.

su dahil bisey yiyip icmemen gerek ara verebilir yada saat farkiyla alabilirsin mesela cok zor allahtan kisa suruyo😊

Back