How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Endoskopi

Cok kolay bi islem.Yaptirdim ben narkozu verip bayiliyosun 15 dk da bitiyo uyaniyosun.Aci vs hissetmiyosun.

Artik tip o kadar gelisti ki hiic dusunme bile sadece narkozun ignesinin acisini hissedersin.Narkoz almadan yapmazlar zaten dayanamazsin sonucta hortum girecek

Gecen hafta arkadasima yapildi.bende gittim.hafif bir igne yaptilar.10 dakika surdu surmedi.sonra ayilmaya basladi.12 saat aclik ile yapiliyor.yapildiktan 1 saat sonrada yemek yedi su icti.zor 1 sey degil.yillar once annemede yapilmisti korkmayin yani

midede ki enfekyion öyle oluşmaz.
lansora aleerji mi :KK70: nerdeyse lansor en faydalı tek ilaç ...
mesela su var. sistit olmuş olabilirsin. sistit de mide de şişkinlik yapar. gaz yapar.baş dönmesi ?
Yine de ne yapıyoruz ilaç önermiyoruz, doktor vermeli böyle ilaçları, sitede ilaç tavsiyesi yasak çünkü;)

Bam 10 gün önce yaptırdı. Ve hafif bi narkoz veriyolar. Cıktıgında biraz gözleri boş bakıyo yani ama kendinde oluyo. Bence kesinliklr narkoz al

Merhaba canım, öncelikle çok geçmiş olsun inşallah önemli birşey çıkmaz.

Gelelim konumuza :KK56: Bende endoskopiye girmiştim 2-3 yıl kadar önce.. Senin gibi çook korkup stres yapmıştım..

Ama güven bana hiiiç bişeycik olmuyor.. sadece serum gibi damardan iğne yapıyorlar etkisi 10 dk süren bir narkoz verdiler sanırım. Odaya girişimi bile hatırlıyorum. Doktorla konuştuk hatta, ağzıma emzik gibi birşey koymuştu kapatmayim diye tam doktor bana bişey diyecekken ben uçmuşum bile uyumuşum :süslü: hemen 2 dk sürmemiş bile annem diyor beni yürüterek çıkarmışlar hatırlamıyorum da sonra hemencicik ayıldım kusma mide bulanması aslaa olmadı çünkü bize verdikleri ağır narkoz değil şekerimm sıkma o tatlı canını allah acil şifalıklar versin :KK24:

Valla bendende endoskopi ve kolonoskopi istendi genel anestezi yapılarak yapılacaktı 600 lira karşılığında tabi bi türlü fırsat bulamadım yaptrdktan snr tecrubelerndn faydalanmak isterm gecms olsn

Gecmis olsun canim :) bende yaptirdim cok sukur rahatim beni uyutmadilar sadece boqazima sprey skti okadar cokta kolsy basit bisey 10 dakikalik islem yani :)

Merhaba bende bundan 1.5 yil evvel olmuştum endoskopiyi. Sanirim kisiden kisiye farklılık gosteriyor çünkü veni perisan etmişti...
Kesinlikle narkoz almadan yaptirma derim..

Bende narkoz aldim benim ayilmam 1 saati bulmuştu..:eğlence:
Uyandığımda hic birseyim yoktu sadece hafif bas dönmesi falan klasik narkoz etkileri vardi.

Gel gör ki:skandal:

5 6 saat aradan sonra kusma başladı inanmazsin 9 Yada 10 sefer kustum:kusmuk: artik safra çıkıyordu en son acile gidecekkende balkonda bayilmisim acilde ayildigimda hava veriyorlardi neye ugradigimi sasirdim igneydi ilacdi derken kendime geldim..:olamaz:

Biraz korkutmus olabilirim ama her insan da aynisi olacak diye birsey yok icini ferah tut cok gecmis olsun:KK36:

Cok kolay bi islem.Yaptirdim ben narkozu verip bayiliyosun 15 dk da bitiyo uyaniyosun.Aci vs hissetmiyosun.

Artik tip o kadar gelisti ki hiic dusunme bile sadece narkozun ignesinin acisini hissedersin.Narkoz almadan yapmazlar zaten dayanamazsin sonucta hortum girecek

Gecen hafta arkadasima yapildi.bende gittim.hafif bir igne yaptilar.10 dakika surdu surmedi.sonra ayilmaya basladi.12 saat aclik ile yapiliyor.yapildiktan 1 saat sonrada yemek yedi su icti.zor 1 sey degil.yillar once annemede yapilmisti korkmayin yani

Bam 10 gün önce yaptırdı. Ve hafif bi narkoz veriyolar. Cıktıgında biraz gözleri boş bakıyo yani ama kendinde oluyo. Bence kesinliklr narkoz al

Teşekkürler arkadaşlar. İyiki bu konuyu açmışım. Ne yapacağıma karar verdim. Başka bir doktora daha görüneceğim eğer o da endoskopi derse mecbur yaptıracağım.

merhaba, aranızda endoskopi yaptıran var mı?
1 haftadır süren bir rahatsızlığım var safraya böbreklere falan bakıldı, ilaç iğne verildi geçmedi, eğer geçmezse endoskopi yapacağız dedi doktor. Yarın olacak büyük ihtimalle.
Ve açıkçası bu beni ürkütüyor.
Ne kadar sürer, narkoz almak istemiyorum acır mı? Acıdan ziyade mide bulantısı olmaz mı? Ya kusarsam? Kustuğumda soluk borum tıkanmaz mı?

Çok araştırıyorum 2 gündür ama insan yine de güncel bir kaç şey duymak istiyor.

Şikayetim ise mide bulantısı, baş dönmesi, karın şişmesi, geğirme.

Ekleme: bir de bende panik atak var acaba panik yapıp kötü sonuçlara sebebiyet verir miyim?
merhaba ,
ben yakın bir zamanda endoskopi çekildim. narkozla tabii ki çünkü normal narkozsuz yaptıramadım maalesef. inanılmaz bir öğürme hissi oluyor mide boş oldugu içinde ağrı yapıyor, mideyi çok fazla zorluyor.
narkozla hiçbir sey anlamıyorsunuz, uyudum , uyandım baktım bitmiş.... sonrasında hiçbir agrı olmuyor , sadece biraz boğaz ağrısı..

şimdiden geçmiş olsun.

merhaba ,
ben yakın bir zamanda endoskopi çekildim. narkozla tabii ki çünkü normal narkozsuz yaptıramadım maalesef. inanılmaz bir öğürme hissi oluyor mide boş oldugu içinde ağrı yapıyor, mideyi çok fazla zorluyor.
narkozla hiçbir sey anlamıyorsunuz, uyudum , uyandım baktım bitmiş.... sonrasında hiçbir agrı olmuyor , sadece biraz boğaz ağrısı..

şimdiden geçmiş olsun.
Teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun:)

1 haftadır süren bir rahatsızlığım var safraya böbreklere falan bakıldı, ilaç iğne verildi geçmedi, eğer geçmezse endoskopi yapacağız dedi doktor. Yarın olacak büyük ihtimalle.
Ne kadar sürer, narkoz almak istemiyorum acır mı? Acıdan ziyade mide bulantısı olmaz mı? Ya kusarsam? Kustuğumda soluk borum tıkanmaz mı?

Ekleme: bir de bende panik atak var acaba panik yapıp kötü sonuçlara sebebiyet verir miyim?
Ben iki defa endoskopi oldum.kesinlikle korkacak birşey yok.birkere soluk duracak diye birşey yok çünkü oksijen veriyorlar bayılıyorlar uyandığında hicbirsey hissetmiyorsun.agri ve ya mide bulantısı gibi.Seni bayiltanlar zaten anestezi uzmanı veya genel cerrahi uzmanı oluyor.o yüzden ufacık problem bile yasasan anında müdahale edilir hiç korkma.nasil olup bittiğini anlamayacaksin bile

Ben 5-6 sene önce yaptırdım özel hastanede ilaçsız narkozsuz doktorda önemli burda.
Ağzıma uyuşturcu sprey sıkıp yutmamı istediler hissizleştirdiler.doktor ve 2hemşire yan uzandırıp yaptılar endoskopiyi.mideme hortumla baktılar ucunda kamera var zaten herşeyi ekranda görüyorlar:KK53:.çok terlemiştim kızarmıştım sürekli nefes alıp vermiştim 10-15 dk sürdü sanırım.onlar çok sakindi bende etkilendim tabi:KK19:.çok kolaydı diyemem , çok zordu demekde yanlış.:KK51:

Ama ben uyumak istemiyorum ki. Yani her şeyin kontrolüm altında olmasını isteyen bir insanım. Küçükken aşı yapılırken herkes gözünü kapatır ağlardı ben bilerek bakmak isterdim, eğer görmezsem bir şey olacak sanırdım. Hala da öyleyim.
Bası yerlerde uyutulmadığını boğaza bir şey sıkıldığını falan yazmışlardı aslında.
Olamaz ya kendim gibi birisini buldum aynı yazdıklarıniz la beni anlatmış sınız bende uyumaktN korkutugum için yapttiramiyirum

Yaptırdınız mı endeskopi

Merhaba, hayır yaptırmadım :) korktum açıkçası, ilaçlarla devam başka doktora görüneceğim ama şu son zamanlarda bazı işlerimden dolayı görünemiyorum.
Ayenn bende yaptıramiyirum korkudan açıkçası ilaç alıp uyumakta uyanamamaktan kontrolüm altında hiç birşey olmasını istemiyorum ama ben ercp yaptırdım onu soyliyeyim

Eğer yapılması gerekse geciktirmeden yaptırın hastalık kronikleşmesin.
Ben yıllarca korktum kaçtım.
Sonuç +hastalık olarak çıktı karşıma

Hiç korkmadan endoskopinizi yaptırın

Back