- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Kafa yapan bir ilac veriyorlar kontrol hissin falan kalmiyor merak etme
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba, aranızda endoskopi yaptıran var mı?
1 haftadır süren bir rahatsızlığım var safraya böbreklere falan bakıldı, ilaç iğne verildi geçmedi, eğer geçmezse endoskopi yapacağız dedi doktor. Yarın olacak büyük ihtimalle.
Ve açıkçası bu beni ürkütüyor.
Ne kadar sürer, narkoz almak istemiyorum acır mı? Acıdan ziyade mide bulantısı olmaz mı? Ya kusarsam? Kustuğumda soluk borum tıkanmaz mı?
Çok araştırıyorum 2 gündür ama insan yine de güncel bir kaç şey duymak istiyor.
Şikayetim ise mide bulantısı, baş dönmesi, karın şişmesi, geğirme.
Ekleme: bir de bende panik atak var acaba panik yapıp kötü sonuçlara sebebiyet verir miyim?
Çok geçmiş olsun umarım hiçbir sorununuz yoktur. Allah şifa versin. Biraz rahatladım aslında. Teşekkürler.Sürekli yaptırıyorum hem endoskopi hem de kolonoskopi. Damardan hafif bir uyuşturucu veriyorlar, uyumuyorsun ama hiç birşey hatırlamıyorsun. Bazen ikisini arka arkaya yaptırıyorum sonrasında bütün gün bebekler gibi uyuyorum. Endoskopide boğulan hiç duymadım ama korkma başında doktorlar oluyor böyle bir şeye izin verilmez. Zaten uyuşturucudan sonra öğürme falan olmuyor
:)) teşekkürlerKafa yapan bir ilac veriyorlar kontrol hissin falan kalmiyor merak etme
Teşekkür ederim bilgiler için. Yan yatıyorsam iyi o zaman. Sırt üstü yatma fobim var neden bilmiyorum :))24 saat oncesinden kati beslenmeyi kesiyosun. Agizlik var ondan once bogazina bisey sikiyo ve o agizligi agzina aliyosun. Ince uzun bi hortum gibi bisey sokuyo bikac dk suruyo. Beni en cok agizlik midemi bulandirmisti cunku o steril koku rahatsz etti. Ama kusamiyosun miden bos cunku. Korkma etek giyme. Yan yatip bi bacagini karnina cekiyosun cunku. Rahat ol buyutursen zorlasir hersey
Çok geçmiş olsun.Ben mide için yaptırdım.
Mide bulantısı oluyor evet ama öyle feci değil.
Bayıltmadı devlettekiler, fıs fıs sıktılar.
Ama söyleyin mide bulantısı yaşamamak için dilinizi de uyuştursunlar.
Çok şükür yaşıyorum bir sıkıntım yok 18 gün oldu.
Neden boruyu çektiniz ki o zaman ? Allah korusun gerçekten. Hiç bir ilaç da mı sıkmadılar boğazınıza?uyutmadan yapmaya çalıstılar ölüyordum az kalsın boruyu cekıp aldım , ölüm tehlıkesı varmıs boruyu cekmenın
:)) teşekkürler
Teşekkür ederim bilgiler için. Yan yatıyorsam iyi o zaman. Sırt üstü yatma fobim var neden bilmiyorum :))
Şu mesaja çok rahatladım teşekkürler :) size de çok geçmiş olsun.ben yaptırdım.ameliyat öncesi gerekliydi.
anestezi istermisuniz dedi esimde bugün ameliyat olacaksın iki kere narkoz alma deyince hemsireye sordum.
kaç dakika sürer işlem diye
bir dakika felan dedi.
kurbanlik koyun gibi masaya uzaniyorsunuz.
kolu uzun biri arkada biri önde oluyor yani kolay hareket edemeyeceginiz bir pozisyon.
bogaziniza bir sprey skiliyor ve uyusturuyor hafif .
sonra bir aparat veriyorlar ağzınıza ve içinden ucunda kamera olan bir hortum uzatılıyor migdenize.
sadece bogazinizdan inerken hissediyorsunuz biraz birde migdede döndürüyor o anda hafif.
ama acı felan değil hissettiğiniz.
çok kısa sürüyor zaten anlamadan geri çekiyor.
beni çok korkuttular öncesinde.
yaşadıktan sonra bu muymuş yani dedim.
korkulacak bir durum yok.
kendinizi sıkmayin kalmayın rahat olun başka şeyler düşünün.
ben gözümü.yumup içimden sayiyordum 15 diyene kadar bitti.
geçmiş olsun.
umarım sorunsuz yaptirirsiniz
Teşekkürler umarım öyle olur :)Yatıp uyuyacağınızı düşünün. Uyku altında kontrol sağlamaya ihtiyacınız olmayacak sonuçta. Çok rahat, basit bir işlem. Geçmiş olsun. :)
ya sıkıyor ılacta fayda etmıyor , nefessiz kaldım kusmaktan koktugum ıcın kıtlendım , bogazı yırtıp öldürüyormus cekınce , zaten kadın demıstı genclere onermıyoruz dıye uyarmıstı benı , hastenede gectıgımız sene bı oğlan ölmüşÇok geçmiş olsun.
Neden boruyu çektiniz ki o zaman ? Allah korusun gerçekten. Hiç bir ilaç da mı sıkmadılar boğazınıza?
ya sıkıyor ılacta fayda etmıyor , nefessiz kaldım kusmaktan koktugum ıcın kıtlendım , bogazı yırtıp öldürüyormus cekınce , zaten kadın demıstı genclere onermıyoruz dıye uyarmıstı benı , hastenede gectıgımız sene bı oğlan ölmüş
Ay hadi hayırlısı inşallah bakalım ne olacak. Teşekkürler.Ben de yaptırdım mide rahatsızlığından dolayı. 17 yaşındaydım o zaman. Narkoz değil başka bir ilaç veriliyor damardan. En son hatırladığım şey "ama ben bayılmadım" dedikten sonra doktorun "bayılmadın, öyle mi" diyip kahkaha atmasıydı
İnternette aratıp kendini boşuna germe. Hiç zor değik uyutulduktan sonra. Bi uyanıyorsun bitmiş bile, ruhun duymuyor. Sadece boğazımda sanki öksürmüşüm gibi bir his vardı. O da bir saat bile sürmeden geçti zaten.
ülser düşünmüştür. mide de polipler oluşur. ayrıca enfeksiyoın varsa kültür alınır endoskopide patalojiye gönderilir.Ya o kadar eminsiniz demek. Peki doktor neden illa endoskopi dedi acaba başka doktora da mı görünsem diyorsunuz?
Böyle düşünme canım eşimde aynı sorundan genel cerraha çıktı endoskopi sonrası midede iltihap olduğu çıktı . Hiç belli olmuyor. Belirtiler aynı iken farklı sorunlar çıkabiliyor.gastrit. endoskopiye bile gerek yok.
ve para için özel hastne bu.Ya o kadar eminsiniz demek. Peki doktor neden illa endoskopi dedi acaba başka doktora da mı görünsem diyorsunuz?
enfeksiyon işte.Böyle düşünme canım eşimde aynı sorundan genel cerraha çıktı endoskopi sonrası midede iltihap olduğu çıktı . Hiç belli olmuyor. Belirtiler aynı iken farklı sorunlar çıkabiliyor.
Ya enfeksiyonu spor salonunda kaptığımı düşünüyorum. Şöyle oldu kaptırmışım kendimi zumbaya tam klimanın yanında. Klima açık kaç kere kapatın dedim kapatmadılar. Baya vurdu beni o gün klima zaten ondan sonra rahatsızlandım. Bir de kapalı alan o kadar kalabalığa da alışık olmadığım için enfeksiyon kapmış olabilirim tuvaletten falan.hım enfksiyon varsa midende enfeksiyon olabilir. ona bile ende
ülser düşünmüştür. mide de polipler oluşur. ayrıca enfeksiyoın varsa kültür alınır endoskopide patalojiye gönderilir.
am a hepsii için endoskopi en esin yoldur. yalnız ne kadar gerekli derseniz. bence degil.
yani acı su -mide şişmesi- gegirme - gastrit. agız kokusuda varsa enfeksiyon var demektir. 3 lü mide ilacı alırsınız. yada lansor sabah akşam birde ac karnına gaviskon tamam.