• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endoskopi yaptirmis olan var mi aranizda ?

bayanpukina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2016
970
740
103
Midem bir yildir yasadigim stresten falan galiba artik dayanilmaz derecede kotu yedigim agzima geliyor falan hep agriyor bende endoskopiye girmeye karar verdim, ozellerde ilacla yapılıyormuş bugun fiyat aldim acibadem 400 medline 300 civari istedi bu yuzden sabah universite hastanesine gidecegim muayeneye peki sizce hemen endoskopiye yollar mi beni yoksa baska gune mi randevu verir ? Birde cok korkuyorum aranizda yaptiran varmi ilaçsiz endoskopi ?

Gastroenteroloji ye muayene olman lazım
O karar verir endoskopiye
Fiyat çokmuş 150ye yapan özeller var.

Ben yaptırdım 2 kez , reflüm vardı .çok kısa bir işlem , ilaç veriyorlar hafif sersemliyorsun ama uyanıksın . Ne olduğunu anlamıyorsun tam ve bitiyor . Bence çok kolay ama tabi kişiden kişiye değişiyordur .

2 yıl önce medline da yaptırdım.
Hayatta en korktuğum şeylerden biri idi, ama ilaçla uyutulduğum için hiç birşey hissetmedim.
2 yıl önce 120 liraya vermiştim, bayağı pahalanmış şimdi.
Üniversite hastanesinde uyutmadan sadece sprey sıkarak yapıyor olabilirler iyice araştırın.

Endoskopiye Gastroenteroloji hekimi karar verir, gerekli görürse sizi endoskopi yapacak birime yollar, orası size randevu verir. Hemen yonlendirmesi mumkun degil çünkü oncesindeki gunlerde sıvı ile beslenip, son gun aksam ilac icip ertesi güne kadar da birsey yemeden girdim ben. Mide bos olmak zorunda. Fiyatlardan anlamam. Ben anestezi olmadan girmistim, cok kolay diyemeyecegim ama zorundaysaniz yaptirmalisiniz tabi atla deve de degil.

Ben yaptirdim.gastroenteroloji ye gittim.önce muayene etti.hemen ayni gum ogleden sonra yapildi ozel hastaneydi.5yil once.agzima sivi sabun gibi bisey sıktı calkala ve yut dedi.denileni yaptim.ince bir hortum vardi ucundada kamera.onu yutarken ilk an zorlandim.sonra kameradan izledik birlikte.dr reflum oldugunu söyledi.sizede gecmis olsun kisa bir islemdi

Walla ben ne 6 yıl kadar önce yaptırdım ama çook zordu , inş bir daha mecbur olmam , sürekli kusma tepkisi verdi vücudum , Bi de parça alacaklardı Bi hortum Daha sokup , vücudum be ben çok zorlanınca olan hortumu da çıkarttılar ama ben koca bir hortum hatırlıyorum , öyle incecik falan değildi , iki yıl önce de eşime yapıldı uyutularak , uyuma uyanma yapılması falan toplamda 10 dakika civarı sürdü , eşim uyandığında ne güzel Bi uykuydu falan muhabbeti döndü , yani eşim zorlanmadı , sedasyon için extra 100 tl verdik

Invaziv bir islem.. hekim mecbur olmadan istemez boyle islemleri simdi gidip ben endoskopi olucam demek biraz yanlis.. endoskopi yapilacaksa da hazirlik islemleri var. Size endoskopi gerekli degil once ilac tedavisi denemeliyiz derse ki bence baska bir sikayetiniz yoksa gereken bu o zaman lutfen israr etmeyin..

Sikayete gore degisir.ilac yada endoskopi onerir doktor.zor bir islem degil ilacli yada ilacsiz istege bagli sanirim.ben ilacli oldum.o an uyaniksin herseyin farkinda oliyomussun dr un her dedigini yapiyosun ama uyandiginda hic bisey hatirlamiyosun.gecici hafiza kaybi gibi bisey

Hepinize tek tek tesekkur ederim mide agrimdan ders calisamiyorum çünkü umarim gerek kalmaz ilac verir yollar beni ama gir dersede dayanicam artik napiim

Ben uyumadan yaptırdım. Hafif uyutularak yapılırsa daha pahalı oluyor. Sprey falan sıkıp uyusturuyorlar. Hiç de korktuğum gibi olmadı. Hemen bitiyor zaten

Bundan 6 yil once uyutularak yapilmisti. Bunun ozel bir merkezi vardi, doktor endoskopi istedikten sonra oraya gidip yaptirdim. 50tlydi o zamanlar.

Ah ah ke

keske yine 50 olsaydi.... Muayeneyle testle endoskopiyle 300 400 arasi dedi maalesef iki hastanede cildirmis

Muaynemi ozel bir hastanede yaptirdim. Su an muayne fiyatlari 30tl. İzmirde bir gastroenteroloji merkezine gittim ve sadece test yaptirdim 50tl ydi. Fiyat arastirmasi yap biraz bence

Ben hiç yaptırmadım ama yaptıran aile yakınlarımdan duyduğum uyutulmadan yapılanın çok zor olduğu yönünde. Sürekli öğürme ve kusma isteği oluyormuş. Uyutularak hiç birşey hissedilmeden daha rahat oluyormuş. Çok geçmiş olsun bu arada.

Daha geçen pazartesi muayene oldum gastroenteroloji doktoruna göründüm. Aç karnına gittiğim için hemen endoskopiye aldı. almak zorundaydı çünkü 6 ay önce gereksiz yere ameliyat edildiğimi öğrendim. Miden ne durumda bakalım dedi. Korkulacak bir durum yok. Benim muayene endoskopi hepsi 155 tl tuttu biraz fazla fiyat söylemişler doktorunuzu araştırıp gidin. Lütfen genel cerraha değil gastroenteroloji doktoruna gidin. Rabbim şifanızı versin...

Back