Yıllardır çektiğim aşırı adet sancıları, normalden baya fazla olan kanamalar ve düzensizlikler nedeniyle doktorum önce yasmin, sonra yazz en sonunda da diana 35 kullanmamı önermişti. Ara vermedin sanıyorum ki 5 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum. Dün doktorum hastalığımın endometriozis olduğunu tek tedavimin çocuk yapmak ve uzun süre emzirmek olduğunu, daha sonra da erken menepoza sokulabileceğimi söyledi. Fakat şöyle de bir durum var ki, çocuk sahibi olamama ihtimalim çok yüksekmişYani zamanım kısıtlı ne kadar erken o kadar çok şans. Önümüzdeki ay içerisinde nikahım var. 3 gündür nişanlmla kafayı yemek üzereyiz. Kendi planlarımızda bir 3 sene boyunca kesinlikle çocuk yapmayacaktık gezip eğlenecektik. Şimdi merak ettiğim konu şu ki 5 senedir doğum kontrol hap kullandığım için kullanmayı bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kalma şansım var ? aranızdan aynı hastalığı yaşayıp gebe kalmış olanlar bana bir yol gösterebilir mi acaba ?
18 yaşında endometriozis tanısı kondu bana.ama ben 28 de evlendim.bizde hemen çocuk istemiyorduk doktora gittik gebe kalmazsan tüm yumurtalığın gider bi daha anne olamazsın ddi.hemen ilk günden denemelere başladık.şimdi 2 yıllık evliyim tüp bebek yaptırdık o bile tutmadı.şimdi tekrar tüp bebek yaptırıyoruz.kısaca şunu diyeyim sana.yaşın kaç ?? anneliğe hazır değilsen git doktora seni geçici menapoza soksun en azından 1 sene kafan rahat olur sonrada normal yolla denersin.çözümü çok fazla.bu şekilde bile gebe kalan var.ben kötü bir örneğim sana.ama sakın stres yapma ne olur rahat ol.düğünümde öğrenmemiştim ama balayımda öğrendim zehir gibi geçti balayım.sen öyle yapma.allah nasip ettiyse biz ne desek boş.
neden menapoza sokuyolar canım ameliyatla almıyolarmıydı onu benmi yanlış biliyorum:26:
yaşım 27 arkadaşlar iki hafta içerisinde evleniyoruz. 18 inde florence nightingale de tavsiye üzerine herman işçi ye görüneceğim. bakalım kendisi neler diyecek .ona göre karar vereceğiz
canım doktor çok iyi ilgilendi açıkçası. diğerleri 10 dk muayene edip yollarken 1 saatten fazla hem bana hem nişanlıma sorular sordu. Hastalık ve gen geçmişimle ilgilendi. Ve kesinlikle potansiyel anne adayı gözüyle muayene etti. Fakat çok ilginçtir ki ultrasonda herhangi bir endometriosis bulgusu olmadığını söyledi. Ağrılı adet çoğu bayanın yaşadığı bir problem ama her ağrılı adet endometriosis değildir dedi. Doğum kontrol haplarını daha fazla kullanmama gerek olmadığını belirtti. Bir de tabi bir kaç test yapıldı onların sonucunu bu cuma alacağım.
Yıllardır çektiğim aşırı adet sancıları, normalden baya fazla olan kanamalar ve düzensizlikler nedeniyle doktorum önce yasmin, sonra yazz en sonunda da diana 35 kullanmamı önermişti. Ara vermedin sanıyorum ki 5 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum. Dün doktorum hastalığımın endometriozis olduğunu tek tedavimin çocuk yapmak ve uzun süre emzirmek olduğunu, daha sonra da erken menepoza sokulabileceğimi söyledi. Fakat şöyle de bir durum var ki, çocuk sahibi olamama ihtimalim çok yüksekmişYani zamanım kısıtlı ne kadar erken o kadar çok şans. Önümüzdeki ay içerisinde nikahım var. 3 gündür nişanlmla kafayı yemek üzereyiz. Kendi planlarımızda bir 3 sene boyunca kesinlikle çocuk yapmayacaktık gezip eğlenecektik. Şimdi merak ettiğim konu şu ki 5 senedir doğum kontrol hap kullandığım için kullanmayı bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kalma şansım var ? aranızdan aynı hastalığı yaşayıp gebe kalmış olanlar bana bir yol gösterebilir mi acaba ?
canım doktor çok iyi ilgilendi açıkçası. diğerleri 10 dk muayene edip yollarken 1 saatten fazla hem bana hem nişanlıma sorular sordu. Hastalık ve gen geçmişimle ilgilendi. Ve kesinlikle potansiyel anne adayı gözüyle muayene etti. Fakat çok ilginçtir ki ultrasonda herhangi bir endometriosis bulgusu olmadığını söyledi. Ağrılı adet çoğu bayanın yaşadığı bir problem ama her ağrılı adet endometriosis değildir dedi. Doğum kontrol haplarını daha fazla kullanmama gerek olmadığını belirtti. Bir de tabi bir kaç test yapıldı onların sonucunu bu cuma alacağım.
Merhaba canim ameliyat oldun mu hala çikolata kistin varsa karbonati önericem aktif olarak kk konuşuluyor bu konu zatenArkadaslar herkese merhaba ben de cikikata kistinden dolayi cekenlerdenim bugun doktor randevum vardi bahceci saglik kliniginde prof dr gurkan arikan a gittim abartmiyorum 45 dakika bana ve esime her seyi anlatti sorumarimizi sabirla dinledi cevapladi kendi sitesi var bakabilirsiniz kapali ameliyatta cok uzmanmis ben de tv de gormustum kendisini oyle arastirdim gidip muayene olmak da ve bulgi almak da fayda var evli olup olmamaniz sorun degil cok az bor kesikle iceriye kamera gonderek ameliyat gerceklestiriyorlar Allah sifa versin hepimize. Evlen cocuk dogur diyenlere inanmamami tavsiye ederim cunku cikokata kisti rahime ciddi anlamda zarar veriyor ben su anda bu yuzden cicuk sahibi olamiyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ay canım. Benim korkma .şuanda sen stresten uzak dur dua et. Bak maşallah embriyon transfer edilmiş. Bu hastalıkta hamile olan olduğu gibi olamayanda var Rabbim hayırlısını versin.Merhaba arkadaşlar bende de bu hastalık var hatta tüpümde hidrosalpinks e neden olmuş up bebek şansımi da düşürüyor malasef . Ameliyattan olmam gerekiyor bu konuda yucel karaman çok iyiymiş aradım 14 000 lira dedi biraz tuzlu. Yinede düşük ihtimale karşı 1 kere tup bebek mi denesem diyorum en azından embriyo oluşursa dondururum çünkü ameliyattan sonra yumurta rezervimde azalabilir.
Mesajını okuyunca bir korku oluştu bende. Bende yıllardır çikolata kistinden muzdaribim. 2009 dan beri mücadele ediyorum. 2 kez Laparoskopi oldum ve yumurtalık rezervim çok çok azaldı. Henüz 3 aylık evliyim. Sorunumu bildigimden vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisi oldum. 3 gun önce embriyo transfer edildi. Hidrosalpenks den bahsedince korktum. Bana doktorum birşey demedi. Ama böyle bir durum varda benden sakladiysa diye düşündüm. Bu durumda benim de şansım az. Zaten yumurta rezervi yok bir de bu durum varsa...
Allah yardımcımız olsun . Bir kaç doktora daha gostericem bakalım ne diycrkkumral ada teşekkürler canım desteğin içinTabiki Rabbim hepimize hayırlısını versin. Anlattığın durumu birkaç yerde okumuştum. Senin mesajından sonra Benim de aklimda soru işaretleri oluştu. Biliyorsunuz doktorlar bu işi ticari bir olay olarak görüyorlar. O kadar çok doktor tanıdım ki onlara güvenim kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?