Endometriozis miyim

Kupkubra

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2021
52
24
18
7 aylık evliyim ve hamile kalamıyorum evlendiğimden beri 2kere kadın doğuma gittim. Biri kontrol amaçlıydı rahmimin ters olması dışında hiç bir sıkıntın yok dedi. Diğeri de akıntım sebebiyle gittim. Kontrol amaçlı gittiğimde kistim yoktu yani sonradan oluşmuş antibiyotik verdi sadece. Bu adetimde kontrole gideceğim ama korkuyorum. Özellikle adet dönemlerinde bağırsak problemi yaşıyorum ayrıca adetlerim de sancılı geçiyor tabi ağrı kesiciye gerek duymuyorum ama acaba endometriozis hastası mıyım? Rahmim ters o yüzden ağrılı geçebileceğini söylediler ilişki sırasında da bazı pozisyonlarda ağrı duyuyorum. Belirtiler sadece rahmin ters olmasına mı bağlı yoksa hasta mıyım Çikolata kistim olsa görülmez miydi acaba yapışıklık mı var okuya okuya kendimi hasta ettim bilgisi olan varsa paylaşabilir mi

MErhaba bende arastirarak ogrendim Endometriozis bir hastalik ama yumurtalik disinda bagirsakta idrar kesesinde rahim agzinda vs gorunebiyormus. Dolayisi ile yumurtalik ta yok ise teshisi zor oluyormus. En iyi tespit etme yontemi ise MR ile oluyor. Gecmis olsun umarim degildir zor bir hastalik allah beterinden korusun tabii.

Bu durum hamile kalmaya engel midir peki o yüzden mi hamile kalamıyorum acaba

Bu durum hamile kalmaya engel midir peki o yüzden mi hamile kalamıyorum acaba
Yumurtaliklarda rahim rahimde agzinda ise evet engel cikolata kisti ile hamile kalan da var ama belli olmuyor. Genelde ultrasonda gorunuyor yumurtalikta varsa. Smear ve hpv testi de yaptirin mutlaka , hpv var ise rahim agzinda hucresel bozuuluk yapti ise oda engel oluyormus hamilelige.

Ben de çok şüphe duyuyorum kendimden. Sadece ilk gün adet ağrım oluyor. Büyük abdestte makat etrafında ağrı sancı oluyor. Zorlayamıyorum. Bazen ishal oluyorum bazen mide bulantısı eşlik ediyor. İlişki sırasında ağrım yok. İnşaallah ikimizde de yoktur. Ama belirtiler bu hastalığı gösteriyor. Doktor bilir en iyisini. 1,5 senedir bebek olmadı. Hiç hamile kalamadım.

Bir çok kez ultrasonla bakıldı hatta hsg de çekildi herhangi sorun bulunamadı smear ve hpv hiç bakılmadı artık 1seneyi tamamladık herhalde bundan sonra bakar doktorum

Benim genel olarak ishal ve mide bulantı şikayetim var ama bunu hep huzursuz bağırsak sendromuna bağladım tabi bu tanıyı kendim koydum ama makatımda hiç ağrı olmadı benim bilemiyorum benim de 1 sene oldu hsg de çekildi bi sorun yok yani neden olmuyor anlayamıyorum inşallah yoktur kuzum ikimize de hayırlı evlatlar nasip etsin Allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…