İnsallah sorunsuz olur ya bir de o gerginlik var. Benim zaten hepi topu bir embriyo saglikli. İnsanin aklina neler geliyorBende embriyo çözdürme esnasında kaliteli olan embriyoların çözme sırasında bozduklarını duydum doktorm dşardan o hastaneyi kullanıyor bunu öğrenince hemen bahçelievler şubesine taşıdım umuyorum orada işini düzgn yapan embriyolog denk gelir şansım
Güvenmediği embriyoyu transfer etmeyecek doktoru bulmak lazm işte gerekirse sıfırdn başlanır am olmayack duaya emin denmesin yeterkiİnsallah sorunsuz olur ya bir de o gerginlik var. Benim zaten hepi topu bir embriyo saglikli. İnsanin aklina neler geliyortransfere gidip bozuldu denirse naparim diye dusunuyorum
İsin tuccarligini yapan hekim hastanw cok bu devirde malesef ki allah iyileriyle karsilastirsin bizi. Ne derlerse bilmedigimiz icin he diyip dunya paralar dokuyoruz bu ugurda. İnsanlarin sevgiyle askla yaptiklari bebekleri icin bizim omrumuz hasyane muayene catalinda geciyorGüvenmediği embriyoyu transfer etmeyecek doktoru bulmak lazm işte gerekirse sıfırdn başlanır am olmayack duaya emin denmesin yeterki
Merhaba. Bende 30 yaşındayım ve yaklaşık 5 yıldır evliyiz. Çocuk olur diye düşünüyordum evliliğin ilk zamanları çokta oralı olmadik. Geçen sene adet ağrılarım nedeniyle doktora gittim hemen tüp bebek dediler. Bı çok doktor gezdim endometriozis, bı an önce tüp bebek yoksa çocuk olayı sıkıntıya girebilir gibisine dediler. Bir tanesi ameliyat yapabilir sonrasında olmazsa tüp bebek deneyebiliriz dedi. Bende geçen sene Ağustos ayında sezaryen şeklinde açık ameliyat oldum. Sonra 6 ay çocuk olmazsa gel dedi doktor ben tedaviden korktuğumdan erteledim 6 ayı da geçti Eylül sonunda başladık. 14 yumurta çıktı. 4 u iyi değil dendi. Geriye kalandan 10 taneden 4 embriyo oluştu. 1 embriyo 3. Güne gidebildi. B kalite orta kalite ama sağlıklı dendi. Yani sağlıklı gebelik oluşabilecek bir embriyo dendi. Dün transfer sonrası 9. Gündü test verdik negatif. Tek embriyomuzdu tabi üzüldük, şaşırdık. Nasip. Pazartesi tekrar vericem kan ama doktor büyük oranda negatif dedi. Yani bi boşlukta hissediyorum. Hani niyeyse pozitif olacağına inanmışım sanırım. Endometriozis yapışıklıkta yapıyor. Benden hsg istenmedi ben tüplerde ve karın içinde yapışıklık olabileceğini de düşünüyorum. Çikolata kisti de tekrar etmeye başlamış zaten. Durumlar böyle. Hani senin için o emriyoyu transfer ettirmeni tavsiye ederim canım. Sonuçta hiçte belli olmaz. Transfer sonrası da hiç transfer olmamış gibi hayatına devam etmeni öneririm. Tutunacaksa tutunuyor zaten. Diğer türlü insan hareketlerine dikkat edeyim derken ister istemez stres olabiliyor. Transferde hiç bişey yok hiç korkma. Muayene gibi kısa sürüyor. Nasibinde varsa tutunurda yaşarda kasmaya gerek yok onu anladım. Bir embriyon bir umut olabilir de olmayadabilir denemeye deger sonuçta var yani :) bizde naparız bilmiyorum netleşsin de pazartesi artık tekrar başa dönülecek. Şu takviye şeyler var onlarada şans verebilirim diye düşünüyorum. Instagram da filan mscunlar biletler yorumlar var baya o tarzsize detaylica hikayemi anlatmak istiyorum kizlar. 31 yasinda 3,5 senelik evli bir kadinim. Evlendigimiz ilk sene ayyy kalsin su an hic dusunmuyoruz dedigimiz bebek konusu 2.5 yildir bizi istemiyorilk alti ay deneyip hamile kalamayinca solugu doktorda aldim. Rahmim tersmis ama gebelige engel degil dendi. Tum hormonlarima bakildi amh gayet guzeldi hicbir sorun yoktu. Alti ay daha deneyin olmazsa hsg cekelim dendi. İcimiz rahat etmedi bir de esime spermiyogram ve hormon testleri yaptirdik onda da keza hivbir sorun yoktu. Alti ay sonra hsg cektirdim. Malesef arkuat uterus yani kalp seklinde rahim tanisi aldim. Uc ay daha deneyin olmazsa gebelik bu septumu yani perdeyi histereskopiyle alalim dedi doktorum. Ameliyat dendigi noktada korkudan uc ayi bes ay yaptim:) son iki ayinda da anlam veremedigim ekstra bir sag tarafimda agrim oluyordu. Ameliyat muayenesine gittigimde 4 cm lik bir over kisti yani cikolata kisti ekrandan bana el salladi. Hikaye burdan sonra arapsacina dondu zaten. Ameliyatim bitti uc ay gebelik yasagi dendi ve cyclo kullandim adet olmak icin. Bunlar da bitti esime yine bir spermiyogram bakildi bu sefer biraztablo daha farkliydi ama doktoru ustunde durmadi. Hormonlarindan fsh ve lh dusuktu emar cekildi yine bir sey olmaz deyip gonderildik. Endo dan kaynaklidir diyip denemeye devam ettik ve uc ayri kez klomen tedavisi aldim. Bir ay iki bir ay uc ve bir ay yine iki yumurtam catladi. Doktorum senin bu kosullarda kalman gerekirdi coktan diyerek esimden tekrar bir sperm testi istedi ve iki sonra ivf icin doktor geziyorduk. Esimin spermiyograminda morfoloji 2 cikmisti ve ileri hareketlilik yok denecek kadsr azdi. Sorunun bu oldugundan artik cok emindik ve kahrolduk. Hic vakit kaybetmeden istanbulda en iyi denen tam alti yerle tek tek muayene olarak gorustuk. En son canim doktorumda karar kildik. Onun ilk istedigi bit hsg daha cektirmemdi tuplerde bir hasar vs olmadigindan emin olmakti. Sukur temiz cikti. Ve ilk adetimle tedavime basladik. 9 gun boyunca gunde iki kez duphaston ve gonalf 300 vuruldum. İgnelerimi esim yapti hep. Regl iken 10 yumurta saydi doktorum. Opu oncesi son kontrolde 5 olgun kalmisti malesef ve sebebi endoydu. Moral bozmadim hic. Opu oncesi iki tane gonapeptly bir tane de ovitrelle vuruldum. Opu sorunsuz gecti. Tam 9 olgun yumurta toplandi. Doktorum da cok mutluydu. Embriyolog 9 ununda olgun oldugunu soyleyince havalara uctuk. Ertesi gun arandigimizda 8 i dollenmisti. 4 u cok iyiydi 4 u geriden geliyordu. 5.gun 4 tane cok iyi durumda embriyomuzdan biyopsi alindi ve donduruldular. Diger dordu altinci gune gozlemlendi fakat istenen gelisme yok diye imha edildi. Doktorumuzun neden israrla pgt istedigini anlamamistik ama tamam dedik ve hepsi genetik merkezine gonderildi. Bilinen hicbir rahatsizligimiz olmadigi gibi ailemizde de genetik hastalik max tansiyon oldugu icin hic huzursuz degildik umut doluyduk. Ta ki bir gun sonra rapor gelene dek. Sadece bir tane 3ab embriyomuz icin transfer edilebilir dendi. Diger 5aa 4bb ve 5ab embriyolarimin hepsinde ayri trizomi ve mozaik cikmisti. Yikildik acikcasi. Simdiye dek harcadigimiz 170-180 bin e mi uzulelim embriyolarimin ucununde hasta olmasina mi bilemedik. Benzer durum yasayanlariniz var mi icinizde? 3ab embriyom icin inanin pek umutlu degilim cunku orta kalite yaziyor heryerde bu skala icin. Ya bir tur daha yapmamiz gerekirse diye cok endiseliyim. O stres her gun telefonla aranmak, genetigin sonucunu duymak filan o kadar demoralize etti strese soktu ki bizi bu surecte ilk kez bu denli caresiz hissettim. 2.5 sene dile kolay tum hayatimizi buna adadik ama elimizde bir tanecik embriyomuz ile kalakaldik. Lutfen fikir verin burada yeniyim
Kaybiniz icin cok uzuldum. Vardir bunda da bir hayir diyelim napalim.kendimizi uzmekten baska bir ise yaramiyor cunku keskeler soyle olsaydilarimiz.. size genetik bakilmis miydi acaba? Ben de hic takviye kullanmadim doktorum gerekli gormedi ama kullansa miydim diyorum inanin caresizlikten. Bir embriyom kalmasi elimde cok uzdu beni cunkuMerhaba. Bende 30 yaşındayım ve yaklaşık 5 yıldır evliyiz. Çocuk olur diye düşünüyordum evliliğin ilk zamanları çokta oralı olmadik. Geçen sene adet ağrılarım nedeniyle doktora gittim hemen tüp bebek dediler. Bı çok doktor gezdim endometriozis, bı an önce tüp bebek yoksa çocuk olayı sıkıntıya girebilir gibisine dediler. Bir tanesi ameliyat yapabilir sonrasında olmazsa tüp bebek deneyebiliriz dedi. Bende geçen sene Ağustos ayında sezaryen şeklinde açık ameliyat oldum. Sonra 6 ay çocuk olmazsa gel dedi doktor ben tedaviden korktuğumdan erteledim 6 ayı da geçti Eylül sonunda başladık. 14 yumurta çıktı. 4 u iyi değil dendi. Geriye kalandan 10 taneden 4 embriyo oluştu. 1 embriyo 3. Güne gidebildi. B kalite orta kalite ama sağlıklı dendi. Yani sağlıklı gebelik oluşabilecek bir embriyo dendi. Dün transfer sonrası 9. Gündü test verdik negatif. Tek embriyomuzdu tabi üzüldük, şaşırdık. Nasip. Pazartesi tekrar vericem kan ama doktor büyük oranda negatif dedi. Yani bi boşlukta hissediyorum. Hani niyeyse pozitif olacağına inanmışım sanırım. Endometriozis yapışıklıkta yapıyor. Benden hsg istenmedi ben tüplerde ve karın içinde yapışıklık olabileceğini de düşünüyorum. Çikolata kisti de tekrar etmeye başlamış zaten. Durumlar böyle. Hani senin için o emriyoyu transfer ettirmeni tavsiye ederim canım. Sonuçta hiçte belli olmaz. Transfer sonrası da hiç transfer olmamış gibi hayatına devam etmeni öneririm. Tutunacaksa tutunuyor zaten. Diğer türlü insan hareketlerine dikkat edeyim derken ister istemez stres olabiliyor. Transferde hiç bişey yok hiç korkma. Muayene gibi kısa sürüyor. Nasibinde varsa tutunurda yaşarda kasmaya gerek yok onu anladım. Bir embriyon bir umut olabilir de olmayadabilir denemeye deger sonuçta var yani :) bizde naparız bilmiyorum netleşsin de pazartesi artık tekrar başa dönülecek. Şu takviye şeyler var onlarada şans verebilirim diye düşünüyorum. Instagram da filan mscunlar biletler yorumlar var baya o tarz
Yapisiklik bende de var malesef ama doktorum mudahale etmeyi onermedi simdilik. Kistimi de almak istemiyor rezervim szalir iyice diye. Cogunluk yumurtam da saka gibi ama kistimin oldugu tarafta buyudu enteresan bir sekildeMerhaba. Bende 30 yaşındayım ve yaklaşık 5 yıldır evliyiz. Çocuk olur diye düşünüyordum evliliğin ilk zamanları çokta oralı olmadik. Geçen sene adet ağrılarım nedeniyle doktora gittim hemen tüp bebek dediler. Bı çok doktor gezdim endometriozis, bı an önce tüp bebek yoksa çocuk olayı sıkıntıya girebilir gibisine dediler. Bir tanesi ameliyat yapabilir sonrasında olmazsa tüp bebek deneyebiliriz dedi. Bende geçen sene Ağustos ayında sezaryen şeklinde açık ameliyat oldum. Sonra 6 ay çocuk olmazsa gel dedi doktor ben tedaviden korktuğumdan erteledim 6 ayı da geçti Eylül sonunda başladık. 14 yumurta çıktı. 4 u iyi değil dendi. Geriye kalandan 10 taneden 4 embriyo oluştu. 1 embriyo 3. Güne gidebildi. B kalite orta kalite ama sağlıklı dendi. Yani sağlıklı gebelik oluşabilecek bir embriyo dendi. Dün transfer sonrası 9. Gündü test verdik negatif. Tek embriyomuzdu tabi üzüldük, şaşırdık. Nasip. Pazartesi tekrar vericem kan ama doktor büyük oranda negatif dedi. Yani bi boşlukta hissediyorum. Hani niyeyse pozitif olacağına inanmışım sanırım. Endometriozis yapışıklıkta yapıyor. Benden hsg istenmedi ben tüplerde ve karın içinde yapışıklık olabileceğini de düşünüyorum. Çikolata kisti de tekrar etmeye başlamış zaten. Durumlar böyle. Hani senin için o emriyoyu transfer ettirmeni tavsiye ederim canım. Sonuçta hiçte belli olmaz. Transfer sonrası da hiç transfer olmamış gibi hayatına devam etmeni öneririm. Tutunacaksa tutunuyor zaten. Diğer türlü insan hareketlerine dikkat edeyim derken ister istemez stres olabiliyor. Transferde hiç bişey yok hiç korkma. Muayene gibi kısa sürüyor. Nasibinde varsa tutunurda yaşarda kasmaya gerek yok onu anladım. Bir embriyon bir umut olabilir de olmayadabilir denemeye deger sonuçta var yani :) bizde naparız bilmiyorum netleşsin de pazartesi artık tekrar başa dönülecek. Şu takviye şeyler var onlarada şans verebilirim diye düşünüyorum. Instagram da filan mscunlar biletler yorumlar var baya o tarz
Bende sizin gibi üzülmüştüm bir embriyo kalınca. Bence şuan bir tane var denebilir o da. Hani inşallah güzel sonuçlar alırsın. Ama olmadı diyelim o zaman hem tıbben hem altarnetif bakılabilir neler yapılabilir diye. Doktorlar inanmıyorlar genelde ama çokta yorum var gebe kalan böyle birşeyler kullanıp ya. Hani doktor ara vermeye gerek yok derse devam ederiz diye düşünüyorum şimdilik ama bi kaç ay dinlen derse ona göre birşeyler bakayım diyorum. Ama senin için erken bımşarı düşünmek için. Kalbini ferah tut olacaksa oluyor. Genetik istemediler. Embriyolar genetiğe yolanmadı yani.Kaybiniz icin cok uzuldum. Vardir bunda da bir hayir diyelim napalim.kendimizi uzmekten baska bir ise yaramiyor cunku keskeler soyle olsaydilarimiz.. size genetik bakilmis miydi acaba? Ben de hic takviye kullanmadim doktorum gerekli gormedi ama kullansa miydim diyorum inanin caresizlikten. Bir embriyom kalmasi elimde cok uzdu beni cunku
Evet beklemekten baska carem yok su an icin yasayip gorucemBende sizin gibi üzülmüştüm bir embriyo kalınca. Bence şuan bir tane var denebilir o da. Hani inşallah güzel sonuçlar alırsın. Ama olmadı diyelim o zaman hem tıbben hem altarnetif bakılabilir neler yapılabilir diye. Doktorlar inanmıyorlar genelde ama çokta yorum var gebe kalan böyle birşeyler kullanıp ya. Hani doktor ara vermeye gerek yok derse devam ederiz diye düşünüyorum şimdilik ama bi kaç ay dinlen derse ona göre birşeyler bakayım diyorum. Ama senin için erken bımşarı düşünmek için. Kalbini ferah tut olacaksa oluyor. Genetik istemediler. Embriyolar genetiğe yolanmadı yani.
Canımsize detaylica hikayemi anlatmak istiyorum kizlar. 31 yasinda 3,5 senelik evli bir kadinim. Evlendigimiz ilk sene ayyy kalsin su an hic dusunmuyoruz dedigimiz bebek konusu 2.5 yildir bizi istemiyorilk alti ay deneyip hamile kalamayinca solugu doktorda aldim. Rahmim tersmis ama gebelige engel degil dendi. Tum hormonlarima bakildi amh gayet guzeldi hicbir sorun yoktu. Alti ay daha deneyin olmazsa hsg cekelim dendi. İcimiz rahat etmedi bir de esime spermiyogram ve hormon testleri yaptirdik onda da keza hivbir sorun yoktu. Alti ay sonra hsg cektirdim. Malesef arkuat uterus yani kalp seklinde rahim tanisi aldim. Uc ay daha deneyin olmazsa gebelik bu septumu yani perdeyi histereskopiyle alalim dedi doktorum. Ameliyat dendigi noktada korkudan uc ayi bes ay yaptim:) son iki ayinda da anlam veremedigim ekstra bir sag tarafimda agrim oluyordu. Ameliyat muayenesine gittigimde 4 cm lik bir over kisti yani cikolata kisti ekrandan bana el salladi. Hikaye burdan sonra arapsacina dondu zaten. Ameliyatim bitti uc ay gebelik yasagi dendi ve cyclo kullandim adet olmak icin. Bunlar da bitti esime yine bir spermiyogram bakildi bu sefer biraztablo daha farkliydi ama doktoru ustunde durmadi. Hormonlarindan fsh ve lh dusuktu emar cekildi yine bir sey olmaz deyip gonderildik. Endo dan kaynaklidir diyip denemeye devam ettik ve uc ayri kez klomen tedavisi aldim. Bir ay iki bir ay uc ve bir ay yine iki yumurtam catladi. Doktorum senin bu kosullarda kalman gerekirdi coktan diyerek esimden tekrar bir sperm testi istedi ve iki sonra ivf icin doktor geziyorduk. Esimin spermiyograminda morfoloji 2 cikmisti ve ileri hareketlilik yok denecek kadsr azdi. Sorunun bu oldugundan artik cok emindik ve kahrolduk. Hic vakit kaybetmeden istanbulda en iyi denen tam alti yerle tek tek muayene olarak gorustuk. En son canim doktorumda karar kildik. Onun ilk istedigi bit hsg daha cektirmemdi tuplerde bir hasar vs olmadigindan emin olmakti. Sukur temiz cikti. Ve ilk adetimle tedavime basladik. 9 gun boyunca gunde iki kez duphaston ve gonalf 300 vuruldum. İgnelerimi esim yapti hep. Regl iken 10 yumurta saydi doktorum. Opu oncesi son kontrolde 5 olgun kalmisti malesef ve sebebi endoydu. Moral bozmadim hic. Opu oncesi iki tane gonapeptly bir tane de ovitrelle vuruldum. Opu sorunsuz gecti. Tam 9 olgun yumurta toplandi. Doktorum da cok mutluydu. Embriyolog 9 ununda olgun oldugunu soyleyince havalara uctuk. Ertesi gun arandigimizda 8 i dollenmisti. 4 u cok iyiydi 4 u geriden geliyordu. 5.gun 4 tane cok iyi durumda embriyomuzdan biyopsi alindi ve donduruldular. Diger dordu altinci gune gozlemlendi fakat istenen gelisme yok diye imha edildi. Doktorumuzun neden israrla pgt istedigini anlamamistik ama tamam dedik ve hepsi genetik merkezine gonderildi. Bilinen hicbir rahatsizligimiz olmadigi gibi ailemizde de genetik hastalik max tansiyon oldugu icin hic huzursuz degildik umut doluyduk. Ta ki bir gun sonra rapor gelene dek. Sadece bir tane 3ab embriyomuz icin transfer edilebilir dendi. Diger 5aa 4bb ve 5ab embriyolarimin hepsinde ayri trizomi ve mozaik cikmisti. Yikildik acikcasi. Simdiye dek harcadigimiz 170-180 bin e mi uzulelim embriyolarimin ucununde hasta olmasina mi bilemedik. Benzer durum yasayanlariniz var mi icinizde? 3ab embriyom icin inanin pek umutlu degilim cunku orta kalite yaziyor heryerde bu skala icin. Ya bir tur daha yapmamiz gerekirse diye cok endiseliyim. O stres her gun telefonla aranmak, genetigin sonucunu duymak filan o kadar demoralize etti strese soktu ki bizi bu surecte ilk kez bu denli caresiz hissettim. 2.5 sene dile kolay tum hayatimizi buna adadik ama elimizde bir tanecik embriyomuz ile kalakaldik. Lutfen fikir verin burada yeniyim
canım öncelikle Rabbim hepimize sabır versin bnde 2 yıldır uğraşıyorum genetikle ilgili çok fikrim yok açıkçası ama belkide genetik test yaptırsanız temiz çıkıcak acaba eşinin sperminnde ki morfoloji durumundan dolayı mı. Bu embriyolar hasta çıktı yani bir daha opu olursan spermler daha farklı şekilde seçilse (mikroçip vs ) sağlıklı oluşabilirlersize detaylica hikayemi anlatmak istiyorum kizlar. 31 yasinda 3,5 senelik evli bir kadinim. Evlendigimiz ilk sene ayyy kalsin su an hic dusunmuyoruz dedigimiz bebek konusu 2.5 yildir bizi istemiyorilk alti ay deneyip hamile kalamayinca solugu doktorda aldim. Rahmim tersmis ama gebelige engel degil dendi. Tum hormonlarima bakildi amh gayet guzeldi hicbir sorun yoktu. Alti ay daha deneyin olmazsa hsg cekelim dendi. İcimiz rahat etmedi bir de esime spermiyogram ve hormon testleri yaptirdik onda da keza hivbir sorun yoktu. Alti ay sonra hsg cektirdim. Malesef arkuat uterus yani kalp seklinde rahim tanisi aldim. Uc ay daha deneyin olmazsa gebelik bu septumu yani perdeyi histereskopiyle alalim dedi doktorum. Ameliyat dendigi noktada korkudan uc ayi bes ay yaptim:) son iki ayinda da anlam veremedigim ekstra bir sag tarafimda agrim oluyordu. Ameliyat muayenesine gittigimde 4 cm lik bir over kisti yani cikolata kisti ekrandan bana el salladi. Hikaye burdan sonra arapsacina dondu zaten. Ameliyatim bitti uc ay gebelik yasagi dendi ve cyclo kullandim adet olmak icin. Bunlar da bitti esime yine bir spermiyogram bakildi bu sefer biraztablo daha farkliydi ama doktoru ustunde durmadi. Hormonlarindan fsh ve lh dusuktu emar cekildi yine bir sey olmaz deyip gonderildik. Endo dan kaynaklidir diyip denemeye devam ettik ve uc ayri kez klomen tedavisi aldim. Bir ay iki bir ay uc ve bir ay yine iki yumurtam catladi. Doktorum senin bu kosullarda kalman gerekirdi coktan diyerek esimden tekrar bir sperm testi istedi ve iki sonra ivf icin doktor geziyorduk. Esimin spermiyograminda morfoloji 2 cikmisti ve ileri hareketlilik yok denecek kadsr azdi. Sorunun bu oldugundan artik cok emindik ve kahrolduk. Hic vakit kaybetmeden istanbulda en iyi denen tam alti yerle tek tek muayene olarak gorustuk. En son canim doktorumda karar kildik. Onun ilk istedigi bit hsg daha cektirmemdi tuplerde bir hasar vs olmadigindan emin olmakti. Sukur temiz cikti. Ve ilk adetimle tedavime basladik. 9 gun boyunca gunde iki kez duphaston ve gonalf 300 vuruldum. İgnelerimi esim yapti hep. Regl iken 10 yumurta saydi doktorum. Opu oncesi son kontrolde 5 olgun kalmisti malesef ve sebebi endoydu. Moral bozmadim hic. Opu oncesi iki tane gonapeptly bir tane de ovitrelle vuruldum. Opu sorunsuz gecti. Tam 9 olgun yumurta toplandi. Doktorum da cok mutluydu. Embriyolog 9 ununda olgun oldugunu soyleyince havalara uctuk. Ertesi gun arandigimizda 8 i dollenmisti. 4 u cok iyiydi 4 u geriden geliyordu. 5.gun 4 tane cok iyi durumda embriyomuzdan biyopsi alindi ve donduruldular. Diger dordu altinci gune gozlemlendi fakat istenen gelisme yok diye imha edildi. Doktorumuzun neden israrla pgt istedigini anlamamistik ama tamam dedik ve hepsi genetik merkezine gonderildi. Bilinen hicbir rahatsizligimiz olmadigi gibi ailemizde de genetik hastalik max tansiyon oldugu icin hic huzursuz degildik umut doluyduk. Ta ki bir gun sonra rapor gelene dek. Sadece bir tane 3ab embriyomuz icin transfer edilebilir dendi. Diger 5aa 4bb ve 5ab embriyolarimin hepsinde ayri trizomi ve mozaik cikmisti. Yikildik acikcasi. Simdiye dek harcadigimiz 170-180 bin e mi uzulelim embriyolarimin ucununde hasta olmasina mi bilemedik. Benzer durum yasayanlariniz var mi icinizde? 3ab embriyom icin inanin pek umutlu degilim cunku orta kalite yaziyor heryerde bu skala icin. Ya bir tur daha yapmamiz gerekirse diye cok endiseliyim. O stres her gun telefonla aranmak, genetigin sonucunu duymak filan o kadar demoralize etti strese soktu ki bizi bu surecte ilk kez bu denli caresiz hissettim. 2.5 sene dile kolay tum hayatimizi buna adadik ama elimizde bir tanecik embriyomuz ile kalakaldik. Lutfen fikir verin burada yeniyim
Mantıklı. Bu süreç biraz zaman istiyormuş sabır istiyormuş onu anladım. Hiç sorun olacağını düşünmemiştim ama dediğin gibi yaşımız genç o avantaj bizim içinEvet beklemekten baska carem yok su an icin yasayip gorucemumut hep var yasimiz genc buna sukur diyorum. Ben de ara vermek istemiyorum hic motivasyonum yuksekken denemek istiyorum hemen. Bir tur daha opu yapip embriyolari pgt ye gondermeyi bile teklif edicem acikcasi cunku hastalikli cikmalari icimi huylandirdi bir kere
Evet ben de bu hafta doktoruma gidip bahsettiginiz genetik testi esime ve bana yaptiralim mi diyecegim. Bende yalan yok esimin durumundan kaynaklanabilecegini dusundum ama kendimin de kisti oldugu icin yine o kotu etkilemistir belki diyorum yumurta kalitemi. Mikrocipli nasil oluyor farkli olarak cok detayini bilmiyorumCanım
canım öncelikle Rabbim hepimize sabır versin bnde 2 yıldır uğraşıyorum genetikle ilgili çok fikrim yok açıkçası ama belkide genetik test yaptırsanız temiz çıkıcak acaba eşinin sperminnde ki morfoloji durumundan dolayı mı. Bu embriyolar hasta çıktı yani bir daha opu olursan spermler daha farklı şekilde seçilse (mikroçip vs ) sağlıklı oluşabilirler
sabretmekten tasa donusmeden anne olsaydik iyiydi. Benim bir de en buyik hayalim 2-3 cocuk sahibi olmakti halime guluyorum su an. Yasimiz genc ama benim amh 40 yas gibi malesefMantıklı. Bu süreç biraz zaman istiyormuş sabır istiyormuş onu anladım. Hiç sorun olacağını düşünmemiştim ama dediğin gibi yaşımız genç o avantaj bizim için
Bende öyle 2-3 çocuk diyordum. Amh ımı bilmiyorum bile. Ameliyat öncesi fena değildi. Ama endometriozis çok düşürüyor o nedenle bi an önce tüp bebek dediler. Belkide düşmüştür benimdesabretmekten tasa donusmeden anne olsaydik iyiydi. Benim bir de en buyik hayalim 2-3 cocuk sahibi olmakti halime guluyorum su an. Yasimiz genc ama benim amh 40 yas gibi malesef
Cocuk istedigimde 2.37 di eylul ayinda elde kalan 1.32 oldu kesin daha da dusmustur su an benimBende öyle 2-3 çocuk diyordum. Amh ımı bilmiyorum bile. Ameliyat öncesi fena değildi. Ama endometriozis çok düşürüyor o nedenle bi an önce tüp bebek dediler. Belkide düşmüştür benimde
Canım bnde iki kez tüp bebekle kimyasal yaşadım sonra genetik yaptırdı doktorum temiz geldi ailemde vs de bir rahatsızlık yoktu sonra doktorumu değiştirdim tekrar opu oldum baya vitamin kullandım yeni doktorum opuda spermleri bir çip yardımıyla seçtirdi yani bir çipe koyuyurlar spermleri DNA sı hızı şekli en düzgün olanlar çipten geçiyor ve onlarla dölleme yapıyorlar sonra doktorum açıkçası pgt ye pek yanaşmadı bnde ısrar etmedim 4 embriyom olmuştu ocakta bir çift transfer edilecek ama bnim başka bir sıkıntım olduğu için doktorum kimyasal yaşadığımı söyledi bnde katil hücre çökmüş rahmimde bebeği ölrüyormuş bu kez onlar baskılanıp denenecek bu arada benimde çok hafif rahmimde basıklık var ama doktorum sorun olmaz dedi 10 kadından 6 tanesinin böyle dedi her şey nasip bnde çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan ama denemektende hiç vazgeçmeyeceğimEvet ben de bu hafta doktoruma gidip bahsettiginiz genetik testi esime ve bana yaptiralim mi diyecegim. Bende yalan yok esimin durumundan kaynaklanabilecegini dusundum ama kendimin de kisti oldugu icin yine o kotu etkilemistir belki diyorum yumurta kalitemi. Mikrocipli nasil oluyor farkli olarak cok detayini bilmiyorum
Benzer durumlardayiz anladigim kadariyla :) bizde de hasta kimse yok sukur ama boyle geldi pgt malesef. Sebepsiz negatif transferler yasayacaktim yaptirmasaydim vuna sukur diyorum. Sadece elimdekinin 3ab olmasi dusunduruyor. Mikrocipi soracagim doktora aklima yatti cok, septum ve basiklik bende de vardi histerrskopiyle duzeltildi ona ragmen hafif kalmis ama doktorum artik o kadardan sorun olmaz dedi. Ben de elimden geldigince deneyecegim acikcasi maddi manevi surdurebildigimizkadar. Cunku cocuksuzluk bizi daha cok uzecek gibi hissediyorumCanım bnde iki kez tüp bebekle kimyasal yaşadım sonra genetik yaptırdı doktorum temiz geldi ailemde vs de bir rahatsızlık yoktu sonra doktorumu değiştirdim tekrar opu oldum baya vitamin kullandım yeni doktorum opuda spermleri bir çip yardımıyla seçtirdi yani bir çipe koyuyurlar spermleri DNA sı hızı şekli en düzgün olanlar çipten geçiyor ve onlarla dölleme yapıyorlar sonra doktorum açıkçası pgt ye pek yanaşmadı bnde ısrar etmedim 4 embriyom olmuştu ocakta bir çift transfer edilecek ama bnim başka bir sıkıntım olduğu için doktorum kimyasal yaşadığımı söyledi bnde katil hücre çökmüş rahmimde bebeği ölrüyormuş bu kez onlar baskılanıp denenecek bu arada benimde çok hafif rahmimde basıklık var ama doktorum sorun olmaz dedi 10 kadından 6 tanesinin böyle dedi her şey nasip bnde çok korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan ama denemektende hiç vazgeçmeyeceğim
Kesinlikle kuzum malesef Rabbim en kısa zamanda nasip etsin bnim eşimde görünürde bir sorun yok ama yinede doktor illa seçelim dedi tamm dedik Bağışıklık bnim başıma bela durumda bakalım bu kez nasıl olucak haberleşelim kuzumBenzer durumlardayiz anladigim kadariyla :) bizde de hasta kimse yok sukur ama boyle geldi pgt malesef. Sebepsiz negatif transferler yasayacaktim yaptirmasaydim vuna sukur diyorum. Sadece elimdekinin 3ab olmasi dusunduruyor. Mikrocipi soracagim doktora aklima yatti cok, septum ve basiklik bende de vardi histerrskopiyle duzeltildi ona ragmen hafif kalmis ama doktorum artik o kadardan sorun olmaz dedi. Ben de elimden geldigince deneyecegim acikcasi maddi manevi surdurebildigimizkadar. Cunku cocuksuzluk bizi daha cok uzecek gibi hissediyorum
Bu arada eşinin sperm DNA hasarınada mutlaka baktırın canımBenzer durumlardayiz anladigim kadariyla :) bizde de hasta kimse yok sukur ama boyle geldi pgt malesef. Sebepsiz negatif transferler yasayacaktim yaptirmasaydim vuna sukur diyorum. Sadece elimdekinin 3ab olmasi dusunduruyor. Mikrocipi soracagim doktora aklima yatti cok, septum ve basiklik bende de vardi histerrskopiyle duzeltildi ona ragmen hafif kalmis ama doktorum artik o kadardan sorun olmaz dedi. Ben de elimden geldigince deneyecegim acikcasi maddi manevi surdurebildigimizkadar. Cunku cocuksuzluk bizi daha cok uzecek gibi hissediyorum
Bizde ikimiz de sorunlu malesef ahah of sinirden guluyoruz artik inanki halimize. Pozitif kalmak onemli pgt sonucu cikana kadar bir gram moralimi dusurmemistim her seyin acisi o gun cikti icimden. Haberleselim evet yaz sen de banaKesinlikle kuzum malesef Rabbim en kısa zamanda nasip etsin bnim eşimde görünürde bir sorun yok ama yinede doktor illa seçelim dedi tamm dedik Bağışıklık bnim başıma bela durumda bakalım bu kez nasıl olucak haberleşelim kuzum
Ona nasil bakiliyor tahlil gibi mi yoksa yoksa yine spermiyogram mi verilmesi gerekiyorBu arada eşinin sperm DNA hasarınada mutlaka baktırın canım