ENDOMETRİOZİS İLE TÜP BEBEK GRUBU

Yaa çok kötüü geçmiş olsun , ben çok çektim o mide ağrısından... Ülser tedavi edildi , sonra mayasıl dedikleri mevsim geçişlerinde ortaya çıkan mide ağrıları başladı , yiyemez , içemez , sürekli istifra ederdim... Artık sürekli ilaç kullanmaktan bağışıklık kazandım iyi gelmiyordu hiçbiri... Sana tavsiyem hakiki zeytinyağı ile yapılmış kantoron yağı... 20 gün kahvaltıdan snra bir kaşık içtim. Maşallahım var bir daha midem ağrımadı, ben şifamı ondan buldum tavsiye ederim.
Bende tüketmeye çalıştım ama çok kötü geldi yiyemedim valla 🤦‍♀️ alıştım artık yiyeceklerimi dengeliyorum ilaçta kullanmıyorum bazen işte mide koruyucu falan

kanama alanı bi hayli kücülmüs ama farklı sorunlar var .. rahmimde şekilsizlik varmis buda düşüğe sebep olabilirmis
oyuzden 1 ay sora dikiş atılcakmiş riskli olabilir olmayadabilirmis ama doktoeum benim ilk gebeligim oldugundan ötürü hic riske girmek istemiyor ve dikiş atmak istiyor ne diyin insallah sağ salim kavuşuruz
Allah yardmcnz olsun. Doktorunuz guven veryor bu cok onemli..işi sansa birakn cok dr oluyor..insallah her sey yolunda gidecek💕

merhaba kızlar bu gruba bende dahilim sanırım :dua: :anneadayı: sol tarafta çikolata kistim var 2.4 cm flndı galıba o tarafta kist olmasına rağmen 5 folikül gördü ama tüpte sıvı birikimi gbı bırseydan bahsettı doktor tekrar rahim filmi istedi benden.. adetin kacıncı gününe kdr rahim filmi cektırılır,,eşim tedavi görüyor aynı zmnda suanda sonra tüp bebek tedavisine başlayacagız sanrım herhangı bı aksılık olmaz ıse ekim yada kasım transferim olur dye dşünüyoruz

vitaminleri transfer öncesi mi opu öncesi mi kullanıyorsunuz☺ Benim de bir kaç hafta sonra transferim olacak inşallah. Ama sadece decavit kullanıyorum
Opu öncesi :) yumurta kalitesi açısından... Hayırlısı olsun inşallah:anneadayı: çikolata kistiniz mi var?

eger tekrar rahim filminde herhangi bişey cıkar ise sizce nasıl bir çözüm yolu bulunur sol tüple ilgili bilginiz var mı?
Canim benim de senin gibiydu bidaha rahim filmi cekildi tüpte sivi birikmesi oldugu kesinlesti laparoskopi oldum tüpüm baglandi tuple rahmin baglantisinin kesilmesi lazim çünkü o sivi rahime akıyor buda tutunmayi engellermis

merhaba kızlar bu gruba bende dahilim sanırım :dua: :anneadayı: sol tarafta çikolata kistim var 2.4 cm flndı galıba o tarafta kist olmasına rağmen 5 folikül gördü ama tüpte sıvı birikimi gbı bırseydan bahsettı doktor tekrar rahim filmi istedi benden.. adetin kacıncı gününe kdr rahim filmi cektırılır,,eşim tedavi görüyor aynı zmnda suanda sonra tüp bebek tedavisine başlayacagız sanrım herhangı bı aksılık olmaz ıse ekim yada kasım transferim olur dye dşünüyoruz
eger tekrar rahim filminde herhangi bişey cıkar ise sizce nasıl bir çözüm yolu bulunur sol tüple ilgili bilginiz var mı?

Sende bizdensin :)

adet ve lekelenme bittikten sonra rahim filmi çekilir. tüp kapalı çıkarsa zaten müdahale ediliyor basınç ile... Kapalı çıkarsa da ameliyat önermem, zamanla açılma ihtimali var . Ameliyat ile açalım derken tamamen tüpün yokta olabilir... Sıvı birikmesi var ise mecbur ameliyat tabii ki.

Sende bizdensin :)

adet ve lekelenme bittikten sonra rahim filmi çekilir. tüp kapalı çıkarsa zaten müdahale ediliyor basınç ile... Kapalı çıkarsa da ameliyat önermem, zamanla açılma ihtimali var . Ameliyat ile açalım derken tamamen tüpün yokta olabilir... Sıvı birikmesi var ise mecbur ameliyat tabii ki.
Zamanla açılma ihtimali var demişsin o nasıl oluyor acaba benim 2 tüpümde kapalı doktorum sağı biraz açmaya çalıştım ama dedi fazla yüklenmek istemedim dedi bu konu hakkında bilgi verirmsnz

Zamanla açılma ihtimali var demişsin o nasıl oluyor acaba benim 2 tüpümde kapalı doktorum sağı biraz açmaya çalıştım ama dedi fazla yüklenmek istemedim dedi bu konu hakkında bilgi verirmsnz
neden ve nasıl olduğunu bilmiyorum ama tüpü tıkalı olup 3 sene snra hsg çektirdiğinde açıldığını söyleyenler var. tüp o kdr inceymişki ameliyat sırasında açalım derken tamamen tüp yokta olabilir

balbocegi35 balbocegi35 tatlım sıvı birikmesi yokmuş bende,,sadece çikolata kistimın oldugu kanal normalde daha ince iken orada genişleme olmuş,ufak ta olsa oraya bir zarar verme durumu olmuş, yapışıklık ta yok iki tarafta açıkmış benim sağ taraf sıvı çıkışı biraz zorladı ama tık açılıverdi acaba hafif tıkalıydı da onu mu açtı..sağ tarafta iyiydi durumu doktorun dediğine göre ama hafif bi zorlanma oldu o tarafta sıvı çıkışında..ıkın dedi ikındım tık diye sıvı geldi sonra

balbocegi35 balbocegi35 tatlım sıvı birikmesi yokmuş bende,,sadece çikolata kistimın oldugu kanal normalde daha ince iken orada genişleme olmuş,ufak ta olsa oraya bir zarar verme durumu olmuş, yapışıklık ta yok iki tarafta açıkmış benim sağ taraf sıvı çıkışı biraz zorladı ama tık açılıverdi acaba hafif tıkalıydı da onu mu açtı..sağ tarafta iyiydi durumu doktorun dediğine göre ama hafif bi zorlanma oldu o tarafta sıvı çıkışında..ıkın dedi ikındım tık diye sıvı geldi sonra
ne güzel açıldıysa ama genişlemeyi hiç duymamıştım

Canim benim de senin gibiydu bidaha rahim filmi cekildi tüpte sivi birikmesi oldugu kesinlesti laparoskopi oldum tüpüm baglandi tuple rahmin baglantisinin kesilmesi lazim çünkü o sivi rahime akıyor buda tutunmayi engellermis
Laparoskopiyi nerede yaptırdınız acaba, birde tüp bebek tedavisindeyseniz laparoskopiden ne kdr süre sonra transfer yaparız dedi doktorunuz?

X