Endometriozis Hastalığı Hakkında Bilgi

Sevtap K

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2021
2
0
27
Merhaba Arkadaşlar,
Yaklaşık 2 yıllık evliyim. 24 yaşındayım. Düzensiz regl için hastaneye gittim ve iki yumurtalığımda Endometriozis olduğu söylendi. İkiside 4,5. Doktorum operasyon olmam gerektiğini söyledi. Şu anda çocuk düşünmüyoruz ama gelecekte bir sıkıntı yaşar mıyım? Bu konu hakkında bilgisi olanlar, yaşayan arkadaşlar var ise yazarsa çok memnun kalırım. Doktorum ileride çocuk düşünürsem ek takviye yöntemlerle hamile kalabileceğimi söyledi. Bir de ameliyat sonrasında bu kistler tekrardan ortaya çıkabilirmiş. Direkt ameliyat olmaktan korkuyorum açıkçası, ilaç veya ameliyat arasında yaşa ve çocuk isteğine göre seçim yapılıyormuş sanırım. Bilgilerinizi paylaşırsanız memnum kalırım, çok teşekkürler.

Merhaba Arkadaşlar,
Yaklaşık 2 yıllık evliyim. 24 yaşındayım. Düzensiz regl için hastaneye gittim ve iki yumurtalığımda Endometriozis olduğu söylendi. İkiside 4,5. Doktorum operasyon olmam gerektiğini söyledi. Şu anda çocuk düşünmüyoruz ama gelecekte bir sıkıntı yaşar mıyım? Bu konu hakkında bilgisi olanlar, yaşayan arkadaşlar var ise yazarsa çok memnun kalırım. Doktorum ileride çocuk düşünürsem ek takviye yöntemlerle hamile kalabileceğimi söyledi. Bir de ameliyat sonrasında bu kistler tekrardan ortaya çıkabilirmiş. Direkt ameliyat olmaktan korkuyorum açıkçası, ilaç veya ameliyat arasında yaşa ve çocuk isteğine göre seçim yapılıyormuş sanırım. Bilgilerinizi paylaşırsanız memnum kalırım, çok teşekkürler.
Benimki ameliyat boyutunda degildi fakat ciddi anlamda ugrastirdi beni. 4 yillik tedaviler sonucunda hamile kalabildim. Tek tarafli olmasina rağmen inatçı ve tedaviyi zora sokan cinstendi ilaçları çok yüksek dozda kullanmak zorunda kaldim düşük dozlara yumurtalar cevap vermiyordu.

Benimki ameliyat boyutunda degildi fakat ciddi anlamda ugrastirdi beni. 4 yillik tedaviler sonucunda hamile kalabildim. Tek tarafli olmasina rağmen inatçı ve tedaviyi zora sokan cinstendi ilaçları çok yüksek dozda kullanmak zorunda kaldim düşük dozlara yumurtalar cevap vermiyordu.
Çok geçmiş olsun, Allah bağışlasın. Şu anda devam ediyor mu peki?

bu durumda gecici menopoza aliyorlar diye biliyorum. ameliyat yumurtalik rezervini dusrdugu icin ilk etapta tercih etmediklerini duymustum. 5-6 cm olunca alma geregi duyuyorlar sanirim tam emin degilim ama visanne gibi gecici menopozdan bahsetmedi mi dr?

Merhaba Arkadaşlar,
Ameliyattan sonra cocuk sahibi olmak icin biraz beklemen gerekecek bana kalirsa hamile kalsan daha iyi olur yine de karar sizin. Bn bekarken ameliyat oldum cocuk sahibi olmak icin baya tedavi gördüm

Merhaba Arkadaşlar,
Ameliyat yumurtalıklara zarar verebiliyor ki sizinki cift taraflıymış. Bende tek tarafta ama hiç ameliyat olmadım. Genelde 4-5cm iken ilaçla kucultuyor sonra bırakıyorum öyle. Bende karın içerisinde yaygın endometriozis odakları da var ve ameliyat diyen de olmuştu. Gebelik sadece tüp bebekle olur dediler hep ama iki defa kendiliğinden hamile kaldım. Dünyada yiyecek ekmekleri yoktu doğmadılar tabi. Gebe kalınca kayboluyor mesela benimki sonra zamanla yine çıkıyor ortaya, büyüyor.
Ameliyat son çare olarak görülmeli bence. Visannedan bahsetmiş arkadaşlar da mesela. Önce ilaçla tedavi yapılır. Kistler ilaçlara cevap vermez, küçülmez, aksine büyür ve hayati tehlike olusturursa ameliyat olabilir tabi ki.

Bence başka bir doktora daha görünün.

bu durumda gecici menopoza aliyorlar diye biliyorum. ameliyat yumurtalik rezervini dusrdugu icin ilk etapta tercih etmediklerini duymustum. 5-6 cm olunca alma geregi duyuyorlar sanirim tam emin degilim ama visanne gibi gecici menopozdan bahsetmedi mi dr?
benim kistim 6 cm ameliyat önermiyor gittiğim hiçbir doktor. Okuyorum herkes ameliyat olmus. Doktorlarımın soylediği ameliyat olmak sacma cunku bır ıkı ay sonra tekrarlayacak. Sadece bebek olusumuna engel olursa olabilir dedi.

X