Endometriosis hastası olan var mı?

bende bir zamanlar endoluydum fakat kurtuldum ama olsun bende aranızda olabilirim heralde tecrübelerin aktarılması açısından

Selam kızlar bende bu hastalıktan muzdaribim.Hatta bu yüzden operasyon bile yapıldı bana....

nelo sordun kaçtın:sm_confused:

HAYIR KAÇMADIM BURADAYIM AMA SAĞLIK PROBLEMLERİM VARDI KK GİREMEDİM
aslında bir operasyon(laporoskopi) geçirdim canım çok sıkkın karaciğerime kadar saran bir yapışıklık çıktı açık ameliyat olacağım sadece belirtilerini merak etmiştim daha kötüsüyle karşılaştım.....kafamçokkarıştı

nelo çok geçmiş olsun..ben de eylül ayında laparaskopi oldum.benim barsaklarımda çok yaygın yapışıklık varmıştı. geçen hafta kontrole gittim.kist tekrarlamamış.ama dr bu zamanı iyi değerlendirmemiz gerektiğini söyledi.haziranda aşılama yaptırıcam.....
sen neler yaptın, ameliyat ne zaman??

slm ben de burdayım. endometriosis hastasıyım . 1 ay önce laparoskopiyle alındı ama yine ara ara ağrılarım var. anlıyacağınız hastalıktan tam anlamıyla kurtulamadım. şimdi tek şansım bebek sahibi olmakmış.

mrb arkadaşlar bende endometriozisdenim 1 ay önce açık ameliyat oldum şimdi yasmin kullanıyorum gerçekten çok zor günlerdi ama geçti ilerde bir daha ameliyat olabilirmişim çünkü yumurtalığımın alınmasını istemedim alınması gerekiyodu sanırım bu hastalıkla baş etmeliyiz

bu hastalık nasıl bişey anlatabilirmisiniz rica etsem

El ile gelen düğün bayram demiş ya atalarımız..aslında doğru bir yerde.İnsan kendi derdinden muzdarip kişilerle karşılaşınca,daha bir güçlü oluyor sanki,çünkü çoğu hastalığı doktorumuzdan ilk duyduğumuzda,yalnız bizim başımızda var sanıyoruz..Kendimizi çaresiz ve yalnız hissediyoruz.
Ben de 2000 yılında,endometriyozis ile beraber sağ overimi de ameliyat masasında bıraktım..Ardından zoladex ile tam 12 ay adetten kestirildim..sonra doğum kontrol hapları ve ek hormonlar..
İki sene sonra,rutin kontrollerimde,tekrar kist tespit edildi ve hop...yeniden neşter altına..Sonra patolojiden gelen raporda, gördük ki halk arasında su kisti denilen eften püften bir şeymiş.Üstelik bu ikinci ameliyat sonrasında operasyonun ortasında uyandım üstelik,narkozu arttırdılar,sonra da uyanamadım,ölümle burun buruna geldim..Doktorumu dava edecektim neredeyse.Sonra çocuk yap dediler ama çok uğraştık olmadı...
Yapışıklıklarım ikinci ameliyatta açılmıştı,öyle dendi..Uzun süre bağırsak sorunları yaşadım.Uzun süre,üzerimde denenen d.kontrol haplarının yan etkileriyle boğuştum..neler neler..
Şimdi rahim ortasında bir myom var ama doktor dokunmuyor..Büyümüyor öylece duruyor..Sonra bir gün gebe kalıverdim..ama işte o myom bulunduğu konum nedeniyle çocuk için çok riskli bir yerde olduğundan,bebeğimin yaşamını ve anatomisini etkileyebileceğinden,bebeğimi aldırmak zorunda kaldım..
Şimdi zaman zaman hafif belirtiler yaşıyorum ama doktora gitmeye de hiç içim yanaşmıyor açıkçası..Duyacağım şeyi duymak istemiyorum herhalde..

yeşilinci geçmiş olsun, neden açık ameliyat yaptılar sana, genelde laparoskopi yapılıyo sanıyodum ??
polyana sana da geçmiş olsun, eğer bebek istiyosan hiç düşünmeden çalışmalara başla, bu öyle illet bi hastalık ki hemen tekrarlıyo biliyosun.dr bana da bebek istemiyosan seni menopoza sokalım dedi, kabul etmedim, şimdi sadece doğum kontrol hapı kullanıyorum..
tuliana çok geçmiş olsun, ben okurken bile dayanamadım ki sen kimbilir neler çektin...sen de bebiş çalışmaları var mı ??

laporoskopide büyüklük sınırı var dediler ama yokmuş öğrendim 5cm den sonra yapılmıyomuş benimki 7cm ama büyüklük sınırı olmadığını öğrendim ameliyattan sonra hatta benim yumurtalığı alcaktı ama ben istemediğim için alınmadı dikkatli olun kızlar:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

slm kızlar banada endometriosis hastalığın teşhisi kondu ama henüz tedaviye başlamadılar ne gibi bir tedavisi var bilen var mı

ya kızlar ben sizleri okudukca korktum ya bendede kist var ama doktor önemli değil bunlar dedi en büyüğü 2,5 cm hamile kalabilirisn dedi kist engel olmaz gebeliğe çok fazla büyük olmadığı sürece dedi ilaca bile gerek yok dedi bundan birkaçyıl öncede gene polikistik vardı ozaman doğum haplarıyla tedavi olmuştum ozaman bekardım şimdi evliyim ama şimdiki kistler önemli değilmiş sizin hastalığınız nasıl bişey kist çokmu büyük oluyo yoksa içinde başka bir sıvımı barındırıyo anlamadım nasıl bi hastalık olduğunu

perce merhaba, çikolata kisti farklı bi kist canım, yumurtalıklarda oluyo genelde, ama rahmin diğer bölgelerde hatta vücudun diğer bölgelerinde de olabiliyo, her adet döngüsünde bu kist de bulunduğu yerde kanama yapıyo ama kan dışarı atılamadığı için yapışıklıklara neden oluyo..ve bu kistin boyutları da çok büyük olabiliyo, tedavi genellikle ameliyat, ama ameliyat sonrası bile tekrarlayabiliyo, sürekli kontrolde olman lazım, illet bişiy yani :((

Back