- 9 Nisan 2014
- 96
- 149
Ben zaten 1 yıl doğal yoldan denedim o zaman cikolata kistim olduğunu da bilmiyordum hamile kalamayinca doktorlara gitmeye başladım, aşılama denedik olmadi sonra kendiligimden hamile kaldim ama kimyasal gebelik oldu. Sonra klomen denedik 3 kere derken gittigim 5. doktorda cikolata kistlerim fark edildi 1cm ve 2cm olmak üzere 2 tane ve artik 1 bucuk seneden fazla olmuştu korunmayi birakali doktorlar daha fazla bekleme vakit kaybetme deyip tüp bebege yönlendirdi ve kendimi bu maceranin içinde buldum..rapor icin formaliteden bi aşılama daha denedik (doktor cikolata kisti olan hastalarda aşılamanin tutma ihtinali malesef cok düşük çünkü döllenmeyi zorlastiriyor dedi) sonra 3 tüp bebek denemesi yaptik 2si kimyasal biri negatif oldu... şimdi 3 buçuk sene oldu korunmayi birakali bi daha hic dogal yoldan gebelik yaşamadım, artik bana imkansiz gibi geliyor kistlerim de büyüdü 3cm ve 4cm oldular doktor "4. deneme icin vakit kaybetme kistlerin saatli bomba gibi bi an evvel cocuk işini hallet ve gerekirse kistleri aldir, geçen zaman alehine kistler büyüyor" diyor Doktorun öyle demesine rağmen cesaretimi toplayamadim nerdeyse 1 sene olacak son denemenin üzerinden ama artik 4. deneme icin tekrar kollari sivayacağim.
bana doktorumun dediği 6 ay sonra olmazsa tüpler tıkalımı diye bakacağız. eğer tıkalı değilse 6 ay daha deneyeceğiz. Eğer tıkalıysa açacağız 6 ay daha denersiniz. 1 yıl içinde olmazsa tüp bebek. Bence umudunuzu kaybetmeyin, kafanıza da takmayın. Nasip kısmet diyin...