Bana dr um hiç böyle bisey soylemedi. Çikolata kistinin toksin salgiladigini ben de okudum ama çok ihtimal vermiyorum. Biri yumurtalıklarda biri rahimde. Öyle olsa
tüp bebek yapamazlar embriyoyu öldürür diye. Bana dr um çok büyük boyutta ve çok eski kistler hamile kalmaya engel olabilir çünkü tüplerde yapışıklık yapabilir yumurtalık rezervlerine zarar verebilir hormonları bozabilir ya da yumurta kalitesini düşürebilir diye aciklamisti. Ama benim kistlerimi muayene ettikten sonra soldaki kistimin eski oluşumlu olduğunu ama yine de bu saydığı şeylerin bende olmadığını soyledi. Nitekim dediği gibi de oldu tahlil ve rahim filmi sonucunda. Yönergeye gelirsek öncelikle yumurtlama takvimimi takip etmemi yasakladi. Adetim bittiği ilk günden başlayarak gün aşırı ilişki olacak dedi. Ben adet biter bitmez bir türlü ilişkiye giremedim çünkü bir iki gün geçmeden içim rahat etmiyordu. Ya ilişkiden sonra kan gelirse diye. Bu söylediği şeyi bir kez yaptım adetim sabah bitti dusa girdim akşam ilişki oldu o ay hamile kaldim. Meğersem dr um erken yumurtladigimi farketmiş ama ben yumurta takibi yapıp stres yaparım diye soylememis. Ben hamile kalınca anladım adetin bittiği gün yumurtladigimi. Sizlere tavsiyem ne olursa olsun bi kaç farklı dr a gidin. Özellikle mutlaka bir üniversite hastanesinde prof. Unvanlı bir hocaya gorunun. Her dr para için tüp ya da ameliyat önermiyor bazen gerçekten gerekli olabilir ama bunu para için yapanlar da var. Tekrar söylüyorum çikolata kisti hamile kalmayı zorlaştırabilir ama engel olmaz allah isterse yoktan var eder. Bu arada benim yumurtalık rezervin yaşıma göre biraz düşüktü. Eşimin spermlerinde morfoloji yüzde 1di. Hız düşük sayı azdı. Rabbim nasip etti. Bol dua az stres allah inancı doğru doktor. :)) allah isteyen herkese nasip etsin