Merhaba, benim de 2010 yılından beri çik.kisti ile mücadelem var
2013te laparoskopi oldum. 6 ay sonra nüksetti malesef. Mirena ile 5 yıldır baskılamaya çalışıyoruz. Etkili bir yöntem bazı yan etkileri dışında. Ancak 5 ay önce çıkartıldı. Doktorum dinlendirme dönemine soktu. 6 ay sonra değerlendirip tekrar takabileceğini söyledi. Çıkartıldığında 3,6 cmdi. Çıkartıldıktan 3 ay sonra 4,8 çıktı. Ben de karbonatlı su ile yazılanları okudum. Ve içmeye karar verdim. 2-3 hafta arada aklıma geldikçe içtim düzensiz şekilde. Adet düzenim bozuldu 18 güne indi. Ve gaz sancısı benzeri şiddetli ağrılarım oldu. 4 gün kadar sonra tekrar kanamam oldu. Lekelenme ile başlayan. Doktorumla paylaştım. İstanbulda olduğu için öncelikle bulunduğum ilde ultrasonografi çekilmemi istedi. Geçen haftaki kontrolde kistim 3,6 cme inmişti ve çeperine yaptıpı basınç düşmüş ve etrafında az miktarda serbest sıvı tespit edildi. Radyolog sanırım kistinizde hafif bir patlama olmuş olabilir ve o dönemki sancılarınızda sızıntı kaynaklı inflamasyondan dedi. Daha kötü de olabilirdi. Ama olmamış. Kendi doktorum sonuçlarınız gayet ii dedi. İyi mi yaptım kötü mü bilemedim. Şubatta kontrolüm var. Arada içmeyi düşünüyorum karbonatlı suyu bakalm nolcak... Ama hala kasığımda hafiften ağrılar var. Sizinle paylaşırım yine :))