Anlıyorum canım benimde bel ağrılarım oluyor ama adet döneminde oluyor genellikle. Başka bi yerimde var mı bilmiyorum.
İnşallaH tedavin olumlu sonuçlanır cnm kisti olupta tüp bebek tutan da çok varCanım benim solda 2 cm sağda 2.5 ve 5 cm.yani toplam 3 tane var(
Bendede nodul vardı cnm amelytta temizlediler ağrıyi o nodul tetikliyormuş doktr öyle demişti banaBenim sagda 5 cm di solda daha yeni baslamis sol yumurtaliga dokunmadilar. Ama benim rahimde 2cmlik nodul ve rahmi tutan baglar varmis sirta baglayan onlardada endometriozis varmis bu yüzden benim cok bel agrim vardi.
Bendede nodul vardı cnm amelytta temizlediler ağrıyi o nodul tetikliyormuş doktr öyle demişti bana
Onu ilk defa duydum cnm o bağları kesince bi sorun olmuyordur inşAynen oyle canim ve dedigim gibi benim rahmi tutan baglarida kestiler
Onu ilk defa duydum cnm o bağları kesince bi sorun olmuyordur inş
Ozamn sorun yoktur cnm takma kafana inş bizde buraya hamileyim diye yazcaz bi günSordumda tek rahmi tutan baglar onlar degil dedi. Adi baglarin utero-sakre.
InsaAllah tum kalbimle istiyorum burda cocuklarimizdan da bahsedelim bir gun :) tez vakitteOzamn sorun yoktur cnm takma kafana inş bizde buraya hamileyim diye yazcaz bi gün
cikolata kıstı amelıyatı olupta hamıle kalan var mıı lutfen cvp verınSol yumurtalığımda 9,2 cm, sağda ise 4 cm ebatında çikolata kisti var. 3 farklı doktora gittim hepsi ameliyat dedi. Son gittiğim doktor laparoskopi yömtemini önerdi, diğer doktorum ise açık ameliyat önerdi. Hiç bebeği olmayan bayanlarda açık ameliyatı tercih ediyorlarmış çünkü laparoskopide yumurtaların zarar görme riski yüksekmiş. Bu da hiç bebeği olmayan hanımlarda çocuk sahibi olmayı güçleştiriyormuş. Sormak istediğim açık çikolata kisti ameliyatı olan var mı? Açık ameliyat zor mu geçiyor? Kişi ne kadar zamanda ayağa kalkıyor? Bu tür ameliyat geçirmiş olanlar fikirlerini iletirlerse sevinirim.
Teşekkürler.:a015:
Tabiki var. Kistinin olduğunu sezeryan sırasında öğrenen bile var. Gebeliği zorlaştırıyor ama kendiliğinden kalanda çok kişi varcikolata kıstı amelıyatı olupta hamıle kalan var mıı lutfen cvp verın
Ozamn sorun yoktur cnm takma kafana inş bizde buraya hamileyim diye yazcaz bi gün
InsaAllah tum kalbimle istiyorum burda cocuklarimizdan da bahsedelim bir gun :) tez vakitte
Slm canım bende açık çikolata kisti amalyati oldum açık ve regl olmadım beş gün geçti sizce normal mi?Benim aslında çok ağrılarım yoktu ama son zamanlarda biraz zorlamaya başlamıştım. Ama kistlerin büyüğü hiç aklıma gelmiyordu. Şimdi temizlenmişsin daha iyi bebek için temiz ortamı oluşturmuşsun. Kistlerin büyüklüğü nasildi canım?
Böyle güzel şeyler okumak o kadar umut veriyor ki. İnşallah bi gün bende bebeğimin heyecanını yazarım buraya. Bnde kistleri öğrendiğimden beri korunmuyorum hep kendiliğinden olur diye bekledim ama 1,5 senedir olması malesef. Şimdi tüp bebek deneyeceğizMerhaba arkadaslar. benim sag ve solda cikolata kistlerim vardi. toplam 7-8 cm. evlendikten bir ay sonra ögrendim. doktor o kadar ümitsiz konustu ki kısır oldugumu anne olamayacagimi söyledi. daha bir aylik esimin baba olma hakkini elinden aldigimi düsünüyodum. visanne diye bi ilac verdi doktor kistleri kücültmek icin. adet görmiyceksin dedi ama ben hem adet gördüm hem de üc ay boyunca kahverengi akıntilarim oldu. doktora her ay gidiyodum. kistler hemen hemen ayni degismiyo ilaci kesebilirsin dedi.dogum kontrol hapı verdi. onu da bir ay kullandim ama kistlerde bi degisiklik olmadi. ameliyat olursam yumurtaliga zararı olabilecegini veya bir hafta icinde tekrar eski kistlerin boyutuna ulasabilecegini söyledi. ameliyat önermem dedi. ee cocuk da böyle olmaz diyo. öyle sacma sapan bi paikoloji ki. esimden allah razi olsun. herkesin cocugu olacak diye bisey yok bizim de olmaz ne yapalim dedi. ama cocuk gördü mü ici gidiyo adamin. allahim kimseye yasatmasin cok kötü zamanlardi. sonra internetten arastirma sorusturma evresi basladi. baktim genelde bir yıl veriyomus doktorlar. bir yil deneyip olmazsa ameliyat diyolarmis. Esim cok fazla kafaya taktigimi düşünüp kızıyodu. O yüzden de farkli doktorlara gidemedim. biz de bes ay denedikten sonra bebisimiz geldi cok sükür. cocugun olmaz diyen doktora selam olsun simdi icimde kıpırdayan bi oglusum var ve doguma gün sayiyoruz. bu gruplardaki yorumlari o kadar ümitle okurdum ki ben de yazmak istedim. allahtan ümidinizi asla kesmeyin. doktor evet doktor okumus neler gormustür ama allah ne derse o olur bunu hic unutmayin ve ne kadar zor oldugunu yasayarak ögrenmis olsam da kafaya takmamaya calisin.
Slm canım bende açık çikolata kisti amalyati oldum açık ve regl olmadım beş gün geçti sizce normal mi?
RABBIM bebeginize saglikli uzun omurler versin insallah. cok zor bir surec ben 3 yil kadar once ogrendim tesadufen mr cekildi aylarca hormon aldim baskilanmasi icin evlendim hamile kalamadim bir sure catlama igneleri haplar hsg cekildi sag tupum kapaliymis yikildim olmadi aylarca sogan suyu ictim onu biraktim saracoglu kurlerini yaptim havuc kuru incir sulari ne duysam yaptim bu arada hamile kaldim sıkıntılarım bitti dedim megerse kalbi durmus beni birakmis. sonra da olmadi bir daha .. Sizi okuyunca umutlandim yine tesekkurler yaziniz icin :)Merhaba arkadaslar. benim sag ve solda cikolata kistlerim vardi. toplam 7-8 cm. evlendikten bir ay sonra ögrendim. doktor o kadar ümitsiz konustu ki kısır oldugumu anne olamayacagimi söyledi. daha bir aylik esimin baba olma hakkini elinden aldigimi düsünüyodum. visanne diye bi ilac verdi doktor kistleri kücültmek icin. adet görmiyceksin dedi ama ben hem adet gördüm hem de üc ay boyunca kahverengi akıntilarim oldu. doktora her ay gidiyodum. kistler hemen hemen ayni degismiyo ilaci kesebilirsin dedi.dogum kontrol hapı verdi. onu da bir ay kullandim ama kistlerde bi degisiklik olmadi. ameliyat olursam yumurtaliga zararı olabilecegini veya bir hafta icinde tekrar eski kistlerin boyutuna ulasabilecegini söyledi. ameliyat önermem dedi. ee cocuk da böyle olmaz diyo. öyle sacma sapan bi paikoloji ki. esimden allah razi olsun. herkesin cocugu olacak diye bisey yok bizim de olmaz ne yapalim dedi. ama cocuk gördü mü ici gidiyo adamin. allahim kimseye yasatmasin cok kötü zamanlardi. sonra internetten arastirma sorusturma evresi basladi. baktim genelde bir yıl veriyomus doktorlar. bir yil deneyip olmazsa ameliyat diyolarmis. Esim cok fazla kafaya taktigimi düşünüp kızıyodu. O yüzden de farkli doktorlara gidemedim. biz de bes ay denedikten sonra bebisimiz geldi cok sükür. cocugun olmaz diyen doktora selam olsun simdi icimde kıpırdayan bi oglusum var ve doguma gün sayiyoruz. bu gruplardaki yorumlari o kadar ümitle okurdum ki ben de yazmak istedim. allahtan ümidinizi asla kesmeyin. doktor evet doktor okumus neler gormustür ama allah ne derse o olur bunu hic unutmayin ve ne kadar zor oldugunu yasayarak ögrenmis olsam da kafaya takmamaya calisin.
RABBIM bebeginize saglikli uzun omurler versin insallah. cok zor bir surec ben 3 yil kadar once ogrendim tesadufen mr cekildi aylarca hormon aldim baskilanmasi icin evlendim hamile kalamadim bir sure catlama igneleri haplar hsg cekildi sag tupum kapaliymis yikildim olmadi aylarca sogan suyu ictim onu biraktim saracoglu kurlerini yaptim havuc kuru incir sulari ne duysam yaptim bu arada hamile kaldim sıkıntılarım bitti dedim megerse kalbi durmus beni birakmis. sonra da olmadi bir daha .. Sizi okuyunca umutlandim yine tesekkurler yaziniz icin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?