Endometrial hiperplazi (rahim duvarı kalınlaşması) yaşayanlar lütfen bakar mısınız

Cucuthecat Cucuthecat umarım gitmiştir kistin, tarlusal götürmüştür. Bakalım ben 3 er tane alıyorum günde, biraz sarstı sanki.
@cherry_pie benim alınan poliplerdi miyomlar rahim kasında oldugu için onları alamadılar. Zaten 5 cm den küçüklere ellemiyorlar kanama yapmıyorsa. Onu laparoskopi ile alıyorlarmış.
Ama lekelenme gecikme devam ederse onu da düşünürüm :KK43:
Umarım şu tarlusal söker ardından yasminde düzene sokar..
Bende çok sıkıntı yapmıştım sakın yapma, senin şikayetlerine göre polip fln bile çıkmayacak bence sende, sadece o basit kistlerin yaptıgı düzensizliği yaşadın. Şimdi de buna yaptııgın stres midene vuruyor. Okadar çok araştırdım ki bu sürecte, ne şikayetler belirtiler okudum , seninki tedbir amaclı sadece, o da yaşımızdan dolayı 35 ve üstünü asla parca almadan bırakmıyorlar
Tarlusalımı 3 tane alıyorsunuz

Ben teşekkür ederim benzer süreçleri konusabildiğim birilerinin olması bile psikolojik olarak çok rahatlatıcı ☺️
Evet evet biyopside parcayı aldı doktorunuz ve o parca polip çıktı. Dediğim gibi belki zaten komple alındı o polip. Benimki köklüymüş sadece polipin üstünü almış kökü kalmış o alındı histeroskopiyle. Yani zaten BiZim sonuclarımız biyopsi sonucu, misal ultrason yada rahim filminde görülmüş olsa o polip o zaman aldırıp sonucu bekleyebilirdiniz. Ama zaten laboratuvar sonucu elinizdeki.

Siz takipte olun lekelenme kanama olmazsa ilaç bile kullanmanız gerekmeyecek, insallah da olmaz.
Bende su 3 aylık dogum kontrol hapı tedavisinin işe yaramasını diliyorum 🤗 artık yaş 35i geçiyor 20 yaşındaki gibi bir adet düzeni beklememek gerekiyor belkide , insan istiyor ki o yaşlardaki gibi tıkır tıkır vaktinde gelsin 😁
Lütfen cevp yazın çok sıkıntılarım benimde adet geçikmseiyle gittim dr rajim duvarım 20mm olmuş biyopsi aldılar dr genelde polip geliyor dedi ama bende ne polip nede miyom var demediler oluyormu unltrasyonda olmayıp polip gelen biyopsi

Yasmin’inde 2. Aya geçtim suan, yasmini kullanırken lekelenmem olmadı, hap bitince adet gördüm, hatta adetin ilk günü avuç içi kadar bir parça düştü benden, pıhtı gibi yag dokusu gibi, 2 aydır adet olmamıstım belki rahim duvarıdır, ondan sonra adetim basladı ve 5-6 gün sonra da bitti, dün 2. Pakete gectim bakalım düzene girecek mi.. bende ilişki sonrası kanama yoktu, histeroskopi öncesi her gün damla damla geliyordu zaten, histeroskopi sonrası durdu ama adet düzensizliğim düzelmedi, benim rahim kalınlıgı 11 mm di, son gittiğimde yine 11mm di ama adet olamadıgım için kalınlasıyormus, aslında adetin ilk günü hormon testi vermiştim normaldi degerlerim ama ay içinde hormon dalgalanması olabilir denilip yasmin verildi

Merhaba bende de rahim kalınlaşması var ve 1.5 yıldır iki kez tarlusal ve dupasthan kullandım bir kaç ay düzelip yine sonrasında aşırı uzun kanamalar oluyordu. En son gittiğimde Dr mirena önerdi. Ama sizin dediğiniz bu yan ağrısını benim de oluyor sıcak tutmaya çalışıyorum.
Biyopsi verdiniZmi

benim 2 kez olmuştu kalınlık tarlusal ve dupasthan kullanmıştım bir süre inceldi dedi dr lar 3. kez başka dr a gittim o da artık spiral önerdi en son 14 tü kalınlık.dediğim gibi tekrarlama olasılığı yüksek bu rahatsızlığın zaten ben kendimi bildim bileli yoğun olurdum regli ama maksimum 8-9 gün sürerdi.
Bendede var kalınlasma biyopsisi verdim evhamlanıyorum yardımcı olurmısınuz sizde ne var

E ebru219 Merhaba, hayır polip gözükmedi ultrasonda, bana da aynısını dedi doktorum, büyük olasılıkla poliptir demişti ,ve polip geldi sonuc,rahim kalınlasması oldugunda 35 yas üstüne mecburen yapıyorlar o parca alımını, sizin de polip gelecektir inşallah yüreğinizi ferah tutun

E ebru219 Merhaba, hayır polip gözükmedi ultrasonda, bana da aynısını dedi doktorum, büyük olasılıkla poliptir demişti ,ve polip geldi sonuc,rahim kalınlasması oldugunda 35 yas üstüne mecburen yapıyorlar o parca alımını, sizin de polip gelecektir inşallah yüreğinizi ferah tutun
Evet bugün eşimin tlf msj geldi dr tlf aradık sistemden bakayım dedi dönüş yaptı sadece polip gelmiş dedi nasıl korkulacak bişey varmı

Evet bugün eşimin tlf msj geldi dr tlf aradık sistemden bakayım dedi dönüş yaptı sadece polip gelmiş dedi nasıl korkulacak bişey

Sizin biyopsi sonucunu geldikten sonra sürecinin nasol ilerledi dr bana adetliyken gel bakalım dedi

Biyopsi sonucu polip gelince Ben polipi aldırdım histeroskopi ile, ama aldırmak şart değil, benimki 1,5 cm civarıydı

Sizde ben gibi adet geçikmesi vardı rahim duvarı kalımlaşması var denildi biyopsi yapıldı polıp geldi

Sizde benim gibi adet geçikmesi varmıydı sizde dr ultrasyon muanede polıp var gibi nişey denmedi sadece rahim duvar kalınlıgımı vardı biyopsi yapıldı polıp geldi

Ben adet olamadıgımda gittiğimde 19.5 mm dedi siz adet ılamadıgınızda gittiğinizde rahım duvarınız kaç mm idi

Back
X