Endometrial hiperplazi (rahim duvarı kalınlaşması) yaşayanlar lütfen bakar mısınız

Su an nasılsıniz lekelenme bitti mi.birde öncesinde sürekli mi leke oluyordu ilişki sonrası filan artiyormuydu.son olarakta rahim hep kalinmiydi

Yasmin’inde 2. Aya geçtim suan, yasmini kullanırken lekelenmem olmadı, hap bitince adet gördüm, hatta adetin ilk günü avuç içi kadar bir parça düştü benden, pıhtı gibi yag dokusu gibi, 2 aydır adet olmamıstım belki rahim duvarıdır, ondan sonra adetim basladı ve 5-6 gün sonra da bitti, dün 2. Pakete gectim bakalım düzene girecek mi.. bende ilişki sonrası kanama yoktu, histeroskopi öncesi her gün damla damla geliyordu zaten, histeroskopi sonrası durdu ama adet düzensizliğim düzelmedi, benim rahim kalınlıgı 11 mm di, son gittiğimde yine 11mm di ama adet olamadıgım için kalınlasıyormus, aslında adetin ilk günü hormon testi vermiştim normaldi degerlerim ama ay içinde hormon dalgalanması olabilir denilip yasmin verildi

Çok doğru düşünmüşsünüz, artık güzel düşünelim iyi olalım, ben bir senedir duygusal olarak çok aşağı cektim kendimi, çarpıntı panik atak gibi farklı farklı belirtilerle uğraştım, yoğunlaştıkca arttığına şahit oldum bu rahatsızlıkların, iyiyim demek iyiyim yazmak gerekiyor belki de..Çok teşekkür ederim ben de her şey için, yine haberleşiriz , size de yeni şehir saglık mutluluk huzur getirsin, Marmaris çok güzel bir yer, iyi gelecektir her yönden ♥️

Çok teşekkür ederim 🥰 iyiyiz, anın tadını çıkarmak en güzeli... hepimize yeni enerjiler, güzel haberler, sağlık getirsin önümüzdeki günler 💙 evet haberleşelim mutlaka☺️ 💟
Merhabalar kızlar. Benim bu ayki reglim kendiliğinden geldi ama çok kısa ve az kanamalı sürdü. Regl olmadan önce tekrar hastaneye gittim. 5 cmlik polip dediler yüreğime indi. Daha sonra iyi bir doktor araştırdım gittim. Kistin patlamış ve içinden çıkan su hâlâ rahminde regl ile atacaksın dedi. Sahiden de öyle oldu. Reglin ilk kısmında sönmüş balon tarzı beyaz bir parça düştü ve su geldi sonrasında reglim başladı. Bu süreçte beş kilo kadar daha verdim. Toplam ağırlığımın %10luk bir kısmı gitmiş oldu. Sanırım bu da düzene girmesini sağlayacak. Rahim duvarı kalınlığım regl olacağım gün 14mm çıktı. Yarın tekrar gideceğim ve kalınlığa tekrar bakacak. Umarım bir sorun çıkmaz.
İnşallah siz de bu süreçte iyi olmuşsunuzdur. Yorumlarınızın bildirimleri gelmemiş neden anlamadım şimdi gördüm mesajlarınızı

Ya vallahi çok rahatladım ben de diyorum bir de polip için patoloji işi çıktı başıma :))

Umarım komple alınmıştır polip kurtulmuşumdur ama şu an reglim ve gece 2.30 da kalkıp çamaşır flan değiştirmek zorunda kaldım. Çok yoğun geçiyor yine anlayacağınız. Çok da alınmış gibi durmuyor sanki tabloya bakınca 🤕
Hayırlısı bakalım dediğiniz gibi polip de temiz olduğuna göre sürece doktorla beraber karar vereceğiz anlaşılan.
Bir de patolojinin tanı kısmında polip e ek düzensiz proliferasyon gibi bir şey yazıyor o sizde de yazıyor muydu? O sıkıntılı bir durum mu emin olamadım.

Ya yaş 35 i geçti ama bence bizim gibi bırakın günü, neredeyse saati bile şaşmayarak regl olan kadınlar için zor geldi bize bu durum. Allah dermansız dert vermesin.
Ben 1.5-2 senedir böyle sağlık sorunları ile uğraşıp duruyorum. 1.5 sene önce de Tiroid kanserinden tiroidlerim alındı ama başka hiçbir şeye gerek duyulmadı hamdolsun. Sadece takip ediliyor 6 ayda bir.
Onun üzerine bu olunca mental olarak çok zorlandım organlarım bir bir gidiyor mu diye Allah korusun...

Tabi bir de henüz çözemediğim yan ağrım var umarım o da geçer de rahat bir nefes alırım artık 🤲🏻
Sizin de güzel haberleriniz için duacıyım 💟
Merhaba bende de rahim kalınlaşması var ve 1.5 yıldır iki kez tarlusal ve dupasthan kullandım bir kaç ay düzelip yine sonrasında aşırı uzun kanamalar oluyordu. En son gittiğimde Dr mirena önerdi. Ama sizin dediğiniz bu yan ağrısını benim de oluyor sıcak tutmaya çalışıyorum.

Merhaba bende de rahim kalınlaşması var ve 1.5 yıldır iki kez tarlusal ve dupasthan kullandım bir kaç ay düzelip yine sonrasında aşırı uzun kanamalar oluyordu. En son gittiğimde Dr mirena önerdi. Ama sizin dediğiniz bu yan ağrısını benim de oluyor sıcak tutmaya çalışıyorum.
Kaç mm oluyor birde kanama kesik kesik ama sürekli mi oluyor

En son gitttiğimde 14 mm idi. Benim 1 ay sürmüştü devamlı kanama her seferinde ve mesela 10 gün adet kanaması şeklinde sonrasında kırmızı tıpkı burun kanaması gibi akıyordu.

En son gitttiğimde 14 mm idi. Benim 1 ay sürmüştü devamlı kanama her seferinde ve mesela 10 gün adet kanaması şeklinde sonrasında kırmızı tıpkı burun kanaması gibi akıyordu.
Duphaston kullandım geceden bu yana çok aşırı kanama oluyor aşırı tedirginim

Evet 15 mm idi bı kaç aydır böyle
benim 2 kez olmuştu kalınlık tarlusal ve dupasthan kullanmıştım bir süre inceldi dedi dr lar 3. kez başka dr a gittim o da artık spiral önerdi en son 14 tü kalınlık.dediğim gibi tekrarlama olasılığı yüksek bu rahatsızlığın zaten ben kendimi bildim bileli yoğun olurdum regli ama maksimum 8-9 gün sürerdi.

benim 2 kez olmuştu kalınlık tarlusal ve dupasthan kullanmıştım bir süre inceldi dedi dr lar 3. kez başka dr a gittim o da artık spiral önerdi en son 14 tü kalınlık.dediğim gibi tekrarlama olasılığı yüksek bu rahatsızlığın zaten ben kendimi bildim bileli yoğun olurdum regli ama maksimum 8-9 gün sürerdi.
Adetin 17.gunu rahim kalinligi 15 mm olmasi kotu bisey midir herhangi bir kanamam vs yok sadece yumurtlama zamanim oldugunu dusuniyorum yumurtlama zamaninda artar mi kalinlik

İlacı 10 gün içtikten sonra beraberinde adet kanaması başlayınca 2. Gününde kontrole gittiğimde ultrasondan baktı kalınlığın düzeldiğini söylemişti mm belirtmemişti
Tekrar yazıyorum duphaston kaç gün kullanmistiniz kullanırken kanama olmysmuydu benim 7. Günüm asla kesilmiyor kanama

Tekrar yazıyorum duphaston kaç gün kullanmistiniz kullanırken kanama olmysmuydu benim 7. Günüm asla kesilmiyor kanama
Merhaba ilaç içtiğim 10 günlük süre boyunca kanamam devam etmişti ilaç bitimini adet başlangıcı kabul etmiştim bi 7 günde öyle kanamam olmuştu

Kızlar merhabalar. Ben yaklaşık yirmi gündür devam eden lekelenme yaşıyorum. Son üç gündür kanamaya çevirdi ama adete dönmüyor kesinlikle. Geçen pazartesi devlet hastanesine gitmiştim."Herhangi bir sorun yok pkos gözüküyor. Hormonlarına bakalım ve ayrıntılı ultrason yapalım." dedi. Önümüzdeki pazartesi günü ayrıntılı ultrasona gireceğim. Sonrasında lekelenmelerim kanamaya dönünce, bugün korktum ve özel hastaneye gittim. Burdaki doktor da "Pkos yok, iki cmlik kist var. Döngün tamamen şaşmış. Adetin gecikmiş (sat 13 kasım) ama yumurtlama arifesindesin." dedi. Ben zaten adetimden sonra 3 aralıkta yumurtlamıştım.
Kürtaj yapıp biyopsi almamız gerek endometrial hiperplazi olabilirsin de dedi. Gerçekten çok kötüyüm duyduğumdan beri. Bu hastalık nasıl birşey, beni neler bekliyor? Çocuk sahibi olamayacak mıyım? Lütfen bilenler aydınlatsın
Bendede var adartimngeçikti dr gittim 20mm dedi tarlusal vardi halen olamadım biyopsi aldı bekliyorum korkuyorum sizdeki sıkıntı neydi

Merhabalar rahim duvarı kalınlığını bende yaşadım. 17 mmydi. O ay çok stresliydim çocuk işini kafaya çok taktım. Adet peşine kanamam bitmedi. Banada biyopsi dedi. Ama henüz hiç bebeğim olmadığı için yapmak istemiyorum dedi. Biyopsi yapsakta korkma dedi eskisi gibi rahim duvarı kazınmıyor artık vakumla çekiliyor dedi. Bana Duphastone adet düzenleyici verdi. 10 gün içtim bu süre zarfında kanamalarım devam etti. Tekrar doktora gittim ama ilaca devam etmemi söyledi. Beni yolladı. İlaç bittikten sonra adet döngümü oldum. Adet bitimiyle Ellhamdülilah bitti. 7 gün adet 16 gün ara kanama peşine ilac desteğiyle 7 gün adet olup o süreci bi şekilde atlattım. Ama doktor 2 ay kontrol altına aldı beni. Aralık 27 sinde adet olmam gerekiyordu olmadım. Geçen ay çok kanamama bağlıyorum ama ilaçtan kaynaklıda gecikmiş olabilir. Bakalım ilerleyen günlerde doktora gideceğim tekrardan
Bende gecemnsene adet geçikmesiyle diktim yumurtam olgunlaşmış catlamamış rajim duvarınkalındı tarlısalla söküldü incelmişti ersin ay duphaston verdi içtim döndüm düzeldi yine baktı ince dedi 18 gün sonra adet oldun yine baktı ince dedi sonrasından ilaçsız adetlerim düzene girdi daha gitmedim bu ay yine geçiktim ve duvar 20mm oldu bitiyorsa aldı bekliyorum ilaç verdi halen olamıyorum sizde sıkıntı neydi geçikmemmiydi

Merhaba, benim de 1 senedir benzer sıkıntılarım var, gecen yıl bu vakitler adet düzensizliğim basladı, ki çok düzenliydi şimdiye dek 35 yasındayım ben de, 6 ay da 2 kez fln adet görebildim bu sürecte 2 ayrı doktora gittim, bende de kist ve myom oldugu söylendi, birde rahim kalınlasması 12 mm , ama düzensizlikler için 5 ay bekletiyorlar genelde ,hormonalse diye, benim hormonlarda normaldi, 6. Ayın sonunda Ağustosta adet gördüm ve adet olmama ragmen rahim kalınlıgım 11mm di doktor kürtajla biyopsi istedi, tam bir bucuk ay reglim durmadı bu sürecte, eylül 21 de kürtaj oldum parça aldılar , biyopsi sonucum polip geldi. Polip kanama ve kalınlasma yapıyormus. Kürtajdan 21 gün sonra kanamam basladı ve yine durmadı. Rahim kalınlıgım da hala 11 mm di. Bu kez kürtajın körleme yapıldıgı için polipin hepsini alamadıklarını hepsini alabilmeleri için histeroskopi olmam gerektiğini söylediler. Kanamam 40 gün sürdü 40. Gün zaten histeroskopi oldum. Rahmi şişirip polipleri temizlediler. Çıkan parcalar yine biyopsiye gitti ve temiz geldi sonuç polipler yani. şimdi histeroskopi olalı 40 gün olmak üzere, hala adet görmedim, iki gündür lekeleniyorum sadece bakalım ne olacak merak ediyorum, 1 senedir darmadagın olan bir adet düzenim var, polipten miydi tüm bunlar bilmiyorum, ya çok geliyor ya hiç gelmiyor ama psikolojim hiç iyi değil :KK43:

Bu arada bu sürecte benim rahim kalınlıgım sadece 1 kez normal ölçülmüştü yani kalınlasma yok denilmişti o da vajinal degil karın ultrasonun da, diğer vajinallerin hepsinde kalınlasma gözükmüştü, ben vajinal harici pek güvenmiyorum. Myom ve kisti sordunuz mu? Gittiginizde ultrason görüntüsü isteyin, bir var bir yok şüphesi olmaz böylelikle, benim de ilk cıktıgım sadece myom var demişti, halbuki bir tane de çikolata kistim varmıs
Bende adetlerim hep düzenliydi yaş 40 2024 nisanda adet olamayınca hamileliğin diye gittim yumurtam olgunlaşıp çaylayamamış kiste dönmüş ve rahim duvarın baya kalın denildi tarlısal verdi adet olunca bitimine yakın gel dedi baktı incelmişti ertesi ayda duphaston düzene girsin diye verdi içtiğim ve tam günümde adet oldum o ayda baktı inceydi ilac benim göğsümden süt getirince bıraktım 18 gün sonra adet oldum yine baktı inceydi sonradan ilaç içmeden adetlerim düzene girdi 9 ay boyunca 21 .24.26 .28 ne olarak ama bu ay yine geçiktim dr gittim baktı aynısı olmuş yumurtam duvarım 20mm dendi niyopsi aldı evhamlanıyorum ama polıp miyom var ne demedi sadece dr sordum Hocam korkmalımıyım diyince genelde poli geliyor sonuçlar seninkide buyuk ihtimal dedi sizde dr bakınca rahim duvarı kalınlaşmaso var diyince polisiniz var denmişmiydi dr bişey demeyip biyopsidemi geldi

Çok geçmiş olsun🙏🏻 İstanbulda oldum ben işlemleri araştırma hastanesinde, iki işlemde anestezi altında oldu ama 10 dklık işlemler çok basit, zaten yatış bile olmuyor. Kürtajda hiç agrım olmadı, histeroskopi de 15 dk fln adet sancısı gibi bir agrı oldu çok hafif o kadar. Vajinal ultrasona adetken yada hemen adet bitimi gidin ki adette incelmiş mi duvar baksınlar, en dogru o zaman oluyormuş
Ben ozanlar üç ay baktırdım hep incelmiş denildi ki hatta aynı gün iki dr baktı hepsinde sonradan düzene girdi adetlerim daha gitmedim 9 ay ama adetlerim 21 25 28 26 oluşum sadece bir ay 35 olmuşum ama bu ay yine aynı sıkıntılar 20mm kalın ne polip nede miyom denildi ama dr sorsan polıp gelir diyor sizden oldumu böyle bişey

Merhaba bugün regl bitimi kontrol e gittim ve doktor maalesef rahim duvarında incelme olmadığını adet görmemişim gibi kalın olduğunu söyledi 😭 ve rahimden parça alıp patolojiye gönderelim dedi.
Ve rahmimden parça alındı, kistler için de ca125 testi verdim ve geldim..
O kadar moralim bozuk ki...
Allah hayırlı sonuçlar versin ne diyeyim 😔

Sizde durumlar nedir?
Bende adet geçikmesiyle rahim duvarım kalın ve biyopsi aldılar bekliyorum suan nasılsınız yardımcı olurmusınuz

Benim de incelme olmamıştı adet olmama ragmen, simdi sizdeki kalınlasmanın sebebine bakacaklar, polip mi, hiperplazi mi vs diye,
Ben malesef adet olamadım hala, histeroskopi olalı 60 gün olmak üzere, fakat 15 gündür akıntı seklinde lekelenmem var, doktora gittim, normal bekleyelim dedi, söktürücü vs vermedi, sinirlerim çok bozuk, tekrar basa döndüm sanki, gecen yıl bu vakitlerde adet olamamakla baslamıstı..
siz de gönlünüzü ferah tutun, bana demişti doktor cok büyük olasılık polip diye polip cıkmıstı kalınlasma sonucu. Genelde öyle cıkıyor demişti
Bende iki ayrı dr gittim kalınlaşma 20mm ikiside biyopsi dedi ilk gittigim dr sordun sonuç kötü gelebilrmi diye korkma çoğunluk polip geliyor dedi digeri bişey demedi ama vajinal ultrasyonda baktıklarında miyom veya polıp var demediler sizdedemi aynıoldu bendede adet geçikmesiyle gittim

Ya ben hiç adet olmamış gibi kalınlık demesine çok takıldım. Yani 9 mm nere 14-15 mm nere 1 günde o kadar fark imkansız.
Neredeyse 2 katı fark gösteren ultrason cihazı da yani neyin ölçümünü doğru yapar bilmem.

Umarım sonuçlar iyi çıkar da mühim olan o. Zor kısmı parçayı vererek atlatmışımdır umarım.
Çok teşekkürler 🌺
Yerinizde olsam akışına bırakırdım ben sizin süreciniz sonrası böyle şeyler olması çok normaldir diye düşünüyorum. Rahim işlem gördü yorgundur :)
Banada ilk gittigim dr 30mm de iki gün arayla gittigim dr 20mm dedi bende anlamadım

Cucuthecat Cucuthecat kızlar patoloji sonucum çıktı.
Cicolat polip çıkmış bende de 🤦🏻‍♀️

Tanıda ; Benign neoplazi
Endometrial polip ve düzensiz proliferasyon gösteren endometrial doku yazıyor.

Bundan sonra nolacak acaba... Aynı doktora randevuyu 13 Şubat a bulabildim. Her türlü ameliyat mı olmak zorundayım acaba 😔
Adet geçikmeniz mi vardı benim duvar kalınlınlaşmış 20 mm biyopsi aldı pipelle biyopsi ile bekliyorum sizde plıipler unttasyonla görünmüşmütiydü dr geneli polıp gelerek dedi

Back
X