Endişelerim için fikir , yardım ve desteklerinizi bekliyorum

rdlpstck

Baş.:69.7 güncel:67.9 Hedef:60
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
3.558
793
373
selam kızlar
nerden başlayacağımı bilmiyorum söyleyeceklerim umarım çok saçma gelmez size
ben bu düğün tanışma işlerinden hiç anlamıyorum
mesela aileler nasıl tanışır nasıl isteme olur kimler olur
eşyaları kimler alır bu süreç çok masraflı mıdır
ayrıca benim bi endişem var çok çevremiz yok burda düğüne kimse gelmezse ya yalnız kalınırsa
çok zor iş ya nikah yapıp çıksak olmaz mı

bu işler çok zor değil..aileler anlaşabıldığı ve çiftlere mudahale etmedığı surece..

benı ıstemeye adanadan taaa manısaya geldıler.. ailen kabul ederse yatılı mısafır kalırlar ıstemzse bızımkıler gıbı otelde ağırlar..ailene kalmış..

tanışma ısteme uzak mesafe dıe bızım aynı gun oldu.. bazıları sözü nişanı bıle aynı gun yapıyormuş ama bnım ailem hemencecık neden oldu bıttı olsun dedı..bnde ıstemezdım zaten hepsı bı arada bıkaç ay sonra yaptık nışanı..

tanışma faslına,isteme faslına hısım akraba pek kalabalık yaratma bnce..gelen ınsanlar zaten gergın,heyecanlı falan olur..sende heyecanlısın..orduya kahve yapmaktan hızmetten kendın hıçbışey anlayamazsın..anneanne dede gıbı buyuklerın dışında kımse olmasa daha samımı bı ortam olur..

eşya alma her yorenın adetıne göredır.. bizim adete gore bır odayı kız alıyorsa dığer odayı erkek alıyor.. maddı duruma bağlı..bırde adete.. mesela; herşeyı ortak alan var ya da bı odadakı eşyaları beraber düzen var..perdeyı kız,halıyı oğlan gıbı..size nasıl uygunsa..

Eğer herşeyı alırken butçene uygun dvranır marka delisi olmazsan ya da ıvır zıvır bısuru şeye bıranda sahıp olmaya kalkmazsan butçe çok sarsılmaz..

nikah yapıp çıkabılırsınız o sızın ısteğınıze bağlı..gunumuzde çk yapılan bır evlilik tarzı..sadelikten hoşlananlar yapıyor.. bn sevmem pek..

düğüne konu komşu geliyor..akraba geliyor..bı salon ınsan olsun daha ne olsun..yarımda olsa ne olacak..millete göre değil kendın nasıl evlilik ıstıyorsan ona göre karar ver..

hayırlısı olsun..

Adım adım hepsi halloluyor merak etme.
Tanışmaya bence ailen dışında kimseyi davet etme, insanlar rahat iletişime geçebilsin.
İstemede anneanne b.anne dedeler yakında teyze hala varsa gelebilir.
Nişanda çağırmak istedikleri çağıracaksın nasılsa.
Düğün tabi senin tercihine kalmış, nikahla da evlenebilirsin ama düğün dernek güzel şeyler bence
Eşyalara gelince genelde mutfak ve yatak odasını kız tarafı alır geri kalanını erkek
Ama bu durum hangi yöreden olduğunuza bağlı biraz da..

Tabiki de sacma degil..
Öncelikle
Tanışma faslı: Ailene durumu acıklarsın.evlenmeyi düşünüyoruz aileler bi tanışşsın denir .sonra aranızda gün ayarlarsınız o gün tanısmaya gelirler.pogaca cay vb seyler ikram edersiniz.sohbet muhabbet tanısırsınız.

bundan sonra isteme gününü ayarlarsınız.erkek tarafı sızı arar.şu gün müsaitseniz eger gelmek istiyoruz diye .ve o gün gelirler..

İsteme faslı: Burda isteme demek söz demek.kızı isterler ve o an yüzük takılır.kahveler ikram edilir.istersen söz+nişan bı arada yapabilirsin.(ben öyle yapmıstım.cok ugrasmayı sevmıyorum.oldu bitti.)

Söz kesildikten sonra nişan tarihi belirlenir.bu sürecte nişan gerceklesene kadar bohça işi ayarlanır.gelin ,kaynana ,annen gelmek isteyen olursa gelirler carsı pazar gezilir.nişan kıyametini onlar sana,sende onlara alıcaksın.aynı gelinlik damatlık olayı gibi..

Nişan faslı: İsteme,söz oldugunda nişanı bir arada düşünmediysen eger ,nişan faslı gerceklesir.ister evde aile arasında ister dısarda yapılır.alınan bohcalar eve nısana gelirken getirilir.nişan dısarda yapılıcaksa eger iki gün öncesi getirilir.nişan kız tarafına aitttiir.masrafları bu taraf karsılar.

ve düğün tarihi belliyse gidilir gün alınır belediyeden.memuru cagırıcaksanız dısarda ozel restarantta yapıcaksanız ne kadar once haber verılmesı gerek bilmiyorum.ama nıkah olucaksa 3-5 ay onceden gün almanız sart.
günü de aldıysanız tarıh bellıyse ev tutulur 2 ay oncesınde .esyalar alınır.
yatak odası ,mutfak esyaları camasır ,bulasık kız tarafına aıt.perdesinden avizesine kadar.
salon erkek,buzdolabı fırın erkek tarafına .yine perdesinden avizesine kadar.
gerekli ıvır zıvırları aranızda halledersınız zaten.

ama bu sürec cok önemli.birbirinizi kırmammak ,zora sokmamak sizin elinizde.. artık sen ben yok,"biz" varız diyebilmeniz cok önemli .
kımın maddı durumu daha ıyıse o almalı..sonucta o esyaları sız kullanıcaksınız.

umarım yardımcı olmusumdur :))))

teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladıgınız ıcın soyledıklerınız cok mantıklı umarım boyle anlattıgınız gıbı kolay ve guzel olur

tesekkur ederım yazdıklarınız ıcın bende kızlar yemek ve yatak odasını alır dıye bılıyorum tanısma konusunda herkes hemfikir sanırım kalabalık olmasın deniliyor

evet cok yardımcı oldunuz detaylı ve uzun uzun yazdıgınız ıcın tesekkur ederım
nısanı bende sızın gıbı dusunuyorum daha mantıklı geldı bana gore

Kesinlikle tavsiye ederim..
söz nişan bi arada olunca bohca olayı biraz sıkıntı oluyo
cunku sözü nişanı ayrı ayrı yapsan nişana gelicekleri zaman bohcayı getiriyolar ama artık ona bi kılıf bulursunuz :)) isterler istemeden sonra bigün ayarlanır cıkılır carsıya .en oyle yapmıstım ...
basit seyleri büyütmemek lazım
sıkıntı olur yoksa

Yemek odası dedıgın salona baglı degıl mı ? erkek tarafı alır.salonla iligili hersey erkek tarafının.halısından tut tülüne ,televizyonuna yemek mamasına koltuguna kadar.salon erkek tarafının,yatak odasıda kız tarafının ..

Valla ben söz nişanı evde yaptım sadece aile arasında en yakınların kız kardesler erkek tarafının kız kardeslerı buyuk olara dede anenane zaten yetı bu kalabalık
nikah yapıcam ve belli kişilerle herkesle degıl yemege gidicez..
düğünü istiyosan cırağan sarayında yap yıne kımseyı memnun edemezsın o yüzden az ve öz olsun.nıkaha ıstedıgını cagır..

Son düzenleme:

dediklerine katılıyorum hepsi benim düşündüğüm tarzda
Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah yüzümüzü kara çıkarmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…