En yakın arkadaşım ve sevgilimin arasında kaldım...

Morkahve

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
5.429
10.413
448
Ankara
Arkadaşlar merhabalar şimdiye kadar konuları hep okumakla yetinip yorum ya da konuşmalara hiç katılmadım.

Ama şu aralar bir tavsiyeye çok ihtiyacım var. Kimle paylaşacağımı bilemiyorum. Anneme kızkardeşime yada en yakın arkadaşıma anlatamam. Çünkü sorunum en yakın arkadaşım ve sevgilimle ilgili. Aileme yansıtmak istemem. Her şeyi paylaştığım en yakın dostum ise zaten olayın içinde dolayısı ile akıl danışacak kimsem yok.

Sorunuma gelince; yaklaşık 2 senedir yakından tanıdığım görüştüğüm 8 aydır da bana yakın ilgi gösterdiği halde bir türlü açılamayan sevgilim en sonunda açıldı ve artık birlikteyiz nerdeyse 1 ay olacak. En yakın arkadaşım ki aynı zamanda ev arkadaşım oluyor. Başlangıçta bu ilişkiyi çok destekliyordu. Çok uygun olduğumuzu yakıştığımızı v.s. Sevgilime gelince önceleri ki 2 senedir tanıyorum etrafımda pervane son derece kibar bir dediğimi iki etmeyen bir şeyi daha ben istemeden yapan her derdime işime çare olmak için çırpınan o erkek daha birlikte olalı 1 hafta geçmeden 180 derecelik bir dönüş yaptı. Bütün hayatıma müdahale etmeye her yaptığıma karışmaya emirler yağdırmaya başladı. Oraya git buraya gitme şu saatten sonra bana söylemeden dışarı çıkma, onunla konuşma bununla samimi olma. Oraya git buraya gel.... Arkadaşıma bütün bunları anlattıkça sanırım haklı olarak ondan soğudu belki de anlatmam gerekiyordu yanlış yaptım. Arkadaşım izinliydi 2 günlüğüne geldi dün birlikte yemek yedik plan yaptık ama o sırada sevgilim arayıp ailesiyle dışarı çıkacağımızı söyledi ve 15 dk ya hazır ol dedi bende gelemem başka planlarım var deyip anlattım. 15 dk ya hazır oluyorsun cvbını aldım. Ben israrla canım hayatım ben gelemem siz gidin dedikçe geleceksin diye diretti. Aslında kardeşinin de doğumgünüymüş unutmuşum. Ama arkadaşımda bugün dönecekti. Haliyle ben mecburen çıkmak zorunda kalınca arkadaşımda haklı olarak kırıldı. Sadece ihtiyacım olduğunda onun yanında olduğumu düşünüyor. Onu sürekli yanlız bırakıp sevgilimden arta kalan vakitlerimi onunla değerlendiğimi düşünüyor.

Ama bu gerçek değil ben dün gerçekten arkadaşımla kalmak istiyordum ama gitmeseydim de sevgilim bir sürü sorun çıkaracaktı. İlişkimiz henüz çok yeni birbirimizi tanıma ve güvenme aşamasındayız. Sevgilimde sanırım arkadaşımı kıskanıyor biraz. Onu kendine tercih ettiğimi söylüyor sürekli. Oysaki ikisinin yeri çok ayrı biri dostum biri sevgilim. Oysa arkadaşım artık arkadaş olmadığımızı arkadaşlığın böyle olmadığını söylüyor. Ben ne düşüneceğimi şaşırdım. İkisini de kaybetmek istemiyorum. İlişkimizi onun ailesi benim ailem biliyor ve ciddi bir sürece girdik 1 ay kısa bir süre biliyorum ama uzun zamandır tanışıyoruz ve yaşımız artık gelip geçici şeyleri yaşıycak yaşı çoktan geçti. Ama o benim ilk sevgilim. Dolayısı ile dengeyi nerde nasıl kuracağımı bilemiyorum. Henüz ilişkimiz yeni olduğu için bulabildiği her boş vakitte görüşelim istiyor ben arkadaşımı yanlız bırakıp evden çıkmak istemiyorum çünkü gidince de arkadaşım kırılıyor farkındayım. Dolayısı ile ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Arkadaşım şu an bana küs gibi yüzüme bakmıyor yanıma gelmiyor ben yanına gidince kalkıp başka yere gidiyor. Sevgilimse o bir yere gidelim bişey yapalım deyince hemen gitmemi bekliyor....

Lütfen bana bir yol gösterin..

Biliyorum sen başka bir şey sormuşsun ama demeden geçemeyeceğim.
Canım erkek arkadaşının yaptıklarının normal olmadığının farkında değil misin? Sen onun kölesi misin? Nasıl olur da anında her istediğini yapmanı bekleyebiliyor? Hem doğru dürüst bir rica da yok ortada. Emir veriyor resmen. Nasıl böyle bir insanla ciddi bir adım atmayı düşünebilirsin? Lütfen ilişkini biraz gözden geçir. Daha 1 aylık süreçte bunları yapan adam evlenirsen ne hallere gelir kestiremiyor musun? Çok üzüldüm doğrusu durumuna. Arkadaşında bir problem yok, erkek arkadaşın biraz anlayışlı olmalı ki arayı bulabilesin.

Son düzenleme:

Aynen!
En yakın arkadaşınız da sizi bu durumda gördüğü için üzülüyor olabilir.
Adam da arkadaşınızın zeki olduğunu farketmiş sizi ondan uzaklaştırıyor gibime geldi.

Son düzenleme:
1 aydır birlikte olduğun adama bu kadar boyun eğme. ondan önce de kendi başına yaşadığın bi hayatın vardı, dimi? aileler tanışmış olsa ne olur, daha ilişkinin başındasınız siz. tanışmışlar diye evlenmek zorunda değilsin ki. yanlış da anlama, ayrıl vb bişey demek istemiyorum ama ciddi düşünüyorsun diye de kendini o kadar bağlama. 1 ayda bu kadar anlatacak sorun bile olmaması gerekir normalde... düşünceli olması gerekir, en azından cicim ayı denen bişey var, karşılıklı hoş görülmeye çalışılır falan hani... erkek arkadaşına sınırını senin belirlemen lazım, onun da sana saygı göstermesi lazım. ilk ilişkin diye şu an pek beceremiyorsun belki arada denge sağlamayı ama eğer bu zamanlarda yapamazsan, böyle kabullenirsen geri kalan hayatın da öyle geçer, unutma.

Evet farkındayım davranışlarının garipliğinin ama arkadaşımdan uzaklaştırmaya çalışmıyor. Erkek arkadaşlarımla fazla vakit geçirmemi istiyor. Arkadaşım ev arkadaşımk olduğundan onunla sürekli beraber olduğumu düşünüyor. Arkadaşımda haklı biliyorum ama Erkek arkadaşım aslında kötü biri değil ne bilim yanlış mı düşünüyorum o da emin olamadığından güvenemediğinden daha başlangıçta olduğumuz için böyle yapıyor diye düşünmüştüm yanlış mı düşünüyorum. Çünkü üniversitedeyken ev arkadaşım erkek arkadaşıda paronayakça kıskançlıklarla kızın burnundan getiriyordu. Ama ilişkileri ilerleyip aradan 1-2 sene geçtikçe bütün bu paranoyaklık ve kıskançlıklar son buldu pamuk gibi oldu şimdi 5 senelik evliler o ilk zamanlardaki agresifliği kayboldu gitti. Bende böylr bir süreç yaşadığımızı düşündüm. Bu kıskançlıklar ve kısıtlamalar sonrasında bana artık yanlız başıma olmadığımı başıma buyruk hareket etmem gerektiğini beni çok sevdiği için böyle davrandığını söylüyor. Annesi beni çok seviyor bende onu seviyorum bana biraz huysuz olduğunu bişey söylediğinde he he deyip gene sonra kendi bildiğimi yapmamı 2 söylenip sonra susacağını söylüyor. Acaba gerçek nedir bende çözemedim doğrusu

benzer bir durumu bende yasadım, arkadasının konumundaydım.. sonuçtan bahsetmek istiyorum sadece, 5 yıllık bir arkadaslık bitti, bana göre arkadasıma seviglisi,sevgilisinin arkadasları yettigi için bana ihtiyacı kalmadı.. su an cok cok rahatım ve onun için üzüldüğüm günler geride kaldı, ne kdr safmısım.. bizde böyle planlar yapar bozmak zorunda kalırdık, saçma sapan kavgalar edip geri dönerdi, hayatm sadece onun ve sevgilisinin istekleri cercevesinde gelişir olmustu.. bu arada ben 2 yıl çabaladım, ilk baslarda en büyük destekçisi bendim, ilişkisini hiç onaylamadıgım halde..! arkadasın net çözümler bekleyecektir, senin şu an birinci önceliğin erkek arkadasın ama aslında ikisinede öncelikle sana saygı duymaları gerektigini anlatmalısn. ne demek 15 dk içnde geliyorsun.. hem 1 aylık bir ilişki için aile ile tanısmaya gerek yok diye düşünüyorum..

Son düzenleme:

Bende tam olarak bundan korkuyorum. Aslında kardeşiyle konuştuğumda o da bana senin üzerinde otorite kurmaya çalışıyor ondan böyle davranıyor. Sende diş göster her dediğini yapma diye öğüt vermişti. Eğer böyle başlarsa böyle gider kısmı çok doğru ne yapacağım hiç bilmiyorum.

Ailelerimiz zaten tanışıyordu. 2 senedir tanışıyoruz. Arkadaşıma gelince inan ki onu ihmal etmiyorum. Sadece şu an 1 hafta izinliydi 2 günlüğüne geldi. Yoksa zaten bütün akşamlar işten sonra evde birlikteyiz ayrıca aynı yerde çalışıyoruz. Onada gel diyorum bir yere gidilince tanımadığı insanlar değil ama gelmek istemiyor. Ki önceden bana şunu demişti ben gelmek istemiyorum diye gitmemezlik yapma sen git ben yanlız kalmayı seviyorum. İş arkadaşları topluca bir yere gidiliyor ev arkadaşım yine gelmiyor. İş gereği bazı yerlere gitmek mecburiyet gerektiriyor sevsem de sevmesemde ama arkadaşım yinede gelmiyor kendi çalıştığı yer olmasına karşın. Ben sevmediğim ortamda bulunmam diyor. İş ortamından da memnun değil onlar sadece iş arkadaşım diyor.

Senin durumuna üzüldüm canım ama inan ünv.deyken 5 sene 3 ev arkadaşım oldu onlarla hala görüşüyorum hepsinin erkek arkadaşı vardı bende çok plan bozdum onlar için ama hiç gönül koymadım üzülmedim mi üzüldüm ama küsmedim çünkü sevgiliyle arkadaşın yerinin başka olduğunu biliyordum gerektiğinde onlarla birliktede planlara dahil oldum sevmediğim yer bile olsa arkadaşlarım için gittim. Ama benim canım arkadaşım benim hatrım için yarım saat bile sevgilimle birarada olmak istemiyor. Kaldıki ortamımız ve arkadaşlarımız aynı ama arkadaşım evden işe işten eve vakit geçireceksek sadece ikimiz olalım istiyor tamam olalım bende istiyorum ama zaman zaman onunda bize katılması gerekmez mi? Ben onun için herşeyi yaparım iki elim kanda da olsa ihtiyacı olduğunda giderim buna karşılık o da sevgilimle oturup konuşsa çok mu şey istiyorum. Arkadaşım için bir insan 2-3 kere hata yaparsa silinir başka şans verilmez ama hayat sadece siyah beyaz değil ki.. Üstelik gittiğim 3-4 kere var birinde ailem gelmişti onun ailesi ile birlikte vakit geçirdik arkadaşım gelmedi birinde onun kuzenin doğum günüydü birinde de kardeşinin yani hepsi özel durumlardı bunun haricinde arkadaşımla olacağım vakitleri ona ayırıyor değilim inan.

[SIZE=2]senin vicdanın rahatsa bişey diyemem.. ama arkadasının istedigi şu 2 gün içinde sevgilin ile konusmak değildi sendin.. ztn bir aylık bir ilişkide bunları yaşaman bana cok garip geldi ben bütün bu bahsettigim şeyleri 2 yıl içinde yaşadım, dogum günüm unutuldu, tamamen geri plana itildim.. hem ilk basta arkadasın ile program yaptıgını ama sonra iptal ettigini yazmıssın. yani erkek arkadasın ile bahsettigin özel durum arkadasın içinde geçerli 2 günlüğüne orada oldugunu söylemişssin. ilk msjımdada söylediğim gibi arkadasının istedigi geçerli çözümler.. umarım en kısa zamanda çözüme kavusturursunuz..[/SIZE]

Son düzenleme:
En yakin arkadasim,dostum diyosun.1 aylik bir iliski icin arkadasini kaybetme derim.Ha onun istediklerini yapmadigin zaman erkek arkadasin sana tavir yaparsa,hele ki arkadasinla ilgili,yol ver gitsin.Sana karismaya hakki yok.Kararlarini kendin ver canim.

Bu Nasıl İlişki Yahu !!
Gel, Git, Hazır Ol..

Sen İnsan Değil misin?
Senin Bir Planın Olamaz mı?

Bu mu Anlayış , Bu mu Sevgi , Bu mu Birliktelik ??
Köle misin Sen?

bende benzer seyler yasadim, bazen gercektende kirici oluyor. hatta arasini yaptigim arkadaslarim vardi, ilk basta nasilkirmislardi beni:)ama simdi mutlu olduklarini bile gormek yetiyor:) ama sunu farkettim bayanlarin cogu boyle o yuzden ben iliskilerimde bu dengeyi korumaya hep ozen gostermisimdir. burda is size dusuyor birazda, oncelikle biri sevgiliniz, digeri en yakin arkadasiniz, yani ikisiylede acik acik herseyi konusabilecek kadar yakinsiz, oncelikle yakin arkadasiniza anlatin durumu, celiskilerinizi, kararsizlikalrinizi, eger ki sevgilinizi kirarsaniz yasamayi goze alamadiginiz problemleri. ve en onemlisi her ne olursa olsun erkek arkadasinizin hayatinizdan cikma ihtimalinin oldugunu ama onun hep senin hayatinda kalici olacagini hissettirin. eger gercekten yakinsaniz siizi anlar, size cikis yolu sunar, herseyi sineye cekmesini beklemeyin ama bunun sorun olmamasini saglayin. eger ki bir plan yaptiysaniz ve bozulduysa, sonra ona supriz yapin gonlunu alin. yani yakin arkadasliklar boyle olur, eger ki sizi hala anlamiyorsa, o zaman sizin yakin arkadasiniz degil, sadece birlikte iyi vakit geciren iki arkadassinizdir. ee yani disari cikmak, gulmek, eglenmek icin arkadaslar her zaman bulunur zaten. ama son birsey, ben sevgilinizin yaptigini onaylamiyorum, belkide kirginligi birlikte vakit gecirememekten cok sevgilinizi onaylamadigi icindir. arkadasiniza, gercek dostunuz gibi davranirsaniz sizi her zaman destekler, zaten hem kotu gunde hem de iyi gunde dostluklar anlasilir. ben sizide kotu bir donemde olarak goruyorum:) umarim promleminizi cozersiniz en kisa zamanda

malesef bu sene bende aynı şekilde arkadaşımı TERK ETTİM sevgilisini seçtii..sürekli dert anlatmak için geliyordu yanıma ..bana geldiği zamanlarda sevgilsine yalan söylüyordu.. sanki onu benle aldatır gibi.. ne kadar onur kırıcı oluyordu benim için.. sonuç şu oldu : o en iyi arkadaşını kaybetti.. tabi bende ama ne yapıyım o istediii

Baştan ipleri sevgilinin eline böyle verirsen sonra çok ağlarsın (hem de malesef o en yakın dostunda olmaz gözyaşlarını silmek için)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…