en son bitirdiğiniz kitap

Az önce "Uçurtma Avcısı" nı bitirdim. Khaled Hosseine´den. Kadinlar Kulübündeki kitap tavsilerinden yola çıkarak bu kitabı okudum.

Gerçektende çok etkileyici bir kitap. Aklim şu an hala kitapdaki karakterlerde. Emir, Sümeyya, Hasan, Sohrap...
13 yaşındaki bir çocuk intihar etmeye çalışıyor, son anda kurtuluyor, hastanede "nasılsın" sorusuna "yorgunum...eski hayatımı istiyorum" diye yanıt veriyor.
Bu çocuğun niçin intihara kalkıştığını burda anlatmicam. Ama dünyanın bazı yerlerinde yetişkinlerin keyf yapıp, bazı yerlerindede çocukların hayatları ellerinden alınması düşündürücü.
Bu konulara hassas olanlar kitaba üç kere düşünüp öyle başlasınlar.
Khaled Hosseini ve kitap hakkında yazarın kişisel websitesinde bilgiler var.

ben de geçen hafta bitirdim bu kitabı... tam olarak özetlediğin yer etkiledi beni...

Türk Resminin Öncüleri – Osman Hamdi ve Batı Kuşağı -Durmuş Akbulut

Sanat tarihiyle ilgiliyseniz,ya da türk resim sanatıyla veya osman hamdiyle :)
Zaten kitabın yarısı Osman Hamdinin Mihrap ve Müzisyen Kızlar tablolarını okuyor.Ancak Şeker Ahmet Paşa,Hoca Ali Rıza,Halil Paşa gibi önemli ressamlarımız hakkında da bilgiler var.
Kesinlikle tavsiye ederim.Zaten çok kısa sürede okunur.Bu konularla ilgiliyseniz evde bulunması gereken bir kitap kesinlikle:)

Naşide Gökbudak- Miralayın kızı Süreyya buaralar süstüste Naşide Gökbudak kitapları okuyorum

İntihar Dükkanı-Jean Teule
Kitabı bir dergide gördüm, konusu çok ilgimi çekti. Bir heyecanla gittim aldım. Ama olmamış işte olmamış. Çok sıradan, çok tek düze, çok amatör buldum. Oysa o karakterlerle, o hikayeyle ortaya çok güzel bir şey de çıkabilirmiş.

cathy maxwell- aşkı sende buldum
çok güzel bir aşk romanıydı

Maeve Bincy - Geri Döneceksin
harika bir kitaptı kesinlikle tavsiye ederim !

Stieg larsson

Atesle oynayan kiz

Muthissti plajda ara vermeden okudum. 2gunde bitti. Tavsiye ederim

Grotesk- Natsuo Kirino

Tesadüfen elime geçti yeni bitirdim yaklaşık 600 sayfayı okuyabilmek için bütün bir gün boyunca evden çıkmadım, hatta yemek bile yemedim. Ama kitabınucuz bir cinayet romanı mı yoksa Japon toplumunda rekabetçiliği, kadının yerini ve bunların birkadını neleresürükleyebileceğini başarılı bir şekilde anlatan bir kitap mı emin değilim.

Ama bitirene kadar rahat edemediğimi, bittikten sonra hiç rahat edemediğimi söyleyebilirim kitap hakkında. Sonuç olarak bir kadın için rahatsız edici bir kitap. Üstüne bir de yakın zamanda Bülent Somay'ın Working Class Hero üzerine yazdığı yazıyı okuduysanız cidden rahatsız edici.

Epeydir merak ettiğim bir kitap.
Şu sıra Japon edebiyatı dürtüyor zaten beni.
Şu an "Sahilde Kafka" yı okuyorum.
Sonra sırada 1Q84 var.
En kısa zamanda Grotesk'i edineyim bari.
Önümüzdeki ay kitap alışverişi listesine yazdım.:)

John Verdon, Gözlerini Sımsıkı Kapat

Diğer kitaba göre daha cok ayrıntıya girmiş, zaman zaman sıktı ama yine de okunmaya değer.

Ben de epey rahatsız olmuştum kitap bittikten sonra. Evet edebi anlamda akıcı, yazarın dili güzel ama anlattıkları çok gerçekçiydi ve pin up ın söylediği gibi rahatsız ediciydi.

Kürşat Başar - Sen olsaydın yapmazdın, biliyorum

Bu kitaba dair yorumları okuduktan sonra, kitabı almaya karar vermiştim.
Okurlar "çok etkileyici...hayatımı değiştirdi" deyince, bende dayanamayıp okudum bu kitabı!
Resmen hayal kırıklığına uğradım!
Çok basit diyecem ağır olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…