En başarılı bulduğunuz diyet menüsü hangisi?

• Ankete Katılan
    1.429
  • Anket Kapalı .
FIRINDA BOSTAN PATLICAN KEBAB ... Sponsor: Yörsan

Malzemeler:

3 tane bostan patlıcan

200 gr orta yağlı kıyma

3 tane yeşil biber

3 tane orta domates

1 tane kuru soğan

Soğuk sıkım zeytinyağı

sarımsak

kekik

kimyon

kırmızı pul biber

karabiber

kristal kaya tuzu

Sos:

2 yemek kaşığı domates salçası

2 bardak su

Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 1 saate yakın bekletilir, ben patlıcanları enine 3 e bölerek beklettim, sudan alınan patlıcanların içleri oyulur, bir kaba kıyma konulur üzerine soğan-1 tane domates-sarımsak ve 1 tane biber ince ince doğranır, tuz ve baharatlar da eklenir hepsi karıştırılır, yağlanmış büyük kare borcama patlıcanlar dizilirken dışı da zeytinyağı ile yağlanır kurumasın diye, içlerine karışımdan doldurulur, hazırlanmış sos üzerlerine kaşık kaşık dökülür, kalanda borcama dökülür, yuvarlak kesilmiş domatesler üzerlerine kapatılır üstüne biber kesilir, 180 derece fırında 70-75 dk pişirilir.

Yumurtalının yapılışı: Bütün malzeme (domates 1 tane) ve yapım aşaması aynı üstüne domates dilimlemeden 180 derece fırında 70 dk pişirilir, fırın kapağı açılıp üzerlerine yumurtalar tek tek kırılır 10 dk daha pişirilir fırın kapatılır.

Kaşarlının yapılışı: Bütün malzeme (domates 1 tane) ve yapım aşaması aynı üstüne domates dilimlemeden 180 derece fırında 70 dk pişirilir, fırın kapağı açılıp üzerlerine ince doğranmış kaşarlar kapatılır 5 dk daha pişirilir fırın kapatılır, Afiyet Olsun

Son düzenleme:

Merhaba, konunuzu bu bölüme açacaksınız, alt kısımda yeni konu aç butonu var

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/yemekteyiz-soframiz-benim-mutfagim.1213/

kizlar benim laptopuma biseyler oldu siteye girince cok kasiyor
bensiz rahatsiniz demi yaptinizi ispikleyende yok
diz üstü bilgisayarim düzelsin göstercem size rahata kavustum sanmayin
Rabişim
Laptopun bile komplolarına dayanamamış Rabişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…