En kolay pişen lezzetli nohut markası

7beyaz

Guru
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
571
0
316
Denizli
Selam herkese, Allah nasip ederse yakın zamanda yemekli dua yapıcam ve evimde bulunan köy nohutu geç piştiği için riske
atmak istemiyorum. çünkü yarısıda diri kalıyor ve düdüklüde yapmama rağmen çok geç pişiyor. Bildiğiniz, kullandığınız hem kolay pişen hem de lezzeti güzel paket nohut markası önerebilirmisiniz. Kalabalık olduğu için düdüklüde yapma imkanım yok. Kolay pişerse çok iyi olur. yada kolay pişmesi için püf noktası da söyleyebilirsiniz. şimdiden teşekkürler :54:

bir gece önceden ıslatırsan pişirirken çok az karbonat at ve bimin nohutu çok güzel oluyor tavsiye ederim

Bende bir gece önceden ıslatıyorum ama nohut gıcık sanırım. Bim in çoğu ürününü denedim ama nohutu denemedim hiç. gidersem bi bakayım canım teşekkür ederim.

bende annemin formülü ile nohut işine çözüm buldum benimde köy nohutu canım geç pişiyo ewet şimdi ölçüp yıkıyorum güzelce sonra üstünü 2-3 parmak geçecek su koyuyorum sabahtan 1-2 taşım kaynatıyorum 5-10 dk felan işte çok değil sonra kapağını kapıyorum akşama kadar öle bekliyo geceden ıslama yok bende :) öle 7-8 saat bekliyo akşam pişiriyorum düdüklümde 30-35 dk pişer yazıyo üstünde ama ben 40 dk tutuyorum ocakta güzel pişiyo ha bide o ıslattığım suyunuda dökmem o suyla üzerine az daha su koyarım kaynatır onu yemeğe koyarım gazlı felan olmaz yani bu teknikle gazınıda almış oluyomuşuz nohutun e mutlaka içine azda olsa kimyon atarım biber salçası olmazsa olmazım ben böle yapıyorum şekerim bi dene istersen

kendi nohutum geçen seneden ondan kolay pişiceğine inan ihtimal vermiyorum. ondan hazır paket almayı denicem üretim tarihine bakarak bu senenin nohutuna bakıcam.bende bi aşçı abimizden teknik aldım :) eti ve soğanı iyice kavurup salçasını veriyoruz ve suyunu ekliyoruz, özleşene kadar kaynatıyoruz. ayrı bir tencerede de nohutu ( geceden ıslattığımız) yenecek yemeklik kıvama kadar haşlıyoruz ve özleşen suyumuza katıyoruz. 5-10 dak arasıda iyice kaynatıp kapatıyoruz. ben kendisinin yemeklerini her köy düğünlerimizde yerim ve beğenirim de. Allah nasip ederse bende böyle yapmayı düşünüyorum. Allah utandurmasın artık inş. güzel olur. senin verdiğin takdiğide ayrıca denerim :) teşekkür ederim :54:

Nohut yada fasulye bayatsa geç pişer maalesef.Nohut fasulyeye göre daha çabuk piştiğinden akşamdan yıkayıp ıslarım soğuk su ile sabah aynı su ile biraz haşlar köpüğünü alırım gaz olmasın diye sonrada düdüklüde 30 dk kadar pişiririm.Haşladığım fazla olunca buzluğa atıyorum rahat oluyor özellikle yazın haşlanmış bakliyatlar buzlukta bulundururm hem hazır hemde kelebeklenmiyor.

bende bimdeki nohutu tavsiye ederim
geçen gün aldım ıslattım ,bir saat sonra nohutlar şişmişti hatta pişirilcek kıvama gelmişti
bimin nohutunu bir gece önceden ıslatmaya gerek yok aynı gün içinde pişirilebilir

Hmmmmmm sağolun kızlar nohutum bittiği zaman mutlaka denicem

Back
X