En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

çoook teşekkür ederim
yarınki konuklarıma bunu yapıyorumm:)

canım bende fotoğraf yüklemek istiyorum 100 mesaj olmadan olmuyormuş sen becermişsin nasıl yaptığını teferruatlı bir şekilde anlatırsan sevinirim

sekerim mesajı yazınca en altta diger secenekler var orada eklenti ekle ye tıkla sonra yeni sayfa acılıyor gözat tıkla bilgisayarında resimler neredeyse o radan resmi sec yükle ye tıkla işte bu kadar sorun olursa ben buradayım

bende yüklemeyi yaparken bağlantı sıfırlandı diyor yükleme gerçekleşemiyor

kızlar sönmemiş kireçte bekletilmiş kabak tatlısı yapmak istiyorum..bilenlerin insanlık namına püf noktalarını ve miktarlarını yazmasını istiyorum...özellikle hataylıların..çünkü o yöreye aitmiş..taktım kafaya ..hüsranla sonuçlanmadan yardım ediiiinn...

tarifini denedim hafif lezzetli bir ttlı oldubende senin gibi hindistan cevizine bulayamadım yanlız tepsinin altına tarçın serptim tatlıtı döktüm servis yaparkende
tarçın ve cevizle süsledim

günaydın hatunlar,

hiçbir fikrim yok ezineciğim bende şimdi duydum.hataylı çok hatun var kk daa , sesimizi bir duyan olur elbet :))

tarifini denedim hafif lezzetli bir ttlı oldubende senin gibi hindistan cevizine bulayamadım yanlız tepsinin altına tarçın serptim tatlıtı döktüm servis yaparkende
tarçın ve cevizle süsledim

afiyet olsun arkadaşım.denemene ve beğenmene çok sevindim opuyorumnanaktan

Merhaba arkadaşlar bu topiği çok beğeniyorum.Hafta sonu katmer poğaça ve pudingli kurabiye,havuçlu pasta denedim çok güzel oldu.Teşekkürler.Ama ben mayalı poğaçaları pişirmeyi beceremiyorum sanırım içi iyi pişsin diye fazla tutuyorum galiba dışı kuru oluyor.Var mı bunun püf noktası?

1. 1 kg kabak,
  2. 1,5 kg tozşeker,
  3. 4 bardak su,
  4. 250 gr sönmemiş kireç,
  5. 1 limon (veya 1,5 gr limontuzu).
Tarifin Hazırlanışı
  1. Kabaklar, çekirdekleri çıkarılıp kabukları kesildikten sonra, kare şeklinde küçük küçük doğranır. 20 bardak suda, 250 gr sönmemiş kireç eritilir, suyu alınır ve kabak parçalan durulmuş kireç suyunda 6 saat bırakılır. Kireç suyundan çıkarılan kabaklar bol suda iyice yıkanır, süzülür. 1,5 kg tozşeker 4 bardak suda kaynatılarak şurup hazırlanır. Şurup kıvamını bulunca yıkanmış ve suyu süzülmüş kabak parçalan içine atılır ve kaynatılarak kabaklar pişirilir. Reçel kıvamını alınca limon suyu dökülür, hafifçe karıştırılarak limon suyu her yana eşit biçimde dağıtılır, 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Reçel ateşten indirilince, soğumadan temiz ve kuru kavanozlara boşaltılır.
canım bu tarifi elif arkadaşımız yazmış....... bende böyle yapıyorum kabak tatlısını.......çok güzel kıtır kıtır oluyor nefis bir tat ....kabağı hiç sevmezdim komşum yapmıştı geçen yıl çok hoşuma gitti bende ondan öğrendim yaptım yanlız ben fazla bekletmişim suda kireç tadı belli oldu sen istersen fazla bekletme bide içine biz ya tarçın kabuğu yada karanfil koyuyoruz pişerken mükemmel bir kokuda oluşuyo hemde tad.........ben hataylıyım bizde bu kabak tatlısı bide turunç tatlısı kışa girmeden yapılır kaldırılır misafirlere ikram edilir öyle böyle azda yapmayız o kocaman balkabaklarının tümünce baya bereketli olur maşallah......turunç tatlısınıda öneririm oda çok güzel ama biraz zahmetli uğraştırıyo bir günde yapılacak tatlı değil yani.....
hadi şekerim sana kolay gelsin

Son düzenleme:
Bırde arkadaşlar sizden bir ricam olacak, pudingli kurabiye tarifini bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Bİrde arkadaşlar sizden bir ricam olacak, pudingli kurabiye tarifini bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

merhabalar
ben sürekli yapıyorum
1 paket margarin.oda sıcaklığında
1 paket toz puding
1 paket kabartma tozu
15 - 16 kaşık un tepeleme
hepsini karıştırıp hamurun kıvamına bak cıvıksa bir kaşık daha koyabilirsin
önceden ısıtılmış fırında ben üzeri çatlayınca çıkarıyorum

birde bunun içine içli köfte şeklinde elma püresi koyuncada çok güzel oluyor
üzerine pudra şekeri serpiliyor
afiyet olsun

canım sönmemiş kireci ben burada inşaat malzemeleri satılan yerlerden alıyorum........burada hemen hemen her yerde var........ama oraları bilemem.......
kireçte aynı alçı gibi ama daha katı sert bişe ......kireci suya koyunca iyice karıştır 2 saat falan dinlensin yani dibe tamamen insin kireç ondan sonra suyu bulandırmadan azar azar kabağın üstüne koy bu kadar........

canım ya kaynanam yaptı cabuk bozuluyor neden aceba küflenıyor gıbı ust kısmı

KREMALI ıNCıRLı KEK
Malzemeler

1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
7 tane kuru incir
Sosu için,

1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı hazır kahve
Muhallebisi için,

2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 litre süt
7 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
Hazırlanışı,

ıncirleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin.
Küçük parçalar halinde kesin.
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Un, kabartma tozu, ceviz içi ve doğranmış incileri iyice çırpın.
Fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Muhallebisini hazırlamak için tencerede süt, nişasta, un ve toz şekeri karıştırın.
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebiyi ocaktan indirdikten sonra toz krem şantiyi içine ekleyip mikserle çırpın.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin.
Kahve ve suyu kasede karıştırın.
Keki kahveli karışımla ıslatın.
Üzerine muhallebiyi dökün.
Dilimleyerek servis yapın

Hem yemeklerden sonra tatlı, hemde misafirlere kek olarak ikram edebilirsiniz nefis bir tatlı buzdolabında bekleyince dahada güzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…