En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

bende bir süredir kendi yogurdumu kendim yapiyorum harika oluyor.."övgüde aliyorum"

bende ekliyim yogurdumu ve tarifimi:)

Mmmm nefis görünüyor canım ben de istiyorum :)

Lorlu Kurabiye

Malzemeler
( 14 adet )

200 gr tereyağı ( orjinal tarif böyle, ben 100 gr. tereyağı ve kalanı sıvıyağ koydum çok güzel oldu)

125 gr. yoğurt ( 1\2 su bardağı)

400 gr. un

İç malzemesi

250 gr. tuzsuz lor peynir

250 gr. şeker

Karıştırılıp en az bir gece buzdolabında bekletilecek. Ben 3-4 gün önce yapmıştım içi, poğaçaları yapmaya fırst olmayınca kaldı ama tadı çok güzelleşmişti durdukça.

Yapılışı

Fırın 190 dereceye ayarlanır. Fırın tepsisisi yağlı kağıtla kaplanır.Hamurun malzemeleri karıştırılır ve iyice yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır ve elle unlu tezgahta yuvarlak açılır, içine lor konup üstten kapatılır. 190 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Poğaçalar ılıkken üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
sweet kitchen blogspottan alıntı.
ben beğendim.peynir tadıyla tatlıyı yakıştıranlar için:)
bi kaç tanesi şekil 1a:)da görüldüğü üzere patlayıp çatladı:)

ben sıcakken tarçına batırarak servis yaptım

Son düzenleme:

Oyyyy oyyy ezineciğim bu ne canı byle yaa,sabah sabah bitirdin beni.bende diyette olduğm için haburişi,kek,tatlı yapmıyorum canım ama bu bi dehşet yaacokacimcoookcokacimcoook

Kızımın sınıfında beslenme sırası bende.Pazartesi yapmam için öğretmeni liste verdi.1 tepsi börek ve kek yapılacak.Kek sorun değil.Zebra kek yapmayı düşünüyorum.Sorun börek.Hem daha önce hiç yapmadım,hem de nasıl yapsam bilemedim.Gül böreği mi,tepsi böreği mi yapsam ?.30 kişilik olacak.
Becerikli hanımlar,hadi bir akıl verin,hatta tarif verin olmaz mı?

milföy hamurunu yarıya kesip içine boyuna 2veya 3 e kesilmiş(alt ve üt kısmından sosisler 1 er parmak dışarı çıkacak şekilde konacak milföyün arasına) sosisli börekte yapabilirsin üzerine yumurta sarısı ve susam, çörek otu serperek ,kaplumbağa böreği olarak almıştım bu tarifi seneler önce kızımın beslenmesinde yapıyordum çocuklar severek yiyorlardı

buzdolabı böreğide yapabilirsin canım patatesli kaşarlı oluyor bi kaç sayfa geride vardı tarifi kolayda oluyor herkeste beğeniyor

nadirem en güzeli gül böreği bence canımm..hem serviside kolay olur..
hayat24 doğumgünü hazırlıkların nasıl gidiyo canımm..
ezinem döktürmüşsün yine..ellerine sağlık canımm..

Son düzenleme:
Royall,Hayat24 ve Gulizgul önerileriniz için hepinize teşekkür ederim...Gül böreği daha kolay olur gibi geliyor banada.

nadirem en güzeli gül böreği bence canımm..hem serviside kolay olur..
hayat24 doğumgünü hazırlıkların nasıl gidiyo canımm..
ezinem döktürmüşsün yine..ellerine sağlık canımm..
daha var doğum günümüze canım gerçi 15 gün sonra eşimin doğum günü ve benmki var :)
kızım için bakınıyorum hala işte 1 şeklinde kurabiye yapmak istiyorum aklımda var başka tariflerde bakalım
Royall,Hayat24 ve Gulizgul önerileriniz için hepinize teşekkür ederim...Gül böreği daha kolay olur gibi geliyor banada.
hmm bayılıurım :)
bnm canımda ıspanaklı gözleme börek gibi bişiler istiyor bu ara

aradımda bulamadım tarifi senin alıntında vardı bende bu akşam yaptım bu çorbadan bir farkla içine şehriye kattım ben eşim su gibi çorba sevmez o yüzden tadına baktım az önce gerçektende çook hoşuma gitti değişik bir tarif daha öğrenmiş oldum sık sık yapacağım bir çorba soğan sarımsak ne kadar farklı bir tat kattı eline sağlık bakela paylaştığın için

ezine lsite vardı gerilerde sayfalar için onu tekrar bulup yayınlarsan sevinirim canım kayboldum resmen az önce tarfi,ide bulamadım bilmiyorumkismile

kızlar size eski tarif defterimden değişik bi balık tarifi verecem denemenizi tavsiye ederim beğeneceğinizi umuyoum....

Fırında Soslu Balık
ince kesilmiş maydonoz ve sarımsaklar az yağlanmış borcama serpilir,
yıkanıp süzdürülmüş balıklar(ben palamuttan yapmıştım,filoto ve ya yuvarlak kesilmiş) üzerlerine dizilir,
daha sonra kabuğu soyulmuş yuvarlak kesilmiş domates,yeşil biber ,ince kesilmiş maydonoz ve kabuğu kesilip yuvarlak dilimlemiş limonlar dizilir üzerlerine,

SOSU: 4-5 adet irice doğranmış sarımsak yarım çay bardagı yağda 2-3 defa çevrilir,
üzerine1-2 kaşık salça,tuz,kırmızı biber,karabiber,kekik 2-3 kaşık sirke koyulur hepsi karıştırılır,
üzerine 3-4 bardak sıcak su konup 5-10 dk kaynatılır ve balıklarımzın üzerine dökülüp sıcak fırına atılır ve pişirilir
afiyet olsun

fırında soslu balık tarifini okuyunca aklıma geldi, geçenlerde palamut kızartırken mısır unu yerine galeta unu dökmüşüm yanlışlıkla...
öyle güzel kızardı ki...bundan sonra galeta ile mısırı karıştırıp yapacağım hep...
sizlerede tavsiyem mutlaka deneyin kızlar...harika kızarıyor hemde çok lezzetli oluyor...

kızlar bu arada ilk sayfalarda yer alan pudingli kurabiye tarifini denedim.
kakaolu puding ile yaptım...denildiği gibi 30 dk pişirdim ancak kurabiyede yanık kokusu oldu..biraz fazla pişmiş sanırım.Kakaolu bir kurabiyenin piştiğini nasıl anlayabilirim...birde nedense pudingin içindeki şekerler dişe dokunur biçimde kalmıştır...siz pudingi önce öğütüyormusunuz.....kızlar söz sizde...

Son düzenleme:

aynen canım..benim yaptığımda böyle oldu..çok fazla pişirmedim ama yine de yanık kokusu oldu..gerçi benim fırında pek iyi değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…