• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En ideal korunma yöntemi...

teramisin

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
56
0
16
Sakarya
Nişanlıyım ve yakında düğünüm olacak,ben evlendikten 1 yıl kadar çocuk düşünmüyorum.En ideal ve garanti korunma yöntemi nedir bilemiyorum,bu konulara biraz uzak kaldığımın farkındayım, sizce en iyi ve saglıklı koruma yöntemi nedir

ben dr a gittim canım ultrasonla kist felan varmı diye baktı ve en uygun hap dedi...yeni evliliklerde kadında erkekte tecrübesiz ve heyecanlı olduğundan kondom biraz sakat iş dedi ki haklıda...geri çekilme zaten yöntem değil...:53:
2 gün önce belera hapa başladım bende:16:

Son düzenleme:
canım bende doktora gitmeyi düşünüyorum ama
sadece ben mi gidicem
jinekologa gidicem sanırım
sözlümünde ayriyetten gitmesi gerekirmi
ve düğünden önceki ilk regl dönemimdemi gitmem gerekiyor
:52:
daha önce kist den dolayı gitmiştim regl döneminin ilk veya 2 inci günü gel hormon testi yapalım demişlerdi yine öylemi olur

çok soru sordum farkındayım ama aklıma takılıyor :)

bana kalırsa ilk 2 ay hap kullan sonra spiral taktır istediğin zaman çıkartablrsn tehlikeside yok..hap aşı bunlar denge bozucu şeyler..nasıl sezayen kaldırılıoyrsa normal gibi ananelrimzn ki en iyisi..kist tedavisi için ise hap olur tabi..son adetinnin 2. günü başla devam et ara vermedn olur ..yinede doktra danış..nişanlın neden görünsnki nikah tesletrine girmşse gerisi önemli deil ..çok isterse oda bi endokrine görneblr yerindemi herşy die:52:

mutlaka kadın doğum doktoruna görün tedevisi kist aldırma gibi konuları danış genelde normal şartlarda bir kadın şu yollarla koruna bilir. erkek korunur kondom. kadın korunur doğum kontrol hapları yada aylık iğneler - kimileri çip taktırıyor-, vücut içi araç spiral - ama genelden doğumdan sonra kullanılan bir doğum kontrol yöntemidir-. bunun dışında takvim yöntemi - kesinlikle güvenilir olmadığı bilinmektedir-. başkada bir şey yok. 3 aylık iğneler var ama onu genelden emziren annelere tavsiye ediyorlar.

hımm çetrefilli bir soru :ssz:öncelikle evliliğin oturmadan ,10yıl çıkmış da olsan evlendikten sonra tanımadan asla hamile kalma.bence senin için en iyisi hap,doktorun da dediği gibi yan etkisi az olan birini seç,araştır.aslında en güzeli prezervatif,sonuç da hormonlarınla oynamıyor,tertemiz oh ama dr da haklı illa ki onsuz da yaşamk istersiniz.iğne asla önermiyorum ben bir kere yaptırdım 7 ay adet olmadım.spirali de tavsiye etmiyorum öyle hamile kalan çok,ayrıca doğum da yapmadın daha o işe girmene gerek yok.

Düzenli kullanıldığında doğum kontrol hapı yüzde yüz koruma sağlıyor. Düzenliden kastım günü gününe almak değil; dakikası dakikasına almak gerekiyor. Kendine bir zaman belirleyip telefonundaki alarm seçeneklerinden birini sadece buna ayır. Alarm başlığını büyük puntolarla HAP! yap hatta. Ben öyle yapıyorum ve hiç sorun yaşamadım.

ben eşimle gittim canım sonuçta ikimizinde öğrenmesi bilgilenmesi gerekiyodu çekincek bişey yok dr çağardı hatta:16::16:
adet olmadan önce git adeti ilk günü hapa başlıyosun canım:16::16:
spiral ilk doğumdan sonra yapılıyo bu arada arkadaşlar...
aaaaaa aklıma gelmişken anasağlıklar aylık 12 tane kondom ve bir kutu hapı ücretsiz veriyolar:16::16:

Bazen dusunuyorumda biz onlar icin en azindan onlarla beraber yapcagimiz sey icin bu kadar didinip zararli olmadigi yuzde yuz kanitlanmamis, hatta ve hatta dogurganligimizi tehtit edebilen hapi aylarca kullaniyoruz. Hatta yillarca kullananlarimiz bile var. Peki erkekler icin boylesine sagliklarini tehtit eden bir hap gelistirilseydi ve bu hap gecici olarak onlari kisir etseydi, spermlerini oldurseydi herseyi goze alip bizi mutlu etmek icin o hapi kullanirlarmiydi? Bazilari kullanirdi evet ama bi cogundan supheliyim

1 haftadır belara kullanıyodum ama ilaç mahvetti beni bıraktım şimdi anasağlıktan kondom aldım onla koruncas:16:

Son düzenleme:
Bende yeni evliyim korunma yöntemleri arıyorum evlenmeden önce doktora gittim belara verdi 3 aydır duruyor cesaret edemedim kullanmaya :97: ama bu adet dönemimde başlıcam sanırım:ssz:
Konuyu takipteyim :1:

merhaba, bende yeni evliyim bugün 1 ay oldu düğünden önce dktora gitmiştim kontrolleri yapıp en sağlam ve masum olan bu deyip yasmin verdi kullanıyorum üçüncü kutu bitmek üzere iştah açıyor kilo alırsın dediler ama aksıne düğün telaşından mıdır nedir ben zayıfladım bi etkisi de göğüsleri deli gibi büyütüyo ki bundan çok memnunum :) amaaa korkuyorum da ya bebek olursa die en az iki sene istemiyorum

Bende yeni evliyim korunma yöntemleri arıyorum evlenmeden önce doktora gittim belara verdi 3 aydır duruyor cesaret edemedim kullanmaya :97: ama bu adet dönemimde başlıcam sanırım:ssz:
Konuyu takipteyim :1:

bende belera kullandım 1 haftada hastanelik oldum arkadaşım 4 kutu bitirdi hiç bişe olmadı:18::18:

benim de düğünüm var 2 hafta sonra hiç doktora falan gitmeden yasmin aldım kullanıyoyurm. iyimidir kötümüdür yan etkisi nedir bilemeyeceğim .

kızlar slm,
bnde evlenmeden 2 ay önce arkadaş tavsiyesiyle (2 ayda koruyuculuk başlıyomuş diye duydum) doktora gtmeden en hafifi yasmin diyerek hapa başlamıştım. ama 3 ay kullanıp bıraktım yan etkileri mahvetti beni, sanırım ben fazla hassasım ama dayanamadım. şiddetli mide bulantıları aşırı baş ağrıları çıldırıyo gibiydim. eşim kızıyodu kendine eziyet etme diye..şimdi o korunuyo ben rahat ediyorum. hapın ve kondomun koruyuculuğu zaten %99

Back