- 11 Ağustos 2006
- 3.433
- 10
sevgili GÜNEŞ bu yoruma 2lensi de denemiş biri olarak pek katılmıyorum.. grafite de bir grilik yok ben denediğimde mavi durmuştu oldukça hatta şaşırmıştım.. sevgili VETMAN in albümüne koyduğu cor grafite de bir grilik olmadığını da görmüşsündür bakmadıysan bir bak derim.. grafite, azula göre daha SOFT BİR MAVİ diyebiliriz.. grafitenin tam tanımı bu bence "soft bir mavi" ne çok parlak ve göz alıcı ne de grili belli belirsiz bir renk direk soft bir mavi..o grili ve koyu olan grafiteler çok eski serilerde kaldı çnkü son zamanlarda ocak 2010dan beri gördüğüm hiç bir grafitede grilik yok çok gzl bir mavi azul kadar belirgin mavi istemeyenlere alternatif ve azuldan çok çok daha doğal..bir de grafite kabında çok açık buz mavisi duruyor bunu da belirteyim :) azul da kabında hakkaten oldukça mavi fosfoslu bir mavi gibi hatta ve gözde de öyle duruyor cidden..
düzeltme yaptığın için teşekkür ederim..eczreyrey arkadaşımız içinde başka renk barındırmayan canlı bir mavi istediğinden sözetmişti solotica konusundaki önceki sayfalarda okuduysan eğer..
ben de onun isteğine yönelik olarak cevap vermeye çalıştım..grafitenin kapta duruşu şu anki seri itibariyle değişmiş olabilir ona birşey demiyorum...ancak bu azulun soloticadaki tek saf mavi lens olduğu gerçeğini değiştirmiyor..ikisine de mavi dense de aralarında dağlar kadar fark var...grafite isim olarak da mavinin bir tonu değil aslında koyu gri grafit taşından geliyor ismi...bildiğimiz kurşun kalemin içindeki kurşunun yapıldığı taştır...azul ise mavi bir taşın rengidir..
grafite buz mavisi duruyor şimdi demişsin..buz mavisi olduğuna göre içindeki beyaz boyama yoğunlaşmış demektir..bu da gri lensin hammaddesidir..biraz açık renk olan gözlerde maviden ziyade gri duruyorlar zaten.....
grafitenin sende masmavi durması normaldir çünkü gözler koyulaştıkça mavi duruş artıyordu grafitede..ve yanılmıyorsam senin göz rengin siyaha yakın kahveydi...
Son düzenleme: