belki çok klasik olacak ama doğum ve sonrası masraflar için öncelikle destek amaçlı çeyrek altın takabilirsin.ama illede hediye alıcam dersen bu konuda seçenek çok aslında kangurusundan tut bebek arabasına kıyafetinden bakımına pek çok şey bulabilirsin.
bence şirin bir defter al ve arkadaşınla çok samimi olduğuna göre onun çocuğunun teyzesi sayılırsın ve bebk için günlük tutmaya başla mesela arkadaşını yani bebeğin annesini anlatarak başla sonra hamileliğini anlat bebeğe karşı olan hislerinizi anlat yaşadıklarını anlat annesinin ve sizlerin.doğumu anlatabilirsin ve doğumdan sonra klasik bir hediyeyle bunu verebilirsin devamını annesinin yazmasını söylersin..biraz garip oldu ama benim aklıma bu geldi napiimmm.
merhaba ben gecen gün bi alışveriş merkezinde bebekler için hediye sepetleri gördüm çok şekerlerdi bir kaç boy ve çeşidi var içerlerinde yeni dogan bebeğe tulum zıbın patik önlük oyuncak banyo ördeği derece biberon falan var benim çok hoşuma gitti bende hamileyim bana böle bişi gelirse çok hoşuma giderdi. ancak fiyat olarak biraz yüksek ona benzer bi sepeti sende hazırlayabilirsin çok sepetler var içerisinede sen kendi beyendiğin hediyeleri alıp şık bi paket yapabilirsin .bence....
yani bence ihtiyacı olan bir şeyi alırsan onun için çok daha iyi olur kankan olduğuna göre mutlaka çoğu anında yanındasındır ve çoğu şeyini bilirsi mesela bebeğimin şuyu eksik yada yok diye bir şey duyduysan o neyse onu alabilrsin hayır hiç bir eksiği yok diyorsan bir bebeğin en çok neye ihtiyacı var onu düşün bence bir paket hazırla işte içine pişik kremi yağı pudrası şampuanı ıslak mendili ve tabi bebek bezi kendinde bir şeyler bulursan böyle bir paket hazırlayabilirsin bence
canım ben de bu ara bu tür şeyler çok bakıyodum arkadaşım için. en sonunda gittim nişantaşı'ndaki Muji'den tahta oyuncaklar aldım. sevimli arabalar vardı, basit, doğal işlenmemiş tahtadan yapmışlar. Bunun gibi değişik tahta oyuncaklar vardı bir sürü. ya da organik pamuklu oyuncaklar vardı. istersen gidip bir göz at çok sevimli şeyler var bebek için :)
ben bir hamile olarak şu önerebilirim. eger çok yakın arkadaşınsa ihtiyacını sor ve onu al işine yarıyacak bişey olur hemde kullanılabilir bişey olur inan okadar çok masraf oluyoki birinin 50 liralık bişey alması insanı hafifletiyo sanki.yada soramam diyosan en güzeli altın bütçene göre çeyrek, yarım ,tam ne olursa
bence chicconundu galiba bir çantası var içinde bebek şampuanı,ıslak mendili,bebe yağı,pişik kremi,pudrası falan daha bir çok şey var içinde öyle birşey alabilirsin hem işinede yarar..yada bambinonun setleri var büyük bir biberonun içinde iki küçük biberon,banyo süngeri,tırnak makası,diş kaşıyıcısı,emziği içinde..büyük biberon aynı zamanda kumbara..
kalıcı birşey tercih ederdim ben olsam yani eskiyip atılmayacak,kullanıp bitmeyecek,hatıra saklanabilecek birşey
bir çeyrek veya yarım altın olabilir,altın nazarlık olabilir bir de bebek giysisi veya oyuncak yanına:)
ben ikiz bebek doğuran kardeşim kadar yakın bir arkadaşıma para vermiştim.tabii samimiyetine güvenerek. zarf içinde verirken neye ihtiyacın olduğunu kestiremedim dedim. şu günlerde en çok ihtiyacımızın olduğu şey para, çok teşekkür ederim dedi. çok mutlu oldum. bebeklerin birsürü kıyafeti, eşyası alınmıştı zaten. bir sürü de hediye gelmişti.bez mama düşündüm. birçok çeşit içinden seçim yapamazdım.altın götürsem satıp paraya çevirmesi gerekecekti ki kızcağız iki bebekle dışarı adım atamıyordu.tedirginlikle götürmüştüm ama işe yaradığı için çok mutlu oldum.ama samimiyetimiz gereği yaptım bunu yoksa başka biri yanlış anlayabilirdi.
Eğer hediye alacak ortak yakın arkadaşlarınız varsa bence hep birlikte daha güzel bir hediye alın derim. gerçekten de bebeğin bir sürü ihtiyacı ve masrafı oluyor. arkadaşlarınızla birleşerek ihtiyaçları olan bir kaç şey yada pahalı ama en gerekli olan şeyi alabilirsiniz. bunun için internette de bu amaçla kurulmuş siteler var. gruphediye diye bir site var mesela arkadaşlarınızı davet edip para toplayabilir ve karta yükletebilirsiniz. Böylece kendi zevkine ve ihtiyacına göre bir şeyler almış olur. Çünkü gerçekten de en çok ihtiyaç olan şey para oluyor doğum sonrası yada öncesi. Ama bazı kişiler para verilmesini hoş karşılamıyor olabiliyorlar hediye kartlar para veriyormuş algısı yaratmıyor hem.
Ben en yakın arkadaşımın bebeğine 250 tl ye beşiğini aldım. Maddi anlamda da yardımcı oldu ona yani makbule geçti. Yok olmaz çok tuzlu dersen bir iki arkadaş birleşip alın. Zaten altında çok pahalı. somut ve işe yarar bi hediye oldu. Tavsiye ederim.
Kedinlikle altin yada kurdelelerle suslenmis bur kesenin icine butcenin elverdigi olcude para ayrica 22 ve 18 ayar yarim gram.altin kulceleri de var ben sacma hediyelere karsiyim acikcasi... Olmadi anneye de gediye gider bizde bir pijama takimi olabilir bir cift terlik olabilir eskiden yoklu zmaaninda bebek dogunca ceyiz gedoyesi bile gidermis ama kesinlile yani dous cocuk icin 0 aylik tulumu falan goturmeyi.herkesin elinde kaliyor. Onun yerine bir 3 yas icin kapsonlu esofman ustu olabilir annesi dizmistir ilkniki yasini zaten.. Ya da sampuan cinkilu krem bebe yagi falan olabilir... olabilir son kullanma tarihlerine dikkat edin Cok tuketilmeyecek ise yarayacak seyler vesselam
yengem ve en yakın arkadasım dogum yapacaklar bırıne kendı emegımle hedıye sepeti yapmayı dusunuyorum bi sepet dusun ıcınde bebek ıcın ; dus jelı pudra ıslak mendıl zıbın şampuan vb.seykler koyucam . diğerine de internnette youtubede var bebek bezı pastası bikaç katlı bebek bezınden yapılıyor . yapılısı da cok basıt . ustelık farklı bişey bence yapabilirsin.