En basit sorular

nazlibuket

buraya ilginc bi$ey yaz
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
188
97
Merhabalar

Simdi ben Fransiz(yari Turk degil, Fransiz ana babadan o yuzden ondan ya da onun ailesinden yardim alamiyorum tabi) esimle iki yil once evlendim. Bir yil once de Fransa'ya tasindik. Birinci yil dolmak uzere, o yuzden yapilmasi gereken bazi seyler var tabii.

1. Ben burada D vizesi(aile icin olan vize) ile yasadim bir yildir. Simdi carte de sejour alinmasi gerekiyormus. Geldikten 2 ay sonra OFII ofisine gittim, kontrati imzaladim. Ondan sonraki uc ay icinde de carte de sejour icin gereken 4 belgeyi tamamladim. Sorum su, ben bu carte de sejour'u nereden nasil alacagim? Para verilecek mi? Ne kadar zaman sonra gelir? Carte de sejour ne kadar sure gecerli geliyor?

2. Carte de sejour olunca Turk pasaportu tasimam gerekecek mi? Yani EU ici seyahat yaparsak, pasaport kontrolu yok da, hani problem falan cikarsa carte de sejour yeterli mi ulkeye girip cikmak icin?

3. Vatandaslik basvurusu ne zaman yapiliyor? Yani bunun zamani icin kural var mi? Varsa ne gibi belgeler isteniyor? Diger topiclere baktim da, bazi arkadaslar guzel guzel aciklamis, ama benim sormak istedigim, acaba simdiden al kenara koy dediginiz seyler var mi?

Bunlara cevap verilebilirse cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.

merhaba ben ilk cumlenizde soylediginiz şeyi yardım falan demiştiniz pek anlamadim. ama
yasadiginiz yerin prefecture üne gidip oraya danışın. etranger servisleri var zaten. ilgilenirler sizinle. ilk 3 seneyi 1 senelik oturumla geçiriyor sonrasında 4. sene için 10 senelik oturum talebinde bulunuyorsunuz. vatandaşlık için benim bildiğim kadarıyla 5 seneyi doldurmanız gerekiyor. ayrıca fransız dilinden, kulturunden ve tarihinden bir birikime de sahip olmalisiniz. benim bilgim bu kadar.

cevabiniz icin cok tesekkur ederim. yardim derken demek istedigim, onlar da bu isin nasil yapildigini bilmiyor anlamindaydi. yani bana bu sorulari sanki buradaki herkes kolayca cozmus de bir tek ben cozemedim gibi geldigi icin onu belirtmek istedim.

X