En az Finlandiyalılar, en çok Yunanlılar çalışıyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898

En az Finlandiyalılar, en çok Yunanlılar çalışıyor
© REUTERS/ Christian Hartmann
AVRUPA
16:59 11.11.2015URL'yi kısaltın
013510
Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşları arasında en az çalışanların Kuzey ülkeleri ile Fransa vatandaşları olduğu açıklandı.

Finlandiya iş dünyasının forumu olan Finnish Business and Policy Forum (EVA) delegasyonunun yaptığı araştırma sonuçlarına göre en az çalışan Finlandiyalılar haftada 8 buçuk saat çalışıyorlar. Finlandiya’daki düşük haftalık çalışma süresinin tatiller, günübirlik izinler ve devamsızlıktan kaynaklandığı belirtiliyor.

Avrupa Birliği vatandaşları haftada ortalama 40 buçuk saat çalışıyorlar. Birlik içinde en fazla çalışanlar ise 43 saat çalışma süresi ile Yunan vatandaşları. Yunan vatandaşlarını 41 buçuk saat ile Hollanda vatandaşları, arkasından Avusturya ve İngiltere vatandaşları az bir farkla takip ediyorlar. En az çalışanlar sıralamasında İsveç Finlandiya, Norveç ve Fransa’nın arkasından dördüncü sırayı paylaşıyor.

: http://tr.sputniknews.com/avrupa/20151111/1018958691/ab-finlandiya-yunanistan.html#ixzz3rD5biOIU

Yunanistan'ın durumu hiç de sanıldığı ve Bizim sandığımız kadar vahim değil.
Öncelikle onu belirteyim. Fakat adamlar rahat adamlar, çalışmayı pek sevmediklerini biliyorum. Ona inanamadım :)
En çok çalışanların Almanlar olduğunu düşündüm hep.
Finlandiya'ya taşınasım geldi birden. Haftada 8 saat ne ya.

Yunan vatandaşı bir arkadaşım var o da söylemişti çalışmayı çok da seven insanlar değiller diye.
Finlandiya benim de gözbebeğim oluverdi birden

Yunan vatandaşı bir arkadaşım var o da söylemişti çalışmayı çok da seven insanlar değiller diye.
Finlandiya benim de gözbebeğim oluverdi birden
Ay evet yaa finliler cok keyfe kader calisan insanlar. Allam evine bi tadilat falan yaptir kafayi yersin. Bizim Turk ustalarin 1 gunde yaptigi isi 1 haftada yapiyorlar. Ayy.
Adam oglene dogru ise basliyor, ogle yemek molam geldi, ahanda cay molasi, bi bakmissin saat 3 vardiyam bitti paydos. Soyle Bi bakiyon tum gun sadece bi civi cakmiiiss fino.

En cok yunanlilar mi calisiyormus. Yalanin daniskasi. Adamlar ogleden sonra isi birakiyor.

Sanirim turkiyeyi es gecmisler. Kole gibi calisiyor bizim milletimiz. Ab de olsaydik kesin calisma saatinde rekor kirardik

Hmmm geçen gün Finlandiya eğitim sistemini yere göğe sığdıramayan bir yazı okumuştum , üstelik haftalık ders saati az , ev ödevi hiç yok ve buna rağmen başarı yüzdesi çok yüksek diye .

Şimdi de mesai saatleri ile beni kalbimden vurdu .

@Sephoraa hani soruyordun ya , doğmadan önce , hiç bir bağın yokken ülken ile yine de burada yaşamayı seçer miydin diye ?
Buldum , Finlandiya

Maaşları nasıl ki acaba :)
Maaslarimi ben soyleyim arkadasim hemencik,
Issizlik maaslari bizim asgari ucretin 2.5 kati. Duruma gore degisiyor. Bu issiz zaat evli ve bide cocugu varsa ustune 1 kat daha cik. Kirasini ve faturasini oduyemiyorsa ustune 1 kat daha cik. Oldumu sana rezidans
Calisanlarida sen dusun artik. Sosyal devlet, halkina bakiyor valla

Ne diyosun süpermiş
@Sephoraa marilyn monroe size yer buldum

Hayal edemedim

Tamam ben Finlandiyada işsiz olmaya gidiyorum. Gelenler??

Tamam ben Finlandiyada işsiz olmaya gidiyorum. Gelenler??
Finliler egitim seviyesi yuksek, kaliteli insanlar. Hepsi calisiyor, kimse issizlige tenezzül etmiyor. Genelde issizlik maasini alanlar yabancilar. Zaten yillik 700 milyon euro yuku oluyormus bu yabancilarin devlete. Bu yuzden istemiyorlar artik irticaci vs..
Zaten calisma sartlari cok iyi, boyle bir ulkede yasayipda calismak istememen olanaksiz.

Yok ondan değil işsizlik maaşı bile fazla geldi bana bi de çalışsam nereye harcarım belli olmaz. O kadar para beni bozar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…